Search found 142 matches

by bushyiii
Tue Feb 05, 2019 11:16 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Lost Panel after update (SOLVED)
Replies: 40
Views: 623

Re: Lost Panel after update

mint@mint:~$ sudo umount -v /dev/sdf2 umount: /mnt/toshiba (/dev/sdf2) unmounted mint@mint:~$ sudo mount /dev/sdf2 /mnt mint@mint:~$ ls -lh /mnt/etc/X11 total 72K -rwxr-xr-x 1 root root 709 Nov 10 2015 Xreset drwxr-xr-x 2 root root 4.0K Feb 4 17:27 Xreset.d drwxr-xr-x 2 root root 4.0K Feb 4 17:27 X...
by bushyiii
Tue Feb 05, 2019 11:04 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Lost Panel after update (SOLVED)
Replies: 40
Views: 623

Re: Lost Panel after update

I could not access the LM19.1 drive. I removed it and accessed it attached through USB. This is the command string I used to mount the LM19.1 SSD: mint@mint:~$ sudo mount /dev/sdf2 /mnt/toshiba After doing that I was able to open the drive and check the folders. dev/sdb1: LABEL="Hitachi_Deskstar" UU...
by bushyiii
Tue Feb 05, 2019 10:40 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Lost Panel after update (SOLVED)
Replies: 40
Views: 623

Re: Lost Panel after update

System: Host: mint Kernel: 4.15.0-20-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 7.3.0 Desktop: Cinnamon 4.0.8 Distro: Linux Mint 19.1 Tessa base: Ubuntu 18.04 bionic Machine: Type: Desktop System: Hewlett-Packard product: HP Compaq 8200 Elite SFF PC v: N/A serial: <filter> Mobo: Hewlett-Packard model...
by bushyiii
Tue Feb 05, 2019 9:51 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Lost Panel after update (SOLVED)
Replies: 40
Views: 623

Re: Lost Panel after update

Xorg.conf does not exist
by bushyiii
Tue Feb 05, 2019 7:59 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Lost Panel after update (SOLVED)
Replies: 40
Views: 623

Re: Lost Panel after update

I cannot open a run dialog with Alt-F2 or open a terminal window with Ctrl-Alt-T Here's some more observations: I was able to open a browser by navigating through the file system as the file manager is always open on start up. The icons to minimize, maximize and close the file manager window and the...
by bushyiii
Tue Feb 05, 2019 5:36 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Lost Panel after update (SOLVED)
Replies: 40
Views: 623

Re: Lost Panel after update

I install Cinnamon. I will take a look at your link, maybe there's something there that can help.
by bushyiii
Tue Feb 05, 2019 9:57 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Lost Panel after update (SOLVED)
Replies: 40
Views: 623

Lost Panel after update (SOLVED)

I upgraded from 18.3 to 19, everything worked fine. then upgrade 19.1 and again everything seemed good. a new update on 19.1 left me a desktop without a panel, so without the panel I don't have a menu. Pretty lost right now. I am on the same box as I write this post using a LM19 live on a USB. Two a...
by bushyiii
Tue Dec 18, 2018 10:15 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

Looks like your link provides the solution I need. I had to give the laptop back to the neighbor yesterday because he is travelling for the holidays. I will pick this project back up after his return. So far there isn't any help coming back from the HP forum, the only thing I heard was that there ar...
by bushyiii
Mon Dec 17, 2018 6:26 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I thought I mentioned it on a previous post, I did the full BIOS setup, I re-arranged the boot order permanently. It was irrelevant, WIN10 still booted and Grub never showed up. In the BIOS there is a item for OS boot, it shows two boot entries, WIN10 and UBUNTU. Win10 is first. You do not have an o...
by bushyiii
Mon Dec 17, 2018 4:31 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I previously defeated secure boot in the BIOS. Just checked again it is still disabled. The only was I get grub to the screen is by selecting the ESC key at Startup, then F9 "Boot Device Options" and finally choosing Ubuntu. Then and only then will I get a grub screen showing LM19 and Win10 otherwis...
by bushyiii
Mon Dec 17, 2018 2:56 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I booted into LM19 using the F( option and did entered sudo update-grub in the terminal. Upon a reboot using F9 the MAC OS entries were gone.
by bushyiii
Mon Dec 17, 2018 2:53 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

In the bios Setup Utility I was able to move every boot device below the OS Boot Manager. Opening this OS Boot Manager show two entries in this order Windows Boot Manager followed by Ubuntu. The order of these entries cannot be changed. So nothing is gained by change the order of the other boot devi...
by bushyiii
Mon Dec 17, 2018 2:24 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I will change the boot order and report back
by bushyiii
Mon Dec 17, 2018 1:54 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I tried using a slightly different set of instructions again without success. I booted LM19 using Super Grub2 USB drive and then entered the following: sudo -i mkdir -p /boot/efi/EFI/ubuntu apt-get install grub-efi grub-efi-amd64 update-grub sync reboot Did several reboots, laptop goes directly into...
by bushyiii
Mon Dec 17, 2018 1:44 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

Still no luck, after following the suggestions on reboot the laptop continues to go directly into WIN10 Here's what I did this time: booted from a thumb drive using Super Grub 2, within the Super Grub 2 menu I chose to then boot LM19. once LM19 was running I entered the following into the termina w/...
by bushyiii
Mon Dec 17, 2018 12:57 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I have installed rEFInd several times, it does nothing on the reboot. After I install it I enter, sudo mount /dev/sda1 /boot and reboot. The laptop goes directly into WIN10.
by bushyiii
Sun Dec 16, 2018 11:13 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I found a typo in my terminal command. I corrected it but there is still a problem: Here's what I get after I enter 'for i in /dev /dev/pts /proc /sys /run; do sudo mount -B $i /mnt$i; done' mount: mnt/dev: mount point does not exist mount: mnt/dev/pts: mount point does not exist mount: mnt/proc: mo...
by bushyiii
Sun Dec 16, 2018 11:00 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

Tried this several times and it keeps failing at this line 'for i in /dev /dev/pts /proc /sys /run; do sudo mount -B $i /mnt$i; done' The message is mount: /dev: mount(2) system call failed: No such file or directory mount: /dev/pts: mount(2) system call failed: No such file or directory mount: /pro...
by bushyiii
Sun Dec 16, 2018 5:05 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I get an error ubi-partman failed with exit code 10.
I tried looking in syslog but it is extremely long and beyond my ability to comprehend.

I will format the partition again and give it another try and see what happens.
by bushyiii
Sun Dec 16, 2018 4:48 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 19 install fails at grub installation
Replies: 28
Views: 929

Re: LM 19 install fails at grub installation

I am reading the link you provided I think it answers my questions.

Go to advanced search