Search found 239 matches

by darethehair
Sat May 03, 2014 9:33 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Effective use of external display with a netbook ? [SOLVED]
Replies: 5
Views: 1850

Re: Make effective use of external display with a netbook ?

I'm not sure that I can assist in this discussion, but I can confirm using two different netbooks (ASUS and HP) for portable presentations (LibreOffice Impress) on external video displays (older VGA video projector and newer flat-screen TV). Both of them worked fine for this purpose, though there we...
by darethehair
Sat Apr 26, 2014 11:10 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] after UP8 (LMDE) very weak sound from TV
Replies: 7
Views: 2743

Re: [solved] after UP8 (LMDE) very weak sound from TV

Yea, whenever I try a new distro (or a new version of an existing one), one of the first things I check is sound/video, since those are the things that have typically tripped me up over the years. Despite occasional glitches, overall everything gets better and more reliable over time, which makes me...
by darethehair
Thu Apr 24, 2014 8:44 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] after UP8 (LMDE) very weak sound from TV
Replies: 7
Views: 2743

Re: after UP8 (LMDE) very weak sound from TV

Glad it worked out for you! :)

P.S. You should probably mark the title of your post as 'Solved'.
by darethehair
Wed Apr 23, 2014 9:18 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] after UP8 (LMDE) very weak sound from TV
Replies: 7
Views: 2743

Re: after UP8 (LMDE) very weak sound from TV

Please do not take me as a tech authority on getting sound to work with LMDE, but I have had my own problems over the recent months (and posted about it) but now things seem to be working OK. Do you have HDMI? What is your sound output currently being sent to? When you play a YouTube video, and chec...
by darethehair
Thu Apr 17, 2014 8:26 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Brother HL-2130 printer - how to get it printing ? [SOLVED]
Replies: 6
Views: 4810

Re: Brother HL-2130 printer - how to get it printing ?

I am absolutely NOT an expert at printer setup in Linux, but I do own a Brother HL-2030 printer, which works fine for me -- in fact I currently have it plugged into my router, which has effectively turned it into a 'network' printer. I do not recall installing ANY external drivers for it, and I woul...
by darethehair
Wed Apr 16, 2014 1:10 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: Asus Chromebox and LMDE: SUCCESS!
Replies: 5
Views: 4604

Asus Chromebox and LMDE: SUCCESS!

This is a FYI only, since I had difficulty finding anyone to verify that LMDE worked with the new Asus Chromebox device -- it works! At first I dabbled with the 'crouton' method of running Linux 'in parallel' with ChromeOS on the Chromebox. There is no 'LMDE' option for this technique, and the close...
by darethehair
Fri Mar 21, 2014 2:46 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: Vino not working in LMDE 2014
Replies: 5
Views: 2137

Re: Vino not working in LMDE 2014

When you open the Mint menu and search for Desktop sharing, it used to open vino and help setup remote desktop server in Linux Mint. But it is not work in LMDE. The cli vino-preferences also does not work. only vino-passwd works. Is it a problem in Debian upstream? Does it work for others? Is this ...
by darethehair
Sun Mar 09, 2014 9:37 am
Forum: LMDE Archive
Topic: vino dosent start
Replies: 3
Views: 2337

Re: vino dosent start

/usr/lib/vino/vino-server Is what is in the startup applications by default, it dosent start vino though. I run it myself manually and get the error: the desktop sharing service is not enabled so it should not be run. Help? I had the same issue, couldn't find a straight answer to this, so I gave in...
by darethehair
Mon Mar 03, 2014 10:09 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Loss of Audio Control [SOLVED]
Replies: 9
Views: 1687

Re: Loss of Audio Control [SOLVED]

When things suddenly stop working, have a look at (recent) changes in the debian-system-adjustments package. It has a habit of replacing files from other packages (including grub ...) and worse, to restore those changes at reboot time. Yea, I noticed your other post on this topic, and was wondering...
by darethehair
Sun Mar 02, 2014 10:12 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Loss of Audio Control [SOLVED]
Replies: 9
Views: 1687

Loss of Audio Control [SOLVED?]

