Search found 60 matches

by rudar
Wed Jun 24, 2015 2:07 am
Forum: Introduce yourself
Topic: from LMDE to Debian, a long journey home
Replies: 13
Views: 1376

Re: from LMDE to Debian, a long journey home

Thank you all, folks, you are amazing! I feel a bit ashamed :oops:

@Fred Barclay

Yes, I am already there, on Debian forums. I am rudar (i. e. miner, who works hard and digs deeply enough... seeking for precious knowledge). Kudos to Mint, I know where to return, if Debian ever breaks apart.
by rudar
Tue Jun 23, 2015 1:46 pm
Forum: Introduce yourself
Topic: from LMDE to Debian, a long journey home
Replies: 13
Views: 1376

Re: from LMDE to Debian, a long journey home

Just for the record: it's time to say goodbye to Mint... I enjoyed more than three years with this excellent distro, first with LM 11 (Katya was the first distro I installed on my then brand new desktop), and subsequently with LMDE. But I always kept an eye on pure Debian, watching its progress, com...
by rudar
Sun Mar 23, 2014 2:01 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Any solution to the wireless BCM43142 issue?
Replies: 12
Views: 1613

Re: Any solution to the wireless BCM43142 issue?

Just for the record: I managed to find a solution. It took me several days, I feel exhausted, but it's working again. There were so many lines I tried before I got the right solution in the Terminal, and, most regrettably, I cannot explain precisely how I reached the end. Perhaps in another post.
by rudar
Thu Mar 20, 2014 8:17 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Any solution to the wireless BCM43142 issue?
Replies: 12
Views: 1613

Re: Any solution to the wireless BCM43142 issue?

Hi there! Sorry to intrude, even after such a long period of time, but I believe we have the same trouble, although not under the same circumstances. My problem with this wireless card (BCM43142) came on Lenovo G500, running Debian Testing Xfce. Yes, I know it's Debian, and not Mint (not even LMDE),...
by rudar
Thu Mar 13, 2014 4:20 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Broadcom bcm4313
Replies: 6
Views: 512

Re: Broadcom bcm4313

Take a look at here:

https://wiki.debian.org/wl
https://wiki.debian.org/bcm43xx

It's for Debian, but it might be useful too :wink:

Also, you might wish to read our posts here: http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=30&t=109498

Yes, it's Debian again, but you never know, it might work!
by rudar
Wed Oct 23, 2013 4:20 pm
Forum: Archive
Topic: D link DWA-123 in LMDE
Replies: 10
Views: 7235

Re: D link DWA-123 in LMDE

Well, I made a fresh and clean re-install, and this apparently solved this problem for me. Though it doesn't make me too proud to say. I don't know about the others, but I can use wireless internet now through the stick described in this topic. So, although LMDE is a rolling (or semi-rolling) distro...
by rudar
Sun Oct 13, 2013 1:08 pm
Forum: Archive
Topic: D link DWA-123 in LMDE
Replies: 10
Views: 7235

Re: D link DWA-123 in LMDE

After I tried to reinstall firmware, I got the expected message that the last available version is already installed. Is there anything else to do?
by rudar
Fri Oct 11, 2013 7:51 am
Forum: Archive
Topic: D link DWA-123 in LMDE
Replies: 10
Views: 7235

Re: D link DWA-123 in LMDE

This may be useful too: Bus 001 Device 005: ID 2001:3c17 D-Link Corp. DWA-123 Wireless N 150 Adapter(rev.A1) [Ralink RT3370] Device Descriptor: bLength 18 bDescriptorType 1 bcdUSB 2.00 bDeviceClass 0 (Defined at Interface level) bDeviceSubClass 0 bDeviceProtocol 0 bMaxPacketSize0 64 idVendor 0x2001 ...
by rudar
Fri Oct 11, 2013 7:46 am
Forum: Archive
Topic: D link DWA-123 in LMDE
Replies: 10
Views: 7235

Re: D link DWA-123 in LMDE

There came an opinion that something may be wrong with Firmware, with a tip of trying to update it with: sudo apt-get update sudo apt-get install --reinstall firmware-ralink Now, I compared firmware between two PCs (both desktops, both LMDE as the only OS, both MATE 1.6 version and both being succes...
by rudar
Fri Oct 11, 2013 7:38 am
Forum: Archive
Topic: D link DWA-123 in LMDE
Replies: 10
Views: 7235

Re: D link DWA-123 in LMDE

Well, it makes me regret to say that my post, apparently, did not attract much attention here. Unfortunately, the problem persists. First I did the obvious, I checked if I plugged it correctly. That's fine and good. Then someone gave me a tip to try to list more details with dmesg and here is what I...
by rudar
Wed Oct 09, 2013 3:08 am
Forum: Archive
Topic: D link DWA-123 in LMDE
Replies: 10
Views: 7235

