Search found 430 matches

by lahirdenganselamat
Sun May 18, 2014 11:43 pm
Forum: Wireless
Topic: [SOLVED] alternate to Connectify or Virtual Router
Replies: 13
Views: 15573

Re: [SOLVED] alternate to Connectify or Virtual Router

I get it working now!! hehe... the new opensource driver for my card add support for access point

here's the link

the script also work on Debian, debian user need to download the script (from the .tar) and install the dependency (hostapd, dnsmasq and iw)

Hacking Tutorial
by lahirdenganselamat
Thu Sep 26, 2013 9:21 am
Forum: Software & Applications
Topic: HELP!!!!!! how can i turn my laptop into hotspot?
Replies: 1
Views: 284

Re: HELP!!!!!! how can i turn my laptop into hotspot?

I know this is an old post , but I think its a good start for you to read. first thing you have to do is make sure your Linux driver for your Wifi card support AP. (p.s., I don't want to be rude, but I think its better for you to read the rules , there's something about "search before ask"...
by lahirdenganselamat
Wed Aug 28, 2013 11:37 pm
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: Permohonan mengisi skala penggunaan software legal
Replies: 1
Views: 1559

Re: Permohonan mengisi skala penggunaan software legal

Penelitian ini dilatar belakangi bahwa kelompok usia pelajar merupakan kelompok usia terbesar yang melakukan pembajakan perangkat lunak ( survey BSA 2011 ). Tujuan personal saya membuat judul ini adalah untuk menunjukkan kepada lingkungan sekitar saya bahwa pengguna Linux memiliki moral yang lebih b...
by lahirdenganselamat
Wed Aug 28, 2013 12:04 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Can you upgrade (almost) entire PC without reinstalling?
Replies: 4
Views: 379

Re: Can you upgrade (almost) entire PC without reinstalling?

I ever change HDD (mint installed) to another PC and boot from it, and it work just fine, I think, if you use default kernel, (and use the same GPU) the old system will works on new machine On windows OS, if you change board, you have to reinstall that board driver, but on Linux, usually it Just Wor...
by lahirdenganselamat
Tue Aug 27, 2013 10:22 pm
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: Tanya tentang Linux Mint 15
Replies: 2
Views: 2560

Re: Tanya tentang Linux Mint 15

1. Mana yang lebih ringan dan lebih responsif digunakan untuk versi Linux Mint 15 antara Cinnamon/MATE? 2. Apakah ada buku panduan/E-book untuk pemula tentang pengoperasian dasar Linux Mint 15 yang berbahasa Indonesia? 3. Aplikasi/Software apa saja yang bisa mempercepat performa Linux Mint 15? 1. T...
by lahirdenganselamat
Tue Aug 27, 2013 10:10 pm
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: [SOLVED]Mint 15 KDE: volume scroll 15%
Replies: 1
Views: 1532

Re: Mint 15 KDE: volume scroll 15%

Akhirnya saya menemukan caranya :D Jadi mulai KDE 4.8, pengguna bisa mengatur besaran step volume melalui file ~/.kde/share/config/kmixrc Pada bagian [Global], tambahkan baris VolumePercentageStep=angkayangdiinginkan nah, angka yang dicantumkan disitu terpengaruh dengan jumlah baris tiap mouse scrol...
by lahirdenganselamat
Mon Aug 26, 2013 4:17 am
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: Permohonan mengisi skala penggunaan software legal
Replies: 1
Views: 1559

Permohonan mengisi skala penggunaan software legal

Saya sedang menulis TA mengenai niat pelajar untuk menggunakan perangkat lunak legal, dan sebagai tahap lanjutan dari Survey Pendahuluan , saya telah menyusun skala intensi penggunaan software legal Saya memohon kesediaan teman-teman yang berstatus sebagai pelajar (SD sampai S3) untuk berkenan membu...
by lahirdenganselamat
Mon Aug 19, 2013 11:31 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Task Bar/Multiple Desktops Question
Replies: 2
Views: 343

Re: Task Bar/Multiple Desktops Question

I use icon only task manager, and if you open icon only task manager settings, under behavior > filter. you can find show only task from current desktop.
by lahirdenganselamat
Thu Aug 15, 2013 12:07 am
Forum: Newbie Questions
Topic: How do I create an image of my system on a thumbdrive?
Replies: 21
Views: 2181

Re: How do I create an image of my system on a thumbdrive?