Thanks for your help folks! A little too early to declare full victory, but this gave me a bit of a clue where to look next: http://www.neowin.net/forum/topic/1143576-sound-card-stopped-working/ $ pulseaudio --log-level=4 --log-target=stderr This provided a very long output, which didn't tell me exa...
by darethehair
Sun Mar 02, 2014 9:15 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Loss of Audio Control [SOLVED]
Replies: 9
Views: 1687

Re: Loss of Audio Control

darren@frodo2 ~ $ pulseaudio --start E: [pulseaudio] main.c: Daemon startup failed. Google secretly told me that you need to start it with the additional parameter to get more info about the issue: pulseaudio --start -vvv What is this 'Google' of which you speak? :) darren@frodo2 ~ $ pulseaudio --s...
by darethehair
Sat Mar 01, 2014 1:16 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: Loss of Audio Control [SOLVED]
Replies: 9
Views: 1687

Re: Loss of Audio Control

In hopes that someone may recognize something dangerous/bad in one of my more recent 'apt-get upgrade' packages I recognize something bad - you use apt-get upgrade instead of apt-get dist-upgrade - that's not advised . I do have sound (i.e. in YouTube videos) but absolutely no control at all. Skype...
by darethehair
Sat Mar 01, 2014 11:30 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Loss of Audio Control [SOLVED]
Replies: 9
Views: 1687

Loss of Audio Control [SOLVED]

Something bad happened to me sometime after the initial UP8 upgrades to my LMDE system -- after a recent reboot, I have lost all audio control i.e. no volume adjustment, sound source, widgets, etc.. In hopes that someone may recognize something dangerous/bad in one of my more recent 'apt-get upgrade...
by darethehair
Wed Feb 05, 2014 5:19 pm
Forum: Wireless
Topic: Wifi connection drops as soon as it connects (Petra, AR9462)
Replies: 4
Views: 2878

Re: Wifi connection drops as soon as it connects (Petra, AR9

Wang Tang: So at the current time Linux Mint 16 Petra works perfectly *except* for the touchpad? Does this link help with that problem at all? http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2190187 Can you tell us what instruction page you used to do this? What I am personally interested in is Linux Mint ...
by darethehair
Sat Dec 14, 2013 10:36 am
Forum: LMDE Archive
Topic: sound output switching to HDMI / Disable HDMI Sound <SOLVED>
Replies: 2
Views: 6548

Re: sound output switching to HDMI / Disable HDMI Sound

Perhaps my own thread will help?

[url]http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=198&t=149928[/url]
by darethehair
Wed Nov 13, 2013 5:52 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: [Solved] Output device keeps changing back - M13, C1.8
Replies: 1
Views: 346

Re: Output device keeps changing back - M13, C1.8

Maybe your problem is similar to the one that I had?

[url]http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=198&t=149928&sid=e9fc35c56e748b095e5baeb29173f5[/url]65
by darethehair
Tue Aug 27, 2013 8:45 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Automatic Wallpaper Changer
Replies: 19
Views: 15333

Re: Automatic Wallpaper Changer

kpearsonxyz wrote:
There is nothing more dangerous than a bored cat
I disagree. They typically sleep. Dogs. That is what is dangerous when bored. Very.
Lol! Well, at least dogs have a conscience!
by darethehair
Sun Aug 25, 2013 11:13 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Automatic Wallpaper Changer
Replies: 19
Views: 15333

Re: Automatic Wallpaper Changer

The correct syntax seems to be: gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri 'file:///[file]' But that doesn't change my wallpaper, even when I logout and back. I will persevere ... Yay! That syntax appears to work for me! Thanks! I added an appropriate entry to cron to do this, and I am ...
by darethehair
Wed Aug 07, 2013 11:11 am
Forum: LMDE Archive
Topic: Automatic Wallpaper Changer
Replies: 19
Views: 15333

Re: Automatic Wallpaper Changer

gsettings set org.cinnamon.background picture-uri “file://$1″ 2> /dev/null I was glad to get this 'tip' on a possible way for my own cron-based wallpaper changing to start working again, but when I try this command myself in Cinnamon 1.8.8, I get an error message: darren@frodo2 ~ $ gsettings set or...
by darethehair
Wed Jun 26, 2013 10:49 am
Forum: LMDE Archive
Topic: No Wallpapers in LMDE
Replies: 5
Views: 3025

Re: No Wallpapers in LMDE

Hmmm...I'm not so sure about this. I also lack the "/usr/share/cinnamon-background-properties" folder, bit it does not appear either on my 201303 LMDE fresh off the ISO, nor after upgrading to Cinnamon 1.8.8. I am also experiencing some problems with wallpapers on both my established desktop and a f...

Go to advanced search