Search found 22 matches

by Cliff
Mon Apr 20, 2020 8:49 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Random slow boot Mint 19.3
Replies: 7
Views: 463

Re: Random slow boot Mint 19.3 (how I fixed it)

I fixed my slow boot-shutdown problems, thought I'd pass this on. I'm running Mint 19.3 Tricia, Cinnamon Desktop on a Dell 1545 Laptop. I've been having slow boot and shutdown problems for a while. Studying the system logs and monitoring the boot process (no Splash) didn't help. I didn't notice anyt...
by Cliff
Sat Dec 15, 2018 3:41 pm
Forum: Printers & Scanners
Topic: HP LaserJet Pro MFP M281fdw
Replies: 45
Views: 5949

Re: HP LaserJet Pro MFP M281fdw

Many Thanks to srq2625 for the guide. Worked perfectly for HP2540 printer on a HP Touchsmart 640 running Linux Mint 19.1.
by Cliff
Thu Sep 21, 2017 6:47 pm
Forum: Tutorials
Topic: [TUTORIAL] Installing Mint on a Windows 8/8.1/10 Computer
Replies: 123
Views: 289422

Re: [TUTORIAL] Installing Mint on a Windows 8/8.1/10 Computer

Thanks gold_finger for the tutorial. I was active with MS up until XP, which is when I discovered Ubuntu & Mint so the tutorial was a great reference & help. I just installed Mint 18.2 on my 84 year old Aunt's Dell Laptop 15-5000 with no problems at all by following your well written tutorial. The o...
by Cliff
Mon Jun 26, 2017 5:37 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Cell Phone Won't Mount
Replies: 17
Views: 2418

Re: Cell Phone Won't Mount

Many thanks for this seasoned_geek. I'm running Mint 17.1, my Doro phone mounted & I transferred photos the first time I tried it. But it never would after that.
Following your fix solved the problem.
by Cliff
Wed Jan 25, 2017 11:07 am
Forum: Cinnamon
Topic: Nemo Download folder link missing [SOLVED]
Replies: 7
Views: 1149

Re: Nemo Download folder link missing [SOLVED]

Thank you Karl, never looked there (bookmarks-edit), every time I sorted it out manually - it ended up in the videos folder again.
Cliff
by Cliff
Wed Dec 28, 2016 4:55 pm
Forum: Printers & Scanners
Topic: Printing set-up problem
Replies: 8
Views: 924

Re: Printing set-up solution for canon pixma iP90 printer

Years ago I had the same problem with Mint & Canon Pixma iP90. I found that plugging the printer in to the USB, the system will see the printer and it will start searching for drivers. I cancel the search, then just click forward. You'll get to a list of printers, Canon will probably be selected, cl...
by Cliff
Fri Mar 21, 2014 1:04 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) "keys:Press C to cancel all checks in progress"
Replies: 26
Views: 12684

Re: "keys:Press C to cancel all checks in progress" every re

Hi - I've just recently started having the same problem.
Computer is a 5 year old Dell 1545, Mint 16 installed, separate system/home partitions.
Running the above commands worked fine.
Several reboots/restarts and so far....so good.

Many thanks....
Cliff
by Cliff
Fri Apr 20, 2012 3:22 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: FREEZING
Replies: 8
Views: 841

Re: FREEZING

I'll keep watching, as soon as Mint 13 is released I'll install it & see how it goes. I've installed Mint 8, 9, 10, 11, & 12 on many friends and relatives computers over quite a few years with very few problem (they're still friends!). The reason I use Mint is because, unlike Ubuntu, it didn't break...
by Cliff
Wed Apr 18, 2012 11:45 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: FREEZING
Replies: 8
Views: 841

Re: FREEZING

Hello, I have been having screen-computer freezes for quite some time with Mint-12 but not 11 or 10, they worked fine. Control+Backspace and REISUB did nothing. Meanwhile the cooling fans are running at or near full speed indicating a heavy CPU load. I was having to power off/on each time. I have tr...
by Cliff
Sun Jun 26, 2011 9:27 am
Forum: LMDE Archive
Topic: LMDE (stable) Firefox5 from MU error
Replies: 12
Views: 6143

Re: LMDE (stable) Firefox5 from MU error

I'm running (LMDE - locked to) Squeeze Stable. I had the same exact problem, update to FireFox 5 and It didn't work. I uninstalled FF 5.0 and updated Iceweasel from the repositories. When I click Help-> About Iceweasel, I get the following. "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.1.16) Gecko...
by Cliff
Thu Apr 28, 2011 5:17 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Anyone still tracking stable (squeeze)
Replies: 11
Views: 2596

