Search found 27 matches

by Bergschreck
Wed Oct 17, 2012 12:51 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Nvidia driver problem
Replies: 1
Views: 760

Nvidia driver problem

I installed LMDE/Xfce on my MacBook und upgraded all packages to the latest version. All went fine, but suspend does not work. Maybe this is an issue with the nouveau driver. So I installed xserver-xorg-nvidia. After reboot X11 cannot start because of configuration problems. I don't know how to fix ...
by Bergschreck
Tue Jun 19, 2012 8:37 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Why a Debian distro?
Replies: 22
Views: 5787

Re: Why a Debian distro?

In contrary to some posts here, I favour Ubuntu. I will explain why: Debian stable is often too outdated because of it's 2-year-cycle. Debian Sid is for testing and too unstable for the normal desktop user (that's the cause why LMDE has it's own repository und updates it via update packs). Debian Te...
by Bergschreck
Sat Jun 09, 2012 2:40 pm
Forum: Deutsch (German)
Topic: Welche Version?
Replies: 5
Views: 6420

Re: Welche Version?

Hast du bemerkt, wie Mint 13 (entweder MATE oder Cinnamon Version) ein LTS ist, das 5 Jahre dauern soll. Was ich getan habe, ist MATE installiert und jetzt warte bis Cinnamon weiter entwickelt werden wird. Ja, die normale Mint-Version basiert ja immer auf den Ubuntu-Paketen. Im Prinzip ist das nich...
by Bergschreck
Sat Jun 02, 2012 5:57 am
Forum: Xfce
Topic: Tumblerd maxing-out processors (Unresolved Issue - Bugzilla)
Replies: 10
Views: 8139

Re: Tumblerd maxing-out processors (Unresolved Issue - Bugzi

tumblerd is still extremely buggy. Sometimes it consumes the whole memory (I have 2 GB RAM) and system begins swapping. When it tries to thumbnail video files with codecs it does not know (like wmv3), it does not close the file, keeps them open forever and therefore prevents unmounting drives. Is th...
by Bergschreck
Sat Jun 02, 2012 5:24 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Wastebasket not working after 19-04-2012 Updates
Replies: 1
Views: 1673

Re: Wastebasket not working after 19-04-2012 Updates

I have the same problem. Is there no solution out?
by Bergschreck
Sat Jun 02, 2012 4:08 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Codecs WMA2 and WMV3 missing
Replies: 5
Views: 4712

Re: Codecs WMA2 and WMV3 missing

Yes, looks like I have them all. ii gir1.2-gstreamer-0.10 0.10.36-1 Description: GObject introspection data for the GStreamer library ii gstreamer0.10-alsa 0.10.36-1 GStreamer plugin for ALSA ii gstreamer0.10-esd 0.10.24-1 GStreamer plugin for ESD ii gstreamer0.10-ffmpeg 1:0.10.13-0.2 FFmpeg plugin ...
by Bergschreck
Fri Jun 01, 2012 3:38 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error
Replies: 38
Views: 10879

Re: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error

When you use Mint 13 you can take just as well Ubuntu Precise Pangolin. What's the difference?

The only differences are Mate and Cinnamon. Why not use Ubuntus gnome-panel instead?
by Bergschreck
Fri Jun 01, 2012 1:46 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error
Replies: 38
Views: 10879

Re: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error

I found a solution for the problem with Brother printers:

Install the cupswrapper from Brothers website and use this instead of the foomatic drivers.

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p= ... ostcount=9
by Bergschreck
Fri Jun 01, 2012 11:44 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Codecs WMA2 and WMV3 missing
Replies: 5
Views: 4712

Codecs WMA2 and WMV3 missing

I downloaded some videos from german zdf mediathek. They have container format mp4 and contain wma2 audio codec and wmv3 video codec. Totem cannot play them. This is not a big problem for me because vlc plays them fine. But there seems to be a problem with tumblerd. When it tries to generate a thumb...
by Bergschreck
Tue May 29, 2012 12:44 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Wastebasket not showing items after update, or deleting
Replies: 18
Views: 5508

Re: (Solved) Wastebasket not showing items after update, or

Myself wrote:Just did an update that included debian-system, mint desktop and mint settings, and Wastebasket on NTFS and FAT is working properly again. Thanks.
Please can you explain how you did this update? How do you "include debian-system"?
by Bergschreck
Tue May 15, 2012 2:36 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Video on Linux especially H264
Replies: 3
Views: 5704

