Search found 28 matches

by leskieurbiker
Wed Nov 15, 2017 8:16 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Retroarch won't start at all <SOLVED>
Replies: 2
Views: 1889

Re: Retroarch won't start at all

Thank you! I deleted the contents of: ~/.config/retroarch, and it worked.

Still, it's weird why it happened...
by leskieurbiker
Sun Nov 12, 2017 7:15 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Retroarch won't start at all <SOLVED>
Replies: 2
Views: 1889

Retroarch won't start at all <SOLVED>

I recently installed Retroarch on a linux mint 18.2 64 pc. It worked great for the first day. The next day, it would'nt open at all, it just shows for 1 second in the system monitor, but no window opens, and no error message. When I try to start it in a terminal, it says "segmentation fault". Also i...
by leskieurbiker
Sun Aug 09, 2015 9:50 am
Forum: Suggestions & New Ideas
Topic: Replace Mate desktop with XFCE
Replies: 4
Views: 1808

Re: Replace Mate desktop with XFCE

I don't any any numbers to prove my point, and I'm not involved in the Mint development, but I can share my experience with Mate. I have an old Toshiba Portege laptop (Pentium 4 1,5ghz, 2 GB RAM, 40 GB 5400rpm hdd), it's not what you could call "bleeding edge", to say the least! I had Xfce installed...
by leskieurbiker
Wed Jan 21, 2015 9:50 pm
Forum: Suggestions & New Ideas
Topic: Why still no automatic updates..?
Replies: 20
Views: 10011

Re: Why still no automatic updates..?

I'd really like if Mint had this feature. As some other people said, I'm using mint exclusively at my 4 computers at home. I have always done every level 1-2-3 updates with no problems at all, for 3 years now. So I guess it would be nice if it was automatic. It has to be possible...
by leskieurbiker
Wed Dec 31, 2014 11:41 am
Forum: Wireless
Topic: Mint 17 Qiana Wireless Working, but cant connect to internet
Replies: 8
Views: 1501

Re: Mint 17 Qiana Wireless Working, but cant connect to inte

I know I'm late on this but I also have a solution. I had this exact problem. I tried multiple solution but none did help. Then I found that someone just changed the channel on his router. It was simple, so I gave it a try. I just changed the channel settings of the router from "auto" to a fixed cha...
by leskieurbiker
Sun Jul 20, 2014 2:06 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Boot splash fix
Replies: 6
Views: 859

Re: Boot splash fix

To make things clearer, here's a screenshot of what it looks like at boot and shutdown:

http://i.stack.imgur.com/U39zl.jpg

Still haven't found a solution...
by leskieurbiker
Tue Jul 08, 2014 7:08 am
Forum: Printers & Scanners
Topic: [SOLVED]Brother HL-2140 just "prints" blank pages infinitely
Replies: 5
Views: 3406

Re: [SOLVED]Brother HL-2140 just "prints" blank pages infini

Thanks PatH57, I tried your solution first because it was the easiest, and it works. Quite simple, but I wonder why this setting is not default if it's the good one. So, if you have this problem, just go to the printer settings and modify the "Foomatic" line to "Brother HL-2140 Foomatic/hl250" inste...
by leskieurbiker
Mon Jul 07, 2014 11:18 pm
Forum: Printers & Scanners
Topic: [SOLVED]Brother HL-2140 just "prints" blank pages infinitely
Replies: 5
Views: 3406

[SOLVED]Brother HL-2140 just "prints" blank pages infinitely

[*]I just installed Linux Mint 17 64 Cinnamon this week, and my printer, a Brother HL-2140, stopped working correctly. In fact, it is recognized, and when I start any print job, or test page or anything, it just "prints" out blank pages on and on and on, forever. Up to this week, I was running Linux...
by leskieurbiker
Wed Jul 02, 2014 9:01 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Boot splash fix
Replies: 6
Views: 859

Re: Boot splash fix

I checked in grub.cfg, but I dont think it's there. What I'm talking about is the mint logo that appears just after grub and just before the desktop arrives. In my search, I found that it's a common problem that occurs after installing Nvidia drivers. If this is common, it would be cool to have a cl...
by leskieurbiker
Wed Jul 02, 2014 6:24 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Boot splash fix
Replies: 6
Views: 859

Re: Boot splash fix

I know about plymouth, I searched Google and tried some things, but it didnt do a thing
by leskieurbiker
Tue Jul 01, 2014 11:32 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Boot splash fix
Replies: 6
Views: 859