Re: D link DWA-123 in LMDE

It's a kind of strange. I have checked this device on two separate PCs, both running LMDE (UP-7). It works fine with this one: System: Host lmde Kernel 3.10-2-amd64 x86_64 (64 bit) Distro LinuxMint 1 debian CPU: Dual core Pentium E5400 (-MCP-) cache 2048 KB flags (lm nx sse sse2 sse3 ssse3 vmx) Cloc...
by rudar
Sun Oct 06, 2013 6:16 am
Forum: Archive
Topic: D link DWA-123 in LMDE
Replies: 10
Views: 7235

Re: D link DWA-123 in LMDE

I don't know if you got a solution, but I have the same problem: my wireless N 150 easy USB adapter DWA-123 also doesn't work with LMDE. This is a new kernel, 3.10-2, but problem persists. I checked it with Debian 7.1 Stable (live on DVD) and it worked perfectly, although Debian has an old kernel, 3...
by rudar
Fri Oct 04, 2013 2:19 am
Forum: Archive
Topic: no DVD/CD player after UP-7 [SOLVED]
Replies: 19
Views: 4774

Re: no DVD/CD player after UP-7 [SOLVED]

could it be? http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=716911 It's possible, at least these symptoms look the same. But this bug comes with XFCE, while I use Mate. So, it may have something to do with Caja, after all. Nevertheless, it seems I found a solution, so I'm satisfied with the way i...
by rudar
Fri Oct 04, 2013 2:16 am
Forum: Archive
Topic: no DVD/CD player after UP-7 [SOLVED]
Replies: 19
Views: 4774

Re: no DVD/CD player after UP-7

Sounds very similar to the issues I had with the DVD drive, along withe the same error message. You said you can read and all that, but will it play a movie. That is the other issue I had once I was able to read it. I could see the files in Caja, but it would not play the movie. Yes, it plays movie...
by rudar
Wed Oct 02, 2013 2:16 pm
Forum: Archive
Topic: no DVD/CD player after UP-7 [SOLVED]
Replies: 19
Views: 4774

Re: no DVD/CD player after UP-7

Well, it seems that I have found a simple solution to my problem: open the tray, insert DVD or CD, then start Brasero and here it is, the icon describing my disc and the disc itself is ready to use. It appears that Brasero does not play any role, the program itself can be closed (if I don't want to ...
by rudar
Wed Oct 02, 2013 2:39 am
Forum: Archive
Topic: no DVD/CD player after UP-7 [SOLVED]
Replies: 19
Views: 4774

Re: no DVD/CD player after UP-7

When I tried to insert a DVD, it was impossible to open the player manually. Then I opened Caja and clicked 'eject'. There came the message: Error ejecting /dev/sr0: Command-line `eject "/dev/sr0"' exited with non-zero exit status 1: eject: unable to eject, last error: Inappropriate ioctl ...
by rudar
Mon Sep 30, 2013 2:13 pm
Forum: Archive
Topic: Printer stopped working after UP7
Replies: 11
Views: 2034

Re: After Update printer stopped working

Sleven, as far as printing is concerned, try this sequence: Menu-Control Center-Print Settings-Properties (i.e. right click on your printer)-Policies-check Enabled This is how it worked for me, a day before I read the message posted by Xfrank. Besides, I had an issue with my printer before, with UP-...
by rudar
Mon Sep 30, 2013 5:43 am
Forum: Archive
Topic: Printer stopped working after UP7
Replies: 11
Views: 2034

Re: After Update printer stopped working

It' s a good and concrete advice, with one little correction: it's policies, not politics. I've found the same solution with my printer (although it doesn't make me too proud to say!). But what about DVD/CD player?
by rudar
Mon Sep 30, 2013 3:16 am
Forum: Archive
Topic: no DVD/CD player after UP-7 [SOLVED]
Replies: 19
Views: 4774

Re: no DVD/CD player after UP-7

It seems we share a similar problem like in this topic: viewtopic.php?f=198&t=146165

It's impossible to remove USB sticks safely. They may only be 'ejected'.
by rudar
Sat Sep 28, 2013 4:59 pm
Forum: Archive
Topic: no DVD/CD player after UP-7 [SOLVED]
Replies: 19
Views: 4774

no DVD/CD player after UP-7 [SOLVED]

I am afraid I must report another issue: my DVD/CD player appears dead after UP-7. I cannot play any CD or DVD. It's HP DVD ADH 16 ABSH, according to specifications, while the system is desktop HP Microtower LH 120 EA. There were no problems whatsoever with previous kernel versions (3.2-0.3, 3.2-0.4...

Go to advanced search