Search found 80 matches

by blackoutworm
Fri Aug 18, 2017 6:12 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Very annoying bug in Mint 18 preventing me from adding PPAs
Replies: 4
Views: 258

Re: Very annoying bug in Mint 18 preventing me from adding PPAs

Nevermind.
I figured it out.
For those who wonder, edit the /etc/lsb-release file.
I hope the LinuxMint team fixes this problem.
by blackoutworm
Fri Aug 18, 2017 6:00 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Very annoying bug in Mint 18 preventing me from adding PPAs
Replies: 4
Views: 258

Very annoying bug in Mint 18 preventing me from adding PPAs

Hi there.
I just upgraded from Mint 17.3 and for some reason, the settings haven't really been changed from trusty to xenial.
When I am trying to add a PPA, it tells me that the PPA is not supported on Trusty.
So how do I fix this? Where is this distro name info stored so I can fix it?
by blackoutworm
Thu Jul 06, 2017 6:52 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Trouble installing Openshot (the QT version)
Replies: 0
Views: 109

Trouble installing Openshot (the QT version)

Hi. I've been trying to install the QT version of Openshot, but keep getting errors. According to this message, it cannot find the sip module, which I indeed have installed. Loaded modules from installed directory: /usr/lib/python3/dist-packages/openshot_qt Traceback (most recent call last): File "/...
by blackoutworm
Thu Jul 06, 2017 11:38 am
Forum: Software & Applications
Topic: Kdenlive gives error upon rendering
Replies: 3
Views: 157

Kdenlive gives error upon rendering

Hi there.
I am getting this error while I am trying to render a video:
*** Error in `/usr/bin/melt': munmap_chunk(): invalid pointer: 0x00000000009b8460 ***
Any idea what this means and how to fix it?
by blackoutworm
Wed Jul 06, 2016 11:26 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Bluetooth is turned off by default
Replies: 0
Views: 133

Bluetooth is turned off by default

HI there.
I just bought a new bluetooth USB device.
It works great, but it's turned off by default.
This is very annoying because now because of pulseaudio I have to pair my headphones every time I wanna use em.
by blackoutworm
Fri Jul 01, 2016 10:47 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)
Replies: 8
Views: 611

Re: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)

blackoutworm wrote:
JeremyB wrote:It doesn't appear to have a bluetooth device installed
I know it doesn't appear on that list. But then why does this command list a bluetooth device?
chris@chris-MS-7916 ~ $ lsmod | grep bluetooth
bluetooth 491520 10 bnep,rfcomm
Ah okay. I see. Thank you.
by blackoutworm
Thu Jun 30, 2016 7:48 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)
Replies: 8
Views: 611

Re: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)

JeremyB wrote:It doesn't appear to have a bluetooth device installed
I know it doesn't appear on that list. But then why does this command list a bluetooth device?
chris@chris-MS-7916 ~ $ lsmod | grep bluetooth
bluetooth 491520 10 bnep,rfcomm
by blackoutworm
Thu Jun 30, 2016 8:38 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Grub error "No volume groups found"
Replies: 15
Views: 2681

Re: Grub error "No volume groups found"

Thank you Zaileion. I'll give it a shot. But won't that reset to factory settings? I don't wanna do that. I tried draining the battery by having the PC on and unplugged over night, but it didn't work. I can't believe they make it this complicated. I've only had the laptop for like a week, and then t...
by blackoutworm
Wed Jun 29, 2016 6:36 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)
Replies: 8
Views: 611

Re: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)

Here you go: chris@chris-MS-7916 ~ $ lsusb Bus 002 Device 002: ID 8087:8001 Intel Corp. Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 006 Device 002: ID 05e3:0612 Genesys Logic, Inc. Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 005 Device 003: ID 05e3:0610 ...
by blackoutworm
Wed Jun 29, 2016 5:35 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Grub error "No volume groups found"
Replies: 15
Views: 2681

Re: Grub error "No volume groups found"