Re: Anyone still tracking stable (squeeze)

Hi, I locked to Stable-Sqeeze in early March. I had one problem but I'm not sure it's a OS problem or not. My keyboard appeared to be faulty, I had to use xvkbd while another one was ordered - however before it arrived it "fixed" itself and is still working. This is on a Dell Inspiron 1545. I'm very...
by Cliff
Sat Mar 19, 2011 11:10 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Can we improve MintUpdate?
Replies: 62
Views: 19613

Re: Can we improve MintUpdate?

Hi Folks, I have been using MintUpdate levels 1,2,3 on LMDE with no problems (so far). After reading the update discussion I enabled levels 4 & 5 in MintUpdate and then went to synaptic and checked the upgradable packages for comparison. They are identical. I then checked and found that VLC and libv...
by Cliff
Sat Mar 19, 2011 9:07 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Clonezilla
Replies: 2
Views: 721

Re: Clonezilla

Hello, I found this tutorial on the clonezilla site, I have backed up all partitions on my hard disk (sda). I have a separate root -home - Backtrac 4 and XP partitions. They all get backed up to my external drive (sdb) . I haven't tried restoring from that disk image yet though. I haven't needed to ...
by Cliff
Sat Mar 19, 2011 8:45 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Fix for an issue "Fix Broken Packages"
Replies: 6
Views: 1661

Re: Fix for an issue "Fix Broken Packages"

Hi Everyone, I had the same "fix broken packages first" notice when installing all updates at once. I first tried installing half but that didn't work either. Trial & error led me to doing 20 at the time - that worked fine. I also inadvertently ended up with Libre Office replacing Open Office, which...
by Cliff
Sat Feb 12, 2011 6:07 pm
Forum: MATE
Topic: No icons in menu [SOLVED]
Replies: 4
Views: 1374

Re: No icons in menu [SOLVED]

After upgrade to Mint 10, I thought "Oh No, my icons have disappeared!!"
Thank You very much for the tip!
Cliff
by Cliff
Wed May 05, 2010 2:24 pm
Forum: Releases & Announcements
Topic: Linux Mint 9 "Isadora" RC released!
Replies: 224
Views: 75234

Re: Linux Mint 9 "Isadora" RC released!

I downloaded and installed Isadora RC yesterday (May 4th). The Install worked perfectly. Graphics are great. I've rebooted about 6 times with no problems at all. Shutdown and Bootup times are quick and clean. Wireless works on USB External (RTL 8187 Chip) and Broadcom internal card (using STA Driver...
by Cliff
Fri Mar 12, 2010 5:59 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Could not grab your mouse
Replies: 44
Views: 24097

Re: Could not grab your mouse

This also happened to me. But when I closed the side pane (on the left side of the Menu when it opens) the problem disappeared. Also sometimes the Package manager wouldn't open, I never saw the password window and I had to click outside the menu to close it. All of this appears to be working normall...
by Cliff
Sun Aug 30, 2009 2:04 am
Forum: Software & Applications
Topic: MintUpdate not working.
Replies: 36
Views: 9058

Re: MintUpdate not working. - again! SOLVED (again)

Hi All, Well, I thought Mintupdate was working but unfortunately it quit again. I get the password window OK. Then I get the grayed out window while it checks the internet connection, gets the rules and checks for updates. That's where it stops, I've waited for hours but no joy there. I've once agai...
by Cliff
Fri Aug 21, 2009 3:21 am
Forum: Software & Applications
Topic: MintUpdate not working.
Replies: 36
Views: 9058

SOLVED- MintUpdate not working.

richyrich wrote:Terminal:

sudo rm /var/lib/apt/lists/* -vf
sudo apt-get update
Problem solved, thank you richyrich.
I suspect an operator error on my part.

Cliff
by Cliff
Fri Aug 21, 2009 1:08 am
Forum: Software & Applications
Topic: MintUpdate not working.
Replies: 36
Views: 9058

Re: MintUpdate not working.

I ran Mint back in 2007-2008 and really liked it. I've been distro hoping since then and I remembered how much I liked Mint so I installed Gloria a week ago. At first everything worked Great! But then the Mintupdate failed. I only get a grayed out window. I left it for hours but no-go. Synaptic stil...

Go to advanced search