Re: Video on Linux especially H264

For smooth H.264 playback you need video acceleration by the GPU. How you can get this depends on your graphics card. There are 3 different systems for video acceleration: VA-API by Intel, VDPAU by Nvidia, and XvBA by ATI/AMD. You will have to install the corresponding library (libva1, libvdpau) and...
by Bergschreck
Mon May 14, 2012 2:11 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: POLL: Are you tracking new Mint Repo or "Debian Testing" or?
Replies: 77
Views: 41855

Re: POLL: Are you tracking new Mint Repo or "Debian Testing"

Currently I'm using Mint Latest, but I think about switching to Debian testing. I'm wondering what the advantage is when using Mint Latest. Updates last a long time (much more than the promised 1 month cycle). I cannot see any benefit on waiting for mint update packs. I'm still waiting for an update...
by Bergschreck
Mon May 14, 2012 1:52 am
Forum: Xfce
Topic: Labeling of desktop icons
Replies: 7
Views: 4570

Labeling of desktop icons

I switched from Xubuntu to LMDE/Xfce and I'm wondering how I can configure the labeling of desktop icons. In Xubuntu all labels are on some inverse background. In LMDE this inverse background is missing (it's only present when a icon is active). So it's hard to read the labels. On a dark wallpaper b...
by Bergschreck
Thu May 10, 2012 11:16 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error
Replies: 38
Views: 10879

Re: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error

I'm at the same crossroad as you. I tried Xubuntu on my netbook last year, but LMDE gave me better battery life. Matt, you are right. I compared both, and Xubuntu has a higher battery drain. I think this is because Xubuntu is not as lightweight as it could be. Under the hood there are many similari...
by Bergschreck
Wed May 02, 2012 2:04 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error
Replies: 38
Views: 10879

Re: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error

These various printing bugs (Kyocera Postscript, Brother Postscript, IPP tag and so on) are a good example for what they wrote in the LMDE FAQ: Although it's using Romeo for unstable packages, LMDE continuously changes as it receives updates and new software. Compared to a frozen version of Linux Mi...
by Bergschreck
Thu Apr 26, 2012 10:58 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Slow video encoding
Replies: 5
Views: 1943

Re: Slow video encoding

Avidemux settings were identical on all systems. Threading was set to auto-detect. But even if I set it manually to 2 threads (I have dual core cpu), that makes no difference. LMDE is considerably slower than Ubuntu Precise.
by Bergschreck
Wed Apr 25, 2012 11:21 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Slow video encoding
Replies: 5
Views: 1943

Re: Slow video encoding

Thanks for that hint. With 686-pae kernel I get 8 frames/sec. That's about the speed of Ubuntu Natty. I'm wondering how Ubuntu Precise can be so much faster. Maybe because libavcodec is also compiled for 486?
by Bergschreck
Tue Apr 24, 2012 1:23 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Slow video encoding
Replies: 5
Views: 1943

Re: Slow video encoding

Now I installed Xubuntu Precise Pangolin in a third partition of the same machine and did a encode with avidemux (same video, same settings). The result is very astonishing: LMDE/Xfce: 3 frames/sec Ubuntu Natty: 9 frames/sec Xubuntu Precise: 15 frames/sec I think the difference is how the packages a...
by Bergschreck
Tue Apr 24, 2012 12:46 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Slow video encoding
Replies: 5
Views: 1943

Slow video encoding

I installed LMDE/Xfce UP4 in parallel to Ubuntu Natty on my Toshiba Satellite Pro U200. I tried to encode a video with Avidemux to MPEG4 AVC. The encoding speed is extremely slow, it encodes only 3 frames per second on this hardware. The same video with the same encoder settings makes 9 frames/sec w...
by Bergschreck
Mon Apr 23, 2012 6:35 am
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error
Replies: 38
Views: 10879

Re: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error

I did some research on this topic and found the following: There was a major redesign in printer workflow (pdf based workflow) which led to new filters. For this they created a new package "cups-filters". You can see a history of this package at Ubuntus launchpad: https://blueprints.launchpad.net/ub...

Go to advanced search