Thanks but pressing any key makes the keyboard freeze.
So no use.
Guess I gonna have to contact ASUS or something.
by blackoutworm
Wed Jun 29, 2016 5:24 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Grub error "No volume groups found"
Replies: 15
Views: 2681

Re: Grub error "No volume groups found"

I can use F12 or comma. Same function. Both makes the keyboard "freeze". If anyone know what to do here, please help. According to all my googleing, this is a common problem on this ASUS series. Apparently, I have to reset the BIOS. Is there a way I can do this without removing the battery? Because ...
by blackoutworm
Wed Jun 29, 2016 5:15 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)
Replies: 8
Views: 611

Re: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)

JeremyB wrote:Has bluetooth ever worked even on another OS?
Never tested. I've only used Mint 17 on this pc.
But from the log, as yo can see, the bluetooth is recognized and should work fine.
And I've disabled UEFI from Bios, so that shouldn't be the problem either.
by blackoutworm
Wed Jun 29, 2016 4:47 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Grub error "No volume groups found"
Replies: 15
Views: 2681

Re: Grub error "No volume groups found"

It appears that something went awry here, but I doubt it had anything to do with volume groups :? My computer is now stuck at the motherboard logo screen. I can't access bios. If I press the comma key, the keyboard freezes. Is the comma key some special function key during boot :?: Can you boot the...
by blackoutworm
Wed Jun 29, 2016 3:11 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)
Replies: 8
Views: 611

Need help with Bluetooth (491520 10 bnep,rfcomm)

Hi there. I can't get bluetooth working on my desktop PC. 491520 10 bnep,rfcomm I've tried some kernels, but with no luck. Is there a firmware deb installation out there? Please help. lspci -nnk 00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation 4th Gen Core Processor DRAM Controller [8086:0c00] (rev 06)...
by blackoutworm
Wed Jun 29, 2016 1:25 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Grub error "No volume groups found"
Replies: 15
Views: 2681

Re: Grub error "No volume groups found"

Hi again. I rebooted. But I shouldn't have done that. My computer is now stuck at the motherboard logo screen. I can't access bios. If I press the comma key, the keyboard freezes. It's a ASUS X555LA-DM1448T. I've just installed Mint 17. And this whole thing happened after I did an apt-get upgrade an...
by blackoutworm
Tue Jun 28, 2016 8:03 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Grub error "No volume groups found"
Replies: 15
Views: 2681

Re: Grub error "No volume groups found"

Thank you. So what's a volume group?
by blackoutworm
Mon Jun 27, 2016 6:03 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Grub error "No volume groups found"
Replies: 15
Views: 2681

Grub error "No volume groups found"

sudo update-grub Generating grub configuration file ... Found linux image: /boot/vmlinuz-4.4.0-21-generic Found initrd image: /boot/initrd.img-4.4.0-21-generic Found linux image: /boot/vmlinuz-3.19.0-32-generic Found initrd image: /boot/initrd.img-3.19.0-32-generic No volume groups found Adding boo...
by blackoutworm
Mon Jun 27, 2016 5:59 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Flickering square around the mouse in Mint 17 Cinnamon
Replies: 10
Views: 619

Re: Flickering square around the mouse in Mint 17 Cinnamon

Arch_Enemy wrote: fb is Frame Buffer, a generic video driver that does little more than allow the screen to paint.

I looked on Intel's web site and they had NO linux drivers at all.
Thank you. Yea I can't believe they don't.
by blackoutworm
Wed Jun 22, 2016 6:14 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: [Solved] Bluetooth stopped working after upgrading Mint
Replies: 6
Views: 1377

Re: Bluetooth stopped working after upgrading Mint

Did you download the firmware package that FullTimer1489 linked to and install? It did work. Wish that would've been part of the kernel. And I'm not on kernel 4.4. So I guess the problem's been solved. Thanks again, guys :) Btw, the audio glitch is still there. I know it's off topic, but do you kno...

Go to advanced search