Search found 270 matches

by Fraoch
Tue Sep 01, 2020 10:11 am
Forum: Hardware Support
Topic: Sound not working - Mint 20
Replies: 48
Views: 1035

Re: Sound not working - Mint 20

Hasn't been many updates to this thread lately, so I assume the sound problems are fixed? I'm having the fixes work for a while, then not survive a reboot. Then another reboot and they work again. I see there's another PulseAudio update today. Has that made a difference? Should I upgrade? Changelog ...
by Fraoch
Thu Aug 06, 2020 2:30 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Warpinator for Windows
Replies: 10
Views: 2567

Re: Warpinator for Windows

Yeah it's too bad Warpinator won't be ported to Windows. The file share system I had working between LM19.3 and Windows 10 has broken down now that I've upgraded to LM20. All the tips and tricks and guides aren't helping and what worked in 19.3 doesn't work with LM20. I've run out of tricks. I'll ge...
by Fraoch
Wed Jul 29, 2020 10:27 am
Forum: Hardware Support
Topic: Sound not working - Mint 20
Replies: 48
Views: 1035

Re: Sound not working - Mint 20

Hi mr_t260, and welcome to the forum. I'm sorry I missed your original post somehow. There have been a number of changes between the versions, but I rather doubt most of them are having any influence on your issue. EDIT: Just in case it's this easy, see if running this command then rebooting fixes ...
by Fraoch
Fri Jul 24, 2020 1:47 pm
Forum: Software & Applications
Topic: LibreOffice Writer - strange window behaviour moving from one monitor to another
Replies: 0
Views: 66

LibreOffice Writer - strange window behaviour moving from one monitor to another

Hello, New LM 20 with Cinnamon 4.6.6 and LibreOffice 6.4.4. When I try to move a LibreOffice Writer window from one monitor to another it minimizes in a strange way. I get this weird window: Screenshot from 2020-07-24 13-37-22.png (turns out the top "X" closes the window and the bottom "X" closes th...
by Fraoch
Fri Jul 17, 2020 12:33 pm
Forum: Cinnamon
Topic: [SOLVED] Large space in left zone of panel
Replies: 1
Views: 138

Re: Large space in left zone of panel

OK, I got it. I played around with this in a VM and realized that when I move panel items around, there's an "X" when I can't move it to an area, but a "hand with arrow" icon when I can. The entire blank area causes an "X", but when I move it to the tiny space just to the right of the main menu icon...
by Fraoch
Fri Jul 17, 2020 12:16 pm
Forum: Cinnamon
Topic: [SOLVED] Large space in left zone of panel
Replies: 1
Views: 138

[SOLVED] Large space in left zone of panel

LM 20, Cinnamon 4.6.6 Hello, I'm trying to configure my new LM 20 installation to look like my old 19.3 installation. I've almost got it and have adopted some nice new features. But there's something weird going on with my panel. I have a huge empty space on the left and can't move any applets into ...
by Fraoch
Sat Jul 04, 2020 9:32 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Glitchy sound on Mint 19
Replies: 37
Views: 7888

Re: Glitchy sound on Mint 19

1. You said you already tried this, but this time we'll try a 2 step process. In the terminal run xed admin:///etc/pulse/default.pa then enter your password and ignore the warnings. Find this line in the file, load-module module-udev-detect and change it to load-module module-udev-detect tsched=0 t...
by Fraoch
Mon Feb 03, 2020 4:48 pm
Forum: Wireless
Topic: Intel WiFi 6 AX200 & AX201 (Cyclone/Harrison Peak 2) Early-Bird Support
Replies: 24
Views: 9541

Re: Intel WiFi 6 AX200 & AX201 (Cyclone/Harrison Peak 2) Early-Bird Support

LMDE, as with anything Debian, isn't for the cutting edge, and this new networking gear is cutting edge. Debian is stable but very conservative. I would suggest you switch to Linux Mint Cinnamon, MATE or Xfce which can support these newer kernels. If you stick with LMDE, you'll have to wait and use ...
by Fraoch
Wed Jan 22, 2020 4:04 pm
Forum: Wireless
Topic: Intel WiFi 6 AX200 & AX201 (Cyclone/Harrison Peak 2) Early-Bird Support
Replies: 24
Views: 9541

Re: Intel WiFi 6 AX200 & AX201 (Cyclone/Harrison Peak 2) Early-Bird Support

My AX200 just started working with the 5.3 kernel, but everything else isn't, including video. :(

I was getting speeds of about 200 Mbps according to iperf.

