KDE for Daryna ?

Forum rules
Before you post please read how to get help
mcastel
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Wed Dec 12, 2007 4:51 pm
Location: Rome, Italy
Contact:

KDE for Daryna ?

Postby mcastel » Tue May 06, 2008 8:13 am

Hello,

I am using a Daryna Linux Box, and I'm wondering if there is an easy way to use the KDE desktop environment inside my system, instead of the default Gnome environment. What if I install the kde core packages with synaptic ? In particular, I wonder if the system that I obtain is the same of the one provided by the KDE community edition, and if I take care of some packages to install or NOT to install...

Thanks in advance for any suggestion,

Marco

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19593
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: KDE for Daryna ?

Postby Husse » Tue May 06, 2008 8:53 am

As stated many times before
You can install any desktop environment and log in to the one of your choice
but that does not bring you the KDE edition - there are lots of changes made to it you will not have
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

mcastel
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Wed Dec 12, 2007 4:51 pm
Location: Rome, Italy
Contact:

Re: KDE for Daryna ?

Postby mcastel » Tue May 06, 2008 9:07 am

Thanks, and sorry, I was not aware that was a well discussed item ;)

Greetings,

Marco

rfpa
Level 2
Level 2
Posts: 75
Joined: Thu Feb 28, 2008 7:51 am
Location: Portugal
Contact:

Re: KDE for Daryna ?

Postby rfpa » Tue May 06, 2008 11:35 am

And this specificity has to be changed, in my opinion. :)

mcastel
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Wed Dec 12, 2007 4:51 pm
Location: Rome, Italy
Contact:

Re: KDE for Daryna ?

Postby mcastel » Tue May 06, 2008 11:49 am

rfpa wrote:And this specificity has to be changed, in my opinion. :)


Well, if not else, it would be nice that one had the possibility to obtain a fully KDE edition starting from the classical edition, in one (o few well documented) easy step. What about a metapackage?

Making a new whole installation seems a nonsense, to me ;)

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19593
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: KDE for Daryna ?

Postby Husse » Thu May 08, 2008 6:38 am

The difference between the editions is rather large.
What about a metapackage?

This may be possible - perhaps with version 6 as we are to make a metapackage for upgrading to ver 6
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it


Return to “KDE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests