Search found 19 matches

by TarasMK
Wed Apr 02, 2014 12:21 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Certain Applications crash Gnome Shell after installing UP8
Replies: 12
Views: 4953

Re: Certain Applications crash Gnome Shell after installing

See? It's obvious. One extension (weather-extension) shows a warning and another (panel-docklet) throws an exception. Panel-docklet is probably incompatible with Gnome Shell 3.8 and should be removed. If it doesn't help, get rid of weather-extension too. I think those were messages from earlier ses...
by TarasMK
Wed Apr 02, 2014 12:15 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [SOLVED] using gnome-shell and cinnamon on same install?
Replies: 6
Views: 3009

Re: [SOLVED] using gnome-shell and cinnamon on same install?

Theme might be an issue. I experienced that the wrong / incompatible theme can screw up your desktop quite nicely. I do like to play with themes though. Under GS I currently use: shell theme: darkair GTK+ theme: GnomishDark Icon theme: Kalahari-Dark ChocoDarkOrange current theme: Adwaita Under Cinn...
by TarasMK
Tue Apr 01, 2014 2:29 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Certain Applications crash Gnome Shell after installing UP8
Replies: 12
Views: 4953

Re: Certain Applications crash Gnome Shell after installing

Hi All, I'm facing the same problem. Unfortunately removing extensions (as packages and from home dir) didn't solve my problem. Shell starts fine, but gnome-tweak-tool and some others crash it. Any ideas how I can trace the cause of the problem? Here is my .xsession-errors (it has more messages then...
by TarasMK
Tue Apr 01, 2014 1:02 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [SOLVED] using gnome-shell and cinnamon on same install?
Replies: 6
Views: 3009

Re: [SOLVED] using gnome-shell and cinnamon on same install?

as you can see from my signature, I'm a gnome guy and do like gnome-shell Hi Riko I like to use gnome-shell too. But I have a problem after recent updates. Certain app (and extensions) cause crashes and I'm forced to log out, and gnome is loaded again without extension (for safety). Can you please ...
by TarasMK
Sat Mar 29, 2014 11:49 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Computer suspends after 10 min on watching videos
Replies: 2
Views: 1454

Re: Computer suspends after 10 min on watching videos

Flemur wrote:Try:
$ xset s off
along with
$ xset -dpms
Didn't help :(

I think it's worth to admit, not only screen goes blank, but whole laptop goes to sleep mode.
by TarasMK
Sat Mar 29, 2014 9:00 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Computer suspends after 10 min on watching videos
Replies: 2
Views: 1454

Computer suspends after 10 min on watching videos

Hello All, I have a problem with watching videos on my laptop. After 10 min it goes to sleep. Very annoying thing and nothing helps to prevent it. So far I tried many remedies but nothing helps. 1) I tried both cinnamon and gnome shell - no difference. 2) I was able to disable screensaver (it was bl...
by TarasMK
Sat Mar 29, 2014 8:36 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [SOLVED] Broken copying photos from camera and phone
Replies: 6
Views: 2497

Re: Broken copying photos from camera and phone

After some upgrades everything works for me.
by TarasMK
Sun Oct 27, 2013 1:33 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [SOLVED] Broken copying photos from camera and phone
Replies: 6
Views: 2497

[SOLVED] Broken copying photos from camera and phone

Hi All, After upgrade to UP7 I came to very annoying problem that I can not copy photos from my camera through usb connection and phone through bluetooth connection. I can browse devices in both cases but when I try to copy files it says: "Action is not supported by driver". What does that mean and ...
by TarasMK
Sun Oct 20, 2013 2:13 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Since UP7 no file-transfer from Canon Ixus [SOLVED]
Replies: 19
Views: 6988

Re: Since UP7 no file-transfer from Canon Ixus

I've got problems with canon ixus camera after upgrade too. Downgrading gvfs didn't help me to solve it.
by TarasMK
Fri Oct 19, 2012 8:36 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: How to hibernate Linux Mint LMDE XFCE & GNOME
Replies: 14
Views: 22156

Re: How to hibernate Linux Mint LMDE XFCE & GNOME

Hi all,

I had another configuration without swap partition and with swap file. Some steps would differ in this case and it's described here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1042946
May be someone else will gain from it too ;)
by TarasMK
Tue Sep 25, 2012 2:21 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: High one way network traffic with strange addresses
Replies: 8
Views: 4773

Re: High one way network traffic with strange addresses

Thanks for advices. rkhunter didn't find anything too. Yes I'm mostly on default installation, tried to do minimal changes to main system. But my system was installed 2 years ago and get through all upgrades. It works nicely, even got through gnome update :) ufw is in default state, i.e. turned off....
by TarasMK
Mon Sep 24, 2012 2:23 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: High one way network traffic with strange addresses
Replies: 8
Views: 4773

Re: High one way network traffic with strange addresses

sobrus wrote:Try using netstat or lsof to obtain process ID.
I tried netstat, it didn't show any info about ip and port reported by jnettop.
by TarasMK
Mon Sep 24, 2012 2:20 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: High one way network traffic with strange addresses
Replies: 8
Views: 4773

Re: High one way network traffic with strange addresses

Traffic mentioned before suddenly stopped. chkrootkit gave mostly 'not found' and 'not infected'. The only things that differ are: ... Searching for suspicious files and dirs, it may take a while... The following suspicious files and directories were found: /usr/lib/python2.7/dist-packages/PyQt4/uic...
by TarasMK
Fri Sep 21, 2012 4:04 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: High one way network traffic with strange addresses
Replies: 8
Views: 4773

Re: High one way network traffic with strange addresses

Do you mean samba? I didn't configure it by myself. Just used default settings. And there is a link in nautilus for network were other computers can be seen. So I can possibly answer yes, it's been set up.
by TarasMK
Thu Sep 20, 2012 3:53 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: High one way network traffic with strange addresses
Replies: 8
Views: 4773

High one way network traffic with strange addresses

Hi all, I have a WIFI connection (I have no control over router). When I'm connected there is a strange high one way network traffic. System monitor shows nearly 500KB/s when without any network application running. I tried to discover which process deals with it but with no success. The only inform...
by TarasMK
Mon May 21, 2012 4:17 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: (SOLVED) Google Earth on LMDE 64 bit?
Replies: 15
Views: 7583

Re: (SOLVED) Google Earth on LMDE 64 bit?

Code: Select all

nvidia-glx-ia32
should surely be in dependencies for google-earth on 64-bit
by TarasMK
Tue Apr 10, 2012 7:26 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: qbittorrent cant start after UP4
Replies: 5
Views: 1955

Re: qbittorrent cant start after UP4

I solved this problem for me by adding debian testing repository to active list and updating just one qbittorrent package. Now it works fine.
by TarasMK
Sat Nov 13, 2010 4:03 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Install onto USB-flashdrive fails
Replies: 3
Views: 840

Re: Install onto USB-flashdrive fails

By the way, there is a guide to installing debian onto usb devices, but it doesn't mention any such issues:
http://linux.koolsolutions.com/2009/01/ ... ump-drive/
It may be helpful for someone.
by TarasMK
Fri Nov 12, 2010 5:49 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Install onto USB-flashdrive fails
Replies: 3
Views: 840

Install onto USB-flashdrive fails

Hi, all! I'm trying to install linux mint onto usb-flashdrive in order to use my customized workspace wherever I'll need. But I've encountered strange behavior: I'm booting from liveCD (I tried LMDE and LM 10 RC) and choosing 16Gb usb-flash partitioned in half (for root and home) as ext2 (tried ext4...

Go to advanced search