Search found 607 matches

by breaker
Fri Nov 02, 2012 2:52 am
Forum: Installation & Boot
Topic: impossible to log as root after installation of mint 13
Replies: 11
Views: 9343

Re: impossible to log as root after installation of mint 13

about running as the super user (su) for a bit, in Mint I just use

Code: Select all

sudo su
by breaker
Fri Nov 02, 2012 1:29 am
Forum: Installation & Boot
Topic: no grub after install
Replies: 16
Views: 1928

Re: no grub after install

There you go, you were able to directly boot the kernel from GRUB Legacy's menu, excellent! After you repartitioned and reinstalled Mint, that probably got you past whatever was not letting it work before.
by breaker
Fri Nov 02, 2012 1:23 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Swap not active - Mint 13
Replies: 5
Views: 2649

Re: Where is swap

At the end of the installation there is a question about installing GRUB ... my question is should GRUB be installed and if so should it be on: sda sda1 (/home partition) sda2 (/ partition) It is best for the modern GRUB (the bootstrap part) to be installed on the MBR of the disk, therefore sda . s...
by breaker
Fri Nov 02, 2012 12:33 am
Forum: Installation & Boot
Topic: no grub after install
Replies: 16
Views: 1928

Re: no grub after install

If I were in that situation , I would avoid using GPT partitions. 1. format sdb to msdos, then partition to whatever I am accustomed to 2. retain sda to be controlled by grub legacy 3. install Mint on sdb, and, install its grub2 boot loader to its own root partition, when this is done, the root par...
by breaker
Mon Oct 08, 2012 10:50 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?
Replies: 55
Views: 45318

Re: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?

I am happy the script helped someone. I actually spent hours getting it correct and just the way I wanted it. :wink:
by breaker
Sat Oct 06, 2012 2:23 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?
Replies: 55
Views: 45318

Re: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?

breaker - I've read your post but I am still a newbie and not quite sure I understood everything right so I have a question: Following this procedure will make iso which will ensure installation like with Julia/automatically inside win7 or like with Maya/through live session? And one request: If yo...
by breaker
Fri Oct 05, 2012 11:14 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?
Replies: 55
Views: 45318

Re: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?

Well, my torrent box went down while I was away, it runs Linux Mint 9, and it crashed. Anyway, try this for now, direct download from my dropbox, download and seed too if you can; http://dl.dropbox.com/u/84584106/linuxmint-13-mate-dvd-32win.iso Cinnamon soon (promise) :) I am posting this from Linu...
by breaker
Thu Jul 19, 2012 1:33 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Sorry, Try Again: User Password not recognized After Install
Replies: 7
Views: 1550

Re: Sorry, Try Again: User Password not recognized After Ins

The desktop environment or gui login manager are perhaps corrupted. I'm not sure, but I think I saw a post recommending a reinstall of some of those packages to help with a similar problem.

Maybe someone else can post a clue?
by breaker
Thu Jul 19, 2012 1:30 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?
Replies: 55
Views: 45318

Re: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?

Well, my torrent box went down while I was away, it runs Linux Mint 9, and it crashed.

Anyway, try this for now, direct download from my dropbox, download and seed too if you can; http://dl.dropbox.com/u/84584106/linuxm ... -32win.iso

Cinnamon soon (promise) :)
by breaker
Sat Jul 07, 2012 2:54 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?
Replies: 55
Views: 45318

Re: Linux Mint 13: Grub2 ISO Loopback Not Working?

Yes. Hey the trackers I used are UDP, and I noticed on Linux Mint 9, transmission doesn't support those kind. However, Deluge does. I want to do the Cinnamon ISO also, but I have to go out of town for a few, so I'll catch it when I return! EDIT: I'm sure everything works, but if someone would indepe...
by breaker
Sat Jul 07, 2012 2:51 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Having very strange problems installing
Replies: 6
Views: 2037

Re: Having very strange problems installing

great, you're welcome..
by breaker
Sat Jul 07, 2012 2:50 am
Forum: Installation & Boot
Topic: After installing LM LXDE 12 (64 bit), Windows XP is gone!
Replies: 27
Views: 2512

Re: After installing LM LXDE 12 (64 bit), Windows XP is gone

What is the error exactly, just out of curiosity?
by breaker
Thu Jul 05, 2012 2:10 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Problem with Linux mint 13 Cinnamon 32-bit mint4win install
Replies: 8
Views: 7147

Re: Problem with Linux mint 13 Cinnamon 32-bit mint4win inst

I fixed the MATE version, and I will post Cinnamon soon. As karlchen can tell you, the issue was bad mount.ntfs program within the initrd.lz, so I unpacked the ISO, then the initrd, fixed the files, repacked initrd, redid the integrity check MD5 stuff, recreated the ISO using the proper methods for ...
by breaker
Thu Jul 05, 2012 2:01 am
Forum: Installation & Boot
Topic: [SOLVED] Win7 cant boot from Grub entry after Linux Install
Replies: 21
Views: 5656

Re: Win7 cant boot from Grub entry after Linux Mint Install

Great wonderful! Please append a [SOLVED] to the title of this post. Thanks. :)
by breaker
Thu Jul 05, 2012 1:56 am
Forum: Installation & Boot
Topic: After installing LM LXDE 12 (64 bit), Windows XP is gone!
Replies: 27
Views: 2512

Re: After installing LM LXDE 12 (64 bit), Windows XP is gone

Hi, mintybits is great at helping folks out here, and I try also ;) Anyway, one thing I have run into is when resizing NTFS partitions, Windows needs a check disk run before the filesystem is "clean" again. Did the installer do the resizing for you? If you open the graphical partition table editor ...
by breaker
Wed Jul 04, 2012 7:06 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: After installing LM LXDE 12 (64 bit), Windows XP is gone!
Replies: 27
Views: 2512

Re: After installing LM LXDE 12 (64 bit), Windows XP is gone

That's too bad. Did you try those commands at the GRUB boot shell just to see what happens anyway? I agree you seem to need a new hard drive though.
by breaker
Wed Jul 04, 2012 1:24 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Having very strange problems installing
Replies: 6
Views: 2037

Re: Having very strange problems installing

So it hangs 7-10 into the install process, is that what you are saying? Is anything shown at this point that gives a clue what's going on? Anyway, some people have had to boot to the Live desktop, then remove the installer's slideshow before installing, try that; http://forums.linuxmint.com/viewtopi...
by breaker
Wed Jul 04, 2012 4:28 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Having very strange problems installing
Replies: 6
Views: 2037

Re: Having very strange problems installing

What kind of install are you doing, dual-boot to a hard drive, or using the entire drive for Linux? Maybe try via burned DVD instead if possible?
by breaker
Wed Jul 04, 2012 4:14 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Sorry, Try Again: User Password not recognized After Install
Replies: 7
Views: 1550

Re: Sorry, Try Again: User Password not recognized After Ins

See if you can login to a virtual console by pressing CTRL+ALT+F1, login with user name and password, then try sudo. If it works try;

Code: Select all

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Which will update your packages, there might be a bug fix along the way...

And CTRL+ALT+F7 (or F8) gives you back the GUI.

Go to advanced search