Search found 133 matches

by hhead
Tue Feb 28, 2017 12:41 pm
Forum: Printers & Scanners
Topic: Mint reporting print job complete, but no print
Replies: 20
Views: 6487

Re: Mint reporting print job complete, but no print

Really a point of information that may help some people. Using HP envy 5540 series. For some reason the printer sets up both a series and and individual printer with this number. If you use the series printer nothing happens and the excellent HPlip and the printer queue say its not connected? If I s...
by hhead
Thu May 26, 2016 11:20 am
Forum: Software & Applications
Topic: scribus spell check
Replies: 0
Views: 139

scribus spell check

I have been doing my CV in scribus. There is a bug in the scribus spell check. The UK one was working and works in my own self generated documents but does not work in the template I imported which tries to spell check in Aus English. This would be bottler but it does not do anything if I switch to ...
by hhead
Thu May 26, 2016 11:10 am
Forum: Software & Applications
Topic: pymol problem
Replies: 2
Views: 217

Re: pymol problem

Thanks No though trying to build from source is a bit scary.
by hhead
Tue May 24, 2016 3:46 pm
Forum: Software & Applications
Topic: pymol problem
Replies: 2
Views: 217

pymol problem

I've just installed mint 17.3 and pymol Version 1.7.0.0. crashes when I try to open a pdb file. If I start it from a terminal it says its a segmentation fault. This is very annoying since I need to use it for coursework and the free alternatives either won't install or are not as good. Normally I wo...
by hhead
Fri May 13, 2016 3:19 pm
Forum: Graphics Cards & Monitors
Topic: x not starting <SOLVED>
Replies: 1
Views: 163

Re: x not starting <SOLVED>

Found it eventually online after a lot of searching. The missing package is xserver-xorg if X is missing.
by hhead
Fri May 13, 2016 1:18 pm
Forum: Graphics Cards & Monitors
Topic: x not starting <SOLVED>
Replies: 1
Views: 163

x not starting <SOLVED>

I hope this the right place to ask this question. I have installed mint 17.3 and used the backup software list to restore my installed software. Doing so has installed removed some part of X and I cannot get a GUI. The usr/lib/X file is missing and Xauthority is not present. Xcore is installed. What...
by hhead
Thu Jan 14, 2016 8:28 am
Forum: Other topics
Topic: proxy problem? SOLVED
Replies: 0
Views: 157

proxy problem? SOLVED

This is not per se a mint problem but I am using mint when it happens and I don't know who else to turn to and hope you will bear with me. I'm doing a post grad certificate by distance learning and have to access scientific journals. Many papers are open access but for those that are not I can log i...
by hhead
Thu Jan 14, 2016 8:20 am
Forum: Wireless
Topic: wifi won't reconnect after suspend
Replies: 7
Views: 1013

Re: wifi won't reconnect after suspend

Not really solved but warmboot with wifi off solves the problem. Switch it on after reboot. Very inconsistent and annoying sometimes happens sometimes not.
by hhead
Fri Nov 20, 2015 8:25 am
Forum: Wireless
Topic: wifi won't reconnect after suspend
Replies: 7
Views: 1013

Re: wifi won't reconnect after suspend

I've discovered a curious thing that is a workaround. On hibernate it fails to connect very other time.
by hhead
Wed Nov 18, 2015 4:32 pm
Forum: Wireless
Topic: wifi won't reconnect after suspend
Replies: 7
Views: 1013

Re: wifi won't reconnect after suspend

Thanks I'll think about it, it sounds a bit risky and newer kernel from 17 to 17.2 did not solve the problem.
by hhead
Tue Nov 17, 2015 10:25 am
Forum: Wireless
Topic: wifi won't reconnect after suspend
Replies: 7
Views: 1013

wifi won't reconnect after suspend

I had this problem in mint17 and having searched and posted and tried suggestions never posted. I have the same problem in mint 17.2 32bit and its getting worse. I was not expecting the problem in the newer version and at first when I put the lid down (is that hibernate or suspend) it was fine. Then...
by hhead
Fri Oct 30, 2015 5:12 am
Forum: Software & Applications
Topic: statistics toolapck missing in libreoffice
Replies: 2
Views: 181

Re: statistics toolapck missing in libreoffice

No its the new equivalent of statistics toolpack in excel. The optional add-in in excel it was installed by default in calc in the 64bit version. See https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/4.4
by hhead
Thu Oct 29, 2015 6:13 am
Forum: Software & Applications
Topic: statistics toolapck missing in libreoffice
Replies: 2
Views: 181

statistics toolapck missing in libreoffice

Just installed 32bit mint 17.2 on my machine and 64bit version on my wife's machine. Exactly the same version of libreoffice on both machines but on my machine there is no new statistics toolpack under the data menu, why and can I install it? Ta. Neil
by hhead
Fri Oct 09, 2015 8:22 am
Forum: Wireless
Topic: wifi solved
Replies: 2
Views: 267

wifi solved

Several people have had a problem with wifi not being present on 17.2. Doing an update solved this problem for me.
by hhead
Fri Oct 09, 2015 8:18 am
Forum: Wireless
Topic: No Internet connection directly after start (active WiFi)
Replies: 5
Views: 655

Re: No Internet connection directly after start (active WiFi

Several people have had a problem with wifi not being present on 17.2. Doing an update solved this problem for me.
by hhead
Fri Jan 23, 2015 12:45 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: flashplugin not working
Replies: 1
Views: 356

Re: flashplugin not working

Setting it to html5 solved it go to this link and click on the dark grey button which says something like enable html5, this does not explain to me why the difference between the two installs. Also is there an option in firefox itself to switch it on/off I cannot find a way in prefs or does it invol...
by hhead
Fri Jan 23, 2015 8:02 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: flashplugin not working
Replies: 1
Views: 356

flashplugin not working

On my laptop t-tube and any other video is working fine. I installed from exactly the same installation DVD (min 17) onto our desktop to overwrite mint 15. U-tube vidoes are not working. Exactly the same version is installed on both computers. /usr/lib/adobe-flashplugin/libflashplayer.so Version: 11...
by hhead
Wed Jan 07, 2015 5:54 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Upgrade to 17.1 Fail
Replies: 5
Views: 1623

Re: Upgrade to 17.1 Fail

This is has slightly concerned me. My home is on a second partition (its more complicated than that since I seem to have somehow set up my swap and home within an extended partition). Any other experiences on upgrade with separate /home and / partitions? The only reason I want to upgrade is this rid...
by hhead
Mon Sep 15, 2014 4:31 am
Forum: Wireless
Topic: wifi not working
Replies: 25
Views: 2593

Re: wifi not working

Thanks that suggestion did not work. At the suggestion of this link http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2218445&page=2 and its solved fork tried this sudo gedit /etc/pm/config.d/config SUSPEND_MODULES="rt2800usb" and this. sudo gedit /etc/pm/config.d/config "SUSPEND_MODULES="\rt2800usb\"" the f...
by hhead
Mon Sep 15, 2014 3:55 am
Forum: Wireless
Topic: wifi not working
Replies: 25
Views: 2593

Re: wifi not working

Doesn't help.

Go to advanced search