Trying to downgrade to a 5.0 kernel, but holding SHIFT on boot doesn't even bring up the GRUB menu.
by Fraoch
Wed Jan 22, 2020 1:42 pm
Forum: Wireless
Topic: Intel WiFi 6 AX200 & AX201 (Cyclone/Harrison Peak 2) Early-Bird Support
Replies: 24
Views: 9541

Re: Intel WiFi 6 AX200 & AX201 (Cyclone/Harrison Peak 2) Early-Bird Support

I'm just setting this up today and it is as I'd feared - neither the Intel AX200 nor the Realtek RTL8125 are even detected by Linux Mint. I'll play around with updating the kernel but first I have to install all updates and it's painful with my crappy little Wifi adapter. Considering installing a te...
by Fraoch
Thu Jan 16, 2020 2:06 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Wireless AC-7265
Replies: 3
Views: 266

Re: Wireless AC-7265

If your wireless is still working, no need to worry. But if you want that error message to go away see https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=49&t=309620 in particular my post at the end: the method I used to install backport-iwlwifi-dkms obviously didn't work. I just went into Synaptic, looke...
by Fraoch
Wed Jan 15, 2020 10:58 am
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED] Driver error? Intel Wireless 8260
Replies: 3
Views: 598

Re: Driver error? Intel Wireless 8260

Having this too with my Intel Wireless 7260 just after a minor kernel update. It's working like it always has but System Reports shows a problem and Driver Manager shows the device is not working, with all options greyed out except "Continue using a manually installed driver". I thought I would fix ...
by Fraoch
Thu Jan 09, 2020 2:28 pm
Forum: Wireless
Topic: Intel WiFi 6 AX200 & AX201 (Cyclone/Harrison Peak 2) Early-Bird Support
Replies: 24
Views: 9541

Re: Intel WiFi 6 AX200 & AX201 (Cyclone/Harrison Peak 2) Early-Bird Support

I'll be monitoring this closely - I'm strongly considering an MSI MEG X570 UNIFY which has an AX200. I'd rather not upgrade kernels, looks like there are no 5.1 kernels for LM 19.3, just 5.3 kernels (5.3.0-24 as of this writing). I'll try keeping my 4.15.0-74 and backporting the driver. I'll have my...
by Fraoch
Tue Sep 10, 2019 4:30 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Could not install the security updates
Replies: 6
Views: 378

Re: Could not install the security updates

Thanks for the reply. open update manager and click refresh. that should fix the red x icon It didn't for me, once the install "fails" and the red X appears, refreshing it did not clear the X. It went away on its own eventually. Edit: scratch that, it happened again today and yes, a simple refresh c...
by Fraoch
Tue Sep 10, 2019 3:40 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Could not install the security updates
Replies: 6
Views: 378

Re: Could not install the security updates

So this was still happening today, but I noticed something: all the previous updates that seemingly failed were gone, only new ones were appearing (and failing). It was the same thing for the systemd update today. I updated through apt-get which correctly informed me of the systemd update. After tha...
by Fraoch
Mon Sep 09, 2019 3:41 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Could not install the security updates
Replies: 6
Views: 378

Re: Could not install the security updates

I guess we were the only two this affected, but the problem seems to have expanded. There was a kernel update today and I can't install it. "Could not install the security updates." apt-get doesn't find any new updates so I can't do it that way either. There's just a generic error message in the log...
by Fraoch
Fri Sep 06, 2019 11:02 am
Forum: Software & Applications
Topic: Could not install the security updates
Replies: 6
Views: 378

Re: Could not install the security updates

Yes, I'm seeing this issue - Update Manager shows new updates - "A new version of the Update Manager is available" - click update, enter password - "Could not install the security updates" and the Update Manager now shows the broken icon. Tried sudo apt-get update, sudo apt-get upgrade but nothing t...
by Fraoch
Fri Aug 02, 2019 5:55 pm
Forum: Ethernet
Topic: [SOLVED] Broke network manager?
Replies: 1
Views: 1191

Re: [SOLVED] Broke network manager?

So I found the solution, from: https://askubuntu.com/questions/908614/ethernet-network-not-showing-or-connecting-in-ubuntu-17-04 sudo nano /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf change the line managed=false to managed=true Save, stop and start network manager: sudo service network-manager restart ...
by Fraoch
Fri Aug 02, 2019 2:00 pm
Forum: Ethernet
Topic: [SOLVED] Broke network manager?
Replies: 1
Views: 1191

[SOLVED] Broke network manager?

At first I thought this occurred during the upgrade to 19.2, but now that I've downgraded back again I still have this issue. Somehow my network manager has been disabled. "Network Settings" only shows "Proxy" which contains no information. None of my Ethernet connections are not listed, nor is wire...
by Fraoch
Wed Apr 03, 2019 4:53 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Broken updates with polkit
Replies: 3
Views: 324

Re: Broken updates with polkit

Well, as it tells, you, You might want to run 'apt --fix-broken install' to correct these. Whoops, I should have mentioned I already did that. I don't seem to have the command right because it comes back with usage information: apt --fix-broken install apt Usage: apt command [options] apt help comm...

Go to advanced search