When I try to copy my installation (with my apps, driver installed) to another pc/laptop, I use remastersys to make the ISO file of my mint installation. Its a great software for system backup. :D
by lahirdenganselamat
Thu Jul 11, 2013 9:01 am
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: [SOLVED]Mint 15 KDE: volume scroll 15%
Replies: 1
Views: 1532

[SOLVED]Mint 15 KDE: volume scroll 15%

Setelah install, upgrade dll, saya baru sadar kalo volume control yang di tray ketika di scroll naiknya 15%, bukan 5% seperti yang dulu. Saya baru ganti dari LMDE KDE-testing ke LM 15 KDE ini. Apakah ada saran untuk mengembalikan settingan menjadi 5% lagi? (kalo pake tombol Fn masih tetep 5% sih)
by lahirdenganselamat
Mon Jul 08, 2013 9:07 am
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: Permohonan untuk mengisi survei pendahuluan
Replies: 0
Views: 1270

Permohonan untuk mengisi survei pendahuluan

Saya berniat untuk menulis TA mengenai niat pelajar untuk menggunakan perangkat lunak legal, dan sebagai tahap pertama penyusunan skala intensi penggunaan software legal, diperlukan sebuah studi pendahuluan. Saya memohon kesediaan teman-teman untuk berkenan membuka link survey ini dan kemudian menja...
by lahirdenganselamat
Sat Jun 22, 2013 6:21 am
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: Tentang Linux MINT 15 Olivia
Replies: 10
Views: 3846

Re: Tentang Linux MINT 15 Olivia

bro aku pengguna baru linuk mint olivia saya mau tanya. 1.bisa tidak software yang telah di download melalui market di backup buat data cadangan instal di kemudian hari. 2.bagaimana cara menginstal kembali software yang telah di backup tersebut. maaf bro aku newbie soal linuxmint dan aku bukan peng...
by lahirdenganselamat
Sat Jun 22, 2013 6:08 am
Forum: Archive
Topic: Where is APT::Default-Release stored? [SOLVED]
Replies: 6
Views: 10857

Re: Where is APT::Default-Release stored? [SOLVED]

I know this is old post, but now I know that the setting is stored on /root/.synaptic/synaptic.conf
by lahirdenganselamat
Thu Jun 06, 2013 10:23 pm
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: Tentang Linux MINT 15 Olivia
Replies: 10
Views: 3846

Re: Tentang Linux MINT 15 Olivia

ane belum coba yang lain gan.. baru pertama pake linux n pake yang mint 15 mate. waktu download sih tulisane gitu... :lol: :lol: :lol: kalo mau mempercantik tampilan gimana caranya gan ada yang mau kasih tau gak..?? :?: :?: :roll: Kalo buat MATE, di tempat saya selalu ada : compiz (saya harus punya...
by lahirdenganselamat
Mon Jun 03, 2013 10:39 am
Forum: Hardware Support
Topic: Driver ATI Hybrid Notebook
Replies: 1
Views: 290

Re: Driver ATI Hybrid Notebook

I don't really sure that installing the driver will make the laptop works like on Windows (using intel for low - ati on high), but you can install the driver easily using synaptic package manager, just look for package called fglrx and install it
by lahirdenganselamat
Mon Jun 03, 2013 10:26 am
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: Tentang Linux MINT 15 Olivia
Replies: 10
Views: 3846

Re: Tentang Linux MINT 15 Olivia

ini pertanyaan ato bukan ya?? lol, kalo menurut saya, urusan stabil, MATE jelas lebih unggul, kan dia based on gnome2 yang emang udah matang (ampe mau dibuang ama yang bikin karena dianggep terlalu matang. :D ) Tapi saya juga belum nyoba cinnamon 1.6, terakhir nyoba 1.2 dan ada masalah dengan fglrx ...
by lahirdenganselamat
Mon Jun 03, 2013 10:16 am
Forum: Bahasa Indonesia (Indonesian)
Topic: Panduan Pengguna Linux Mint 13
Replies: 6
Views: 2777

Re: Panduan Pengguna Linux Mint 13

Keren, udah ada subforum Indonesia di sini :D kemarin-kemarin, kalo mau ke forum mint bahasa Indonesia masih di forum.linux.or.id :D

Semoga makin banyak orang ID yang termudahkan dengan adanya subforum ini :D
by lahirdenganselamat
Tue Apr 30, 2013 5:04 am
Forum: Newbie Questions
Topic: [SOLVED] Can't connect to repositories, but connection works
Replies: 6
Views: 2635

Re: Can't connect to repositories, but connection works

Your sources.list seems OK, so I think it's about the simultaneous run of apt. Have you try to just use 1 program to update/install/upgrade? I'd like to suggest to close the mintupdate, open synaptic package manager, hit the reload, and it should be working (as long as you don't have gpkg, gdebi, or...
by lahirdenganselamat
Sun Apr 28, 2013 6:51 am
Forum: Newbie Questions
Topic: [SOLVED] Can't connect to repositories, but connection works
Replies: 6
Views: 2635

Re: Can't connect to repositories, but connection works

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11: Resource temporarily unavailable) E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?" Make sure that you only open one apt at one time. Programs like dpkg, apt-get, gdebi, synaptic, mintupdate, apti...
by lahirdenganselamat
Sun Apr 28, 2013 6:46 am
Forum: Hardware Support
Topic: How do i upfate ATI display/graphics driver
Replies: 16
Views: 2398

Re: How do i upfate ATI display/graphics driver

Make sure you have reload the package list (using reload button on synaptic) before install or upgrade.
You can also provide us with more detail about your system, try post here the result of running this command on terminal:

Code: Select all

inxi -Frx

Go to advanced search