Boot splash fix

I just installed Linux Mint 17 64 bits Cinnamon. Everything works fine. Then I installed the Nvidia drivers, and I lost the mint logo at startup. It is now replaced by the the Ubuntu one. It,s not a big deal, but I fiddled 2 hours to get it back , but I can't figure out how to do that. Anyone knows?
by leskieurbiker
Wed Feb 06, 2013 11:52 pm
Forum: Tutorials
Topic: How To: Remove PulseAudio & replace it with ALSA (Mint 10)
Replies: 34
Views: 44053

Re: How To: Remove PulseAudio & replace it with ALSA (Mint 1

UPDATE ON THIS SUBJECT: Completely remove PulseAudio & replace it with ALSA (Mint 13 Cinnamon, and XFCE): A. Before proceeding, please use Update Manager to install the latest updates (click mintUpdate tray icon to open Update Manager > Refresh > Install Updates) B. Menu > Preferences > Startup Appl...
by leskieurbiker
Sat Jan 05, 2013 11:33 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Can't "create application shortcut" in Chromium/Chrome
Replies: 6
Views: 1807

Re: Can't "create application shortcut" in Chromium/Chrome

I got no time to lose with this bug, so I reinstalled LM13. It's an LTS and it's solid and stable. Good luck for solving this.
by leskieurbiker
Fri Dec 28, 2012 10:59 am
Forum: Cinnamon
Topic: 1.6.7: Desktop icons are gone, missing setting in options
Replies: 52
Views: 41726

Re: 1.6.7: Desktop icons are gone, missing setting in option

@lunatico

I really hope your solution works. I'll stay tuned to know.
Up to now, every solution people found (including me) worked for a few times only, then people come back and say: my icons are gone again. Annoying bug.
by leskieurbiker
Fri Dec 28, 2012 10:52 am
Forum: Cinnamon
Topic: 1.6.7: Desktop icons are gone, missing setting in options
Replies: 52
Views: 41726

Re: 1.6.7: Desktop icons are gone, missing setting in option

My workaround: reinstalling LM13, without activating backported packages updates: I'll stay with Cinnamon 1.4. Obviously, Cinnamon 1.6.7 is not ready.
by leskieurbiker
Sun Dec 23, 2012 12:16 am
Forum: Newbie Questions
Topic: beginning problems
Replies: 5
Views: 515

Re: beginning problems

1. I installed Chrome on my Mint 14 Cinnemon. I'm used to have Application shortcut (That's Google's term for a site specific browser, I guess) for Facebook and Gmail. But when I try to make them, I do find an application on the desktop, but it doesn't run. I just started a thread about this subjec...
by leskieurbiker
Sun Dec 23, 2012 12:00 am
Forum: Software & Applications
Topic: Can't "create application shortcut" in Chromium/Chrome
Replies: 6
Views: 1807

Re: Can't "create application shortcut" in Chromium/Chrome

TheDynamicHamza21 wrote:but you can make launcher by right clicking the desktop>Choose Creaet Launcher and put in the commande field
Thanks for the answer, but I already know that way of creating a launcher. I'm disapponted that the easy way worked in Mint 12 and 13 and not in Mint 14.
by leskieurbiker
Sat Dec 22, 2012 7:46 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Can't "create application shortcut" in Chromium/Chrome
Replies: 6
Views: 1807

Re: Can't "create application shortcut" in Chromium/Chrome

In previous Mint versions (12 and 13), properties of shortcuts created in Chrome/Chromium looked like this: https://lh6.googleusercontent.com/-7IYHD7F3qyQ/UNZGc8noc4I/AAAAAAAAAUU/S4z6-VLL6rI/s800/Capture%2520du%25202012-12-22%252018%253A00%253A12.png In Mint 14 it looks like this: https://lh5.google...
by leskieurbiker
Sat Dec 22, 2012 2:16 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Can't "create application shortcut" in Chromium/Chrome
Replies: 6
Views: 1807

Can't "create application shortcut" in Chromium/Chrome

Since I upgraded to Linux Mint 14 64 bit Cinnamon, I can't "create application shortcut" in Google Chromium or Chrome anymore. When I use this Chrome functionnality (under "Tools"), it creates an invalid shorcut on the desk. I can see in the properties of this shortcut that it misses all the paramet...

Go to advanced search