Search found 115 matches

by RamBurner
Wed Dec 07, 2011 9:34 am
Forum: Non-technical Questions
Topic: Gnome-3 Top panel- love or hate?
Replies: 70
Views: 15695

Re: Gnome-3 Top panel- love or hate?

Well for folks like me that wear bifocal lenses on their glasses, it's a literal pain in the neck to have to look up that far to the top for a panel that SHOULD be able to be moved. I do my best to not use the word 'Hate' as that word is misused a lot, I Extremely Dislike a panel I can't move. I don...
by RamBurner
Mon Dec 05, 2011 10:58 am
Forum: Non-technical Questions
Topic: Gnome-3 Top panel- love or hate?
Replies: 70
Views: 15695

Re: Top pannel- love or hate?

I extremely dislike the top panel and the inability to move it, I use Linux to be able to have control of the way it looks / acts and that has been taken away in many aspects with 'Lisa' , (can you say apple?) I disliked Ubuntu when they went with the garbage called Unity and its lack of control for...
by RamBurner
Sun Nov 27, 2011 1:00 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

zif connector fixed, now have sound 8)
by RamBurner
Sat Nov 26, 2011 5:40 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

No AlbertP it is not disabled in the BIOS, as I said in an earlier post that I checked a couple of times to be sure it was enabled. One of the zif connectors on this Netbook's motherboard is broken into pieces. As was obvious when I looked inside, it is actually on a side board that is connected to ...
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 5:32 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

Reinstalling right now using AHCI instead of IDE to see if that solves this problem.
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 2:45 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

I am starting to wonder if the problem is that I selected IDE in the BIOS instead of AHCI before the install.
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 2:44 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

Here is the output of lspci; 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation N10 Family DMI Bridge 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation N10 Family Integrated Graphics Controller 00:02.1 Display controller: Intel Corporation N10 Family Integrated Graphics Controller 00:1c.0 PCI bridge: Intel C...
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 2:17 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

I know now that it is an ALC269 so I added this at the end and then reboot, still nothing. gksu gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf and at the end I added; options snd-hda-intel index=0 model=basic I looked up the ALC269 and it said to use 'model=basic' At first I had tried 'model=asus' But neither...
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 2:04 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

AlbertP wrote:Please post the output of:

Code: Select all

cat /proc/asound/card0/codec* | grep Codec
The response I get is, No such file or directory
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 12:18 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

mank_in wrote:Are you sure azalia codec / onboard HDA not disable on BIOS?
Yes I am sure it is enabled, have checked it a couple of times.
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 10:32 am
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

Ok I just ran;

Code: Select all

$ aplay -l
Here was the result;

Code: Select all

$ aplay -l
aplay: device_list:240: no soundcards found...
I also did sudo aplay -l and got the same result.

Sure wish I could get this sound to work... argh
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 9:28 am
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

Here is what I see in the lspci -knn 00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation N10 Family DMI Bridge [8086:a010] Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:83ac] Kernel driver in use: agpgart-intel 00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation N10 Family Integrated Graphics Cont...
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 9:13 am
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

I should be seeing something like this in the lspci, but it is not there;

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)

Actually I should probably be seeing that exact line, wonder why it is missing... :?:
by RamBurner
Fri Nov 25, 2011 8:55 am
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

Re: No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

Well I don't see anything in the lspci for audio, I will keep digging, thanks for the reply. :)
by RamBurner
Thu Nov 24, 2011 10:37 am
Forum: Hardware Support
Topic: [Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11
Replies: 17
Views: 2303

[Solved] No sound Asus EeePC 1015PE Mint 11

[Solved] zif connector on motherboard fixed, now have sound :mrgreen: 8) I am running the 32bit Mint 11 Asus EeePC 1015PE 1GB RAM Intel Atom N450 It only shows Dummy sound, here are the things I have tried but did not work; gksu gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf At the end I added options snd-hd...

Go to advanced search