Search found 9 matches

by paulspratley
Fri May 29, 2020 10:03 am
Forum: Hardware Support
Topic: XPS 15 9500 with Nvidia GeForce GTX 1650 Ti with 19.3
Replies: 7
Views: 627

Re: XPS 15 9500 with Nvidia GeForce GTX 1650 Ti with 19.3

Hey Dorset, The latest is that it seems to be all working. I installed the Nvidia-settings package and this time I can see all the settings and see that the GPU is in use (this seems to be the only way I can tell if it is being used rather that the integrated Intel GPU). However nothing appears in t...
by paulspratley
Fri May 29, 2020 9:43 am
Forum: Hardware Support
Topic: XPS 15 9500 with Nvidia GeForce GTX 1650 Ti with 19.3
Replies: 7
Views: 627

Re: XPS 15 9500 with Nvidia GeForce GTX 1650 Ti with 19.3

Well luckily it seems that it was the user login screen that was just black. I blindly typed in my password and was able to login.

However, still have the same problem though. The card is not recognized
by paulspratley
Fri May 29, 2020 9:28 am
Forum: Hardware Support
Topic: XPS 15 9500 with Nvidia GeForce GTX 1650 Ti with 19.3
Replies: 7
Views: 627

Re: XPS 15 9500 with Nvidia GeForce GTX 1650 Ti with 19.3

The driver manager simply says "No propriety drivers are in use" Hi paulspratley. This may help https://easylinuxtipsproject.blogspot.com/p/nvidia.html Hi DorsetUK Followed the instructions and looked like I needed nvidia-driver-440 but after a reboot I now have a completely black screen. Any advic...
by paulspratley
Fri May 29, 2020 8:07 am
Forum: Hardware Support
Topic: XPS 15 9500 with Nvidia GeForce GTX 1650 Ti with 19.3
Replies: 7
Views: 627

XPS 15 9500 with Nvidia GeForce GTX 1650 Ti with 19.3

Hi All, I have just splashed out on the latest Dell XPS 15 (9500). Amazing machine BTW. I have installed Linux Mint and everything else works perfectly but I cannot seem to get it to recognise the GTX 1650. The driver manager simply says "No propriety drivers are in use" I tried installing the lates...
by paulspratley
Sun Feb 09, 2020 9:39 am
Forum: Software & Applications
Topic: Setting Vivaldi as prefered mail application not working
Replies: 4
Views: 150

Re: Setting Vivaldi as prefered mail application not working

Hi Guys,

Thanks for the replies, that Vivaldi is not a mail client but a browser. Out of curiosity - why does this work for Google Chrome then?

Cheers

Paul
by paulspratley
Wed Feb 05, 2020 9:38 am
Forum: Software & Applications
Topic: Setting Vivaldi as prefered mail application not working
Replies: 4
Views: 150

Setting Vivaldi as prefered mail application not working

Hi I have tried to set Vivaldi as my preferred mail application in "Preferred Applications" - I can select the application in the drop down but it does not seem to save it, as every time I open the "Preferred Applications" it has defaulted back to Google Chrome. The same applies if I try to change i...
by paulspratley
Thu Jan 07, 2016 9:20 am
Forum: Cinnamon
Topic: Sticky Windows after suspend/screen saver for dual monitors
Replies: 4
Views: 752

Sticky Windows after suspend/screen saver for dual monitors

I use a laptop with an external monitor for dual display. I'm not sure if this is a feature or whether I have not configured Cinnamon correctly but after the laptops wakes up after a suspend, lock screen or screen saver, all my open windows are repositioned on my laptop screen (primary) and I have t...
by paulspratley
Tue Oct 30, 2012 10:05 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Help with Nautilus Error
Replies: 1
Views: 169

Re: Help with Nautilus Error

I have found another way around my problem which is to create another session and login in again and this then give me access to my files again.
by paulspratley
Tue Oct 30, 2012 6:57 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Help with Nautilus Error
Replies: 1
Views: 169

Help with Nautilus Error

Hi I'm getting the following error after about 30-60mins of using my laptop. Nautilus could not create the following required folders: /home/XXX/Desktop, /home/XXX/.config/nautilus I had just updated to the latest version of nemo and I have an encrypted home drive. I have not changed my user passwor...

Go to advanced search