Search found 285 matches

by Pippin
Tue Dec 26, 2017 5:35 pm
Forum: Other networking topics
Topic: OpenVPN Client on LM 18.3 Fails to Connect To OpenVPN Server
Replies: 8
Views: 938

Re: OpenVPN Client on LM 18.3 Fails to Connect To OpenVPN Server

If I`m not mistaken, on your router you can choose which certificate to use for OpenVPN, choose the Synology one and try again.
by Pippin
Mon Dec 25, 2017 3:59 pm
Forum: Open chat
Topic: Merry Christmas 2017!
Replies: 24
Views: 1224

Re: Merry Christmas 2017!

สุขสันต์วันคริสต์มาส
wai.gif
wai.gif (31.7 KiB) Viewed 159 times
by Pippin
Mon Dec 25, 2017 11:38 am
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

Re: Dual boot W7/Mint: No boot menu

hdd1-w7.png
hdd2-w7.png
Thanks.
by Pippin
Mon Dec 25, 2017 11:25 am
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

Re: Dual boot W7/Mint: No boot menu

I`ll try following: Disconnect Windows RAID1 drives (Intel Rapid Storage Technology) Connect SSD for Mint Install Mint to SSD Reconnect Windows RAID1 drives Boot into Mint via BIOS Mount Windows RAID1 drives update-grub What do you guys and girls think? Currently it looks like this when booting from...
by Pippin
Mon Dec 25, 2017 7:58 am
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

Re: Dual boot W7/Mint: No boot menu

Ok, no reinstall, Windows is alive again. Following various tuts to bootrec/bootsect and the like I came accros this: http://www.thewindowsclub.com/fix-bootmgr-missing-windows-7 I disconnected the SSD and and left only the RAID1 where Windows resides and then step 6 gave the solution: Sometime you m...
by Pippin
Sun Dec 24, 2017 4:05 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

Re: Dual boot W7/Mint: No boot menu

That made things worse, "Missing operating system" :lol:
I suspect that Windows recovery console "repaired" Mint instead of Windows, that won`t work :)

Time for reinstall...
by Pippin
Sun Dec 24, 2017 4:02 pm
Forum: Other networking topics
Topic: VPN problem
Replies: 6
Views: 635

Re: VPN problem

Code: Select all

Seems like the OpenVPN code needs a few tweeks to stop the data stream when the VPN drops.
A kill switch not up to OpenVPN.
You can put your rules via up/down script in OpenVPN config file.
See --up cmd and --down cmd in manual OpenVPN:
https://community.openvpn.net/openvpn/w ... n24ManPage
by Pippin
Sun Dec 24, 2017 2:42 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

Re: Dual boot W7/Mint: No boot menu

Boot override from BIOS, selecting Intel RAID1 does not work also, boots straight into Mint.

Will try the Windows recovery CD way.
by Pippin
Sun Dec 24, 2017 1:09 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

Re: Dual boot W7/Mint: No boot menu

deepakdeshp wrote:Lots of dual aspects are covered.
viewtopic.php?f=42&t=163126
Looks like that is for UEFI?

Code: Select all

# ls /sys/firmware
acpi  dmi  memmap
Is no efi...
by Pippin
Sun Dec 24, 2017 1:01 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

Re: Dual boot W7/Mint: No boot menu

From new Mint yes.

Somehow it doesn`t see Windows...
Continue reading :)
by Pippin
Sun Dec 24, 2017 12:43 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

Re: Dual boot W7/Mint: No boot menu

Hi, I`ve tried following: In Disks mount Partition 1 (/dev/dm-0) Mounts to /media/<user>/Externe schijf upgrade-grub gives command not found update-grub gives # update-grub Generating grub configuration file ... Warning: Setting GRUB_TIMEOUT to a non-zero value when GRUB_HIDDEN_TIMEOUT is set is no ...
by Pippin
Sun Dec 24, 2017 11:09 am
Forum: Installation & Boot
Topic: (Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu
Replies: 12
Views: 532

(Solved) Dual boot W7/Mint: No boot menu

Hi, Existing system: Dual boot SSD 128GB C:\ W7 no.1 2x HDD in RAID1 500GB D:\W7 no.2 New system: SSD Mint Existing 2x HDD in RAID1 500GB D:\W7 no.2 Installed Mint 18.3 to SSD During install created partitions 110GB - 8GB swap - rest over-provisioning Problem: No boot menu grub It directly boots int...
by Pippin
Sat Dec 23, 2017 10:17 am
Forum: Software & Applications
Topic: (Solved) Wireshark: Lua: Error during loading
Replies: 1
Views: 418

Re: Wireshark: Lua: Error during loading

Ok,

Reinstalled Wireshark and only did:

Code: Select all

sudo setcap 'CAP_NET_RAW+eip CAP_NET_ADMIN+eip' /usr/bin/dumpcap
That solved it.
by Pippin
Sat Dec 23, 2017 8:47 am
Forum: Software & Applications
Topic: (Solved) Wireshark: Lua: Error during loading
Replies: 1
Views: 418

(Solved) Wireshark: Lua: Error during loading

Hi,

Installed Wireshark meta-package.
Edit the link, Command: sudo wireshark %f
Tick Launch in terminal?
Starting Wireshark gives an error screen:
WS_lua_error.png
After clicking it away Wireshark seems to work ok.

But I must be doing it wrong :?:

Thanks.
by Pippin
Fri Dec 22, 2017 5:14 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Hard drive testing applications for Linux
Replies: 8
Views: 416

Re: Hard drive testing applications for Linux

In Windows I use Gsmartcontrol, now in Mint also.
by Pippin
Fri Dec 22, 2017 12:58 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Start VPN in Linux Mint 18.3
Replies: 8
Views: 1900

Re: Start VPN in Linux Mint 18.3

greerd wrote:
Pippin wrote:Try adding to the config file:
Do you mean to the .ovpn file?
Yes, correct.
by Pippin
Fri Dec 22, 2017 11:09 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Start VPN in Linux Mint 18.3
Replies: 8
Views: 1900

Re: Start VPN in Linux Mint 18.3

Try adding to the config file:

Code: Select all

fast-io
sndbuf 524288
rcvbuf 524288
Restart the client and test.
Try various speedtest sites.
You can play with the buffer values.
by Pippin
Thu Dec 21, 2017 6:28 am
Forum: Open chat
Topic: Forum Police?
Replies: 44
Views: 3137

Re: Forum Police?

which doesn't affect us in any way
And if it does, then it tells more about us then him (or her) :)
by Pippin
Wed Dec 20, 2017 6:52 pm
Forum: Other networking topics
Topic: (Solved) Regaining WiFi results in no OpenVPN
Replies: 1
Views: 277

Re: Regaining WiFi results in no OpenVPN

The problem turned out to be --persist-tun in the client config.
After removing that it works fine.
by Pippin
Tue Dec 19, 2017 5:04 pm
Forum: Other networking topics
Topic: (Solved) Regaining WiFi results in no OpenVPN
Replies: 1
Views: 277

(Solved) Regaining WiFi results in no OpenVPN

If someone has a better title please write so. Problem: Connected to WiFi OpenVPN as a client works Routes: Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface 0.0.0.0 192.168.168.1 128.0.0.0 UG 0 0 0 tun0 0.0.0.0 192.168.168.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 tun0 0.0.0.0 192.168.43.1 0.0.0.0 UG 600 0 0 wlp2s0 ...

Go to advanced search