Search found 17 matches

by oleronning
Fri Mar 02, 2012 8:20 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

After changing my ethernet port my computer has been working just perfect. Thank you guys for the help, appreciate it!

spedney: how can i configure IRQ so that I can use both my ethernet ports without problems?

--
Ole
by oleronning
Thu Feb 23, 2012 5:52 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

You have 2 Ethernet ports. One of them is sharing IRQ with your Graphics card. We can later figure out how to avoid it. For time use the second Ethernet port and reboot. Your Graphics problem will also vanish. Thank you so much! I have rebooted now. There has been two days without a crash now (that...
by oleronning
Wed Feb 22, 2012 6:31 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

sudo lspci returns: 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09) 00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09) 00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Serie...
by oleronning
Wed Feb 22, 2012 4:20 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

I don't know if this has anything to do with the computer crashing, but I don't think it seems very pretty. I got this message today: kernel:[10998.340022] Disabling IRQ #16 and I have no idea what it is. After a bit of Googling I have concluded that something isn't right. Can this be something that...
by oleronning
Mon Feb 20, 2012 7:39 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

Oh.. reminds me of my faulty voodoo graphics card back in the days. It was colourfull dots everywhere! .. in 3D-mode ofc, in 2D my matrox card took care of the work.. But still. My point is. It could be a faulty graphics card :( Aah. Maybe that's the case. I have been completely sure that it was on...
by oleronning
Mon Feb 20, 2012 5:02 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

After disabling conky my system has worked like a charm. Until now. When I arrived home today, my screen had gone completely weird, loads of colors and stuff, and I was unable to do anything. Even the ctrl + alt + backspace combo didn't work. I don't understand why the computer can be allright for s...
by oleronning
Sun Feb 19, 2012 10:36 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

I have the 64-bit version
by oleronning
Sat Feb 18, 2012 8:10 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

After a lot of trying and failing with killing processes I have (at the moment) a computer that runs normally. I killed conky, and that seems to have fixed the problem. It has now gone about 24hours since I killed conky, and the computer has been stable since then. I'm just hoping this completely so...
by oleronning
Fri Feb 17, 2012 8:43 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

Bobbo wrote:I would try going with some VESA driver and see if xorg still behaves the same way.

Check this out and see if it helps: http://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers
Do you know if the VESA driver has support for OpenGL? I need OpenGL, so Nouveau really didn't work for me.
by oleronning
Fri Feb 17, 2012 8:41 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

That's the latest Mint / Ubuntu recommended driver. But I don't really understand what's happening. X-org was crashing on your previous main edition Mint, then it was slow with Debian Edition, then you added an nvidia driver and it's still slow. I can't see that cpu load of no more than 50% is a pr...
by oleronning
Fri Feb 17, 2012 7:14 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

I just remembered something that may be (I really have no idea) connected to this problem. To be able to boot my computer I have to edit the startup command to include "acpi=off". I used several hours during installation to figure this out, and I don't know exactly what it does. But can acpi have so...
by oleronning
Fri Feb 17, 2012 4:25 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

sudo lspci -k Returns: 01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 1201 (rev a1) Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device 2326 Kernel driver in use: nvidia lspci -v Returns: 01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 1201 (rev a1) (prog-if 00 [VGA cont...
by oleronning
Fri Feb 17, 2012 2:59 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

I'ts just a couple of days since I installed Mint Debian. Then I found a guide on how to install the latest driver. I can't find the guide at the moment, but I am prettu sure I have the latest driver. How can i check this?

Thank you for reply!
by oleronning
Fri Feb 17, 2012 6:39 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

Re: My system is very slow

Yes I have.

And the only process that takes up more than 1% of a processor core is Xorg. It constantly uses between 10 and 50% percent of a core. So I guess this is what slowing down the computer
by oleronning
Thu Feb 16, 2012 4:55 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Solved] My system is very slow
Replies: 27
Views: 9787

[Solved] My system is very slow

Hi! Earlier i posted a topic about xorg crashing my pc. I asked around a lot without getting any answers, so I installed Lnux Mint Debian (earlier I had LInux Mint). After that my computer does no longer have these insane crashed, but i feel my system is very slow. When i type the text is much to la...
by oleronning
Mon Feb 13, 2012 3:44 pm
Forum: Software & Applications
Topic: xorg kills my pc
Replies: 1
Views: 352

xorg kills my pc

Hi! I'm having trouble with my pc. After tha computer has been idle for some time (this can be everything from one hour to three days), the xorg process spins up to tak 100% of one of my cores, and the whole computer freezes. The screen turns into a mess which is hard to describe, but nothing on the...
by oleronning
Mon Feb 06, 2012 7:53 am
Forum: Software & Applications
Topic: Changing colors in Terminal
Replies: 3
Views: 1992

Changing colors in Terminal

Hi! I'm trying to change the colors in my terminal shell without very much luck. The reason I want to change is first and foremost that I want to change the colors in vim. I have added this colorscheme for vim: http://ethanschoonover.com/solarized, but it doesn't work properly. This is just like an ...

Go to advanced search