Is there an upper limit on "activities"?

Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
eco2geek
Level 1
Level 1
Posts: 24
Joined: Mon Sep 28, 2009 3:22 pm
Location: Portland, Oregon

Is there an upper limit on "activities"?

Postby eco2geek » Mon Sep 28, 2009 4:11 pm

Linux Mint Gloria KDE CE + KDE 4.3.1. Very nice. The only thing that didn't work "out of the box" was hibernation (maybe because my swap space isn't big enough?).

Anyway, if you unlock widgets, click the "cashew", and zoom out, you can create numerous "activities" (desktops with their own wallpaper, icon settings, virtual desktops, etc.) and switch between them. My question is, does anyone know exactly how "big" this "activities" space is, and if there's an upper limit to the number of activities you can create? Or is it just limited by the amount of memory you've got?

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19595
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Is there an upper limit on "activities"?

Postby Husse » Sun Oct 04, 2009 6:41 am

Welcome to Mint
I made a quick search but could not find anything
I think you have to go through the KDE 4 documentation to find out
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

User avatar
DrHu
Level 17
Level 17
Posts: 7563
Joined: Wed Jun 17, 2009 8:20 pm

Re: Is there an upper limit on "activities"?

Postby DrHu » Sun Oct 04, 2009 7:13 am

http://www.itnewstoday.com/?p=782
    Combine Virtual Desktops With Plasma Activities
    The way that KDE sets up activities is clumsy and weird. An “activity” is a group of plasma widgets that you can switch to by “zooming out” of your current desktop and “zooming in” to another.
    Probably depends on how many plasma objects > you can have running at once
The upper limit will always be RAM (system resources)
--as soon as the number of instances exceeds the amount of RAM (+swap) available to that application, it will hang

If you know how much RAM is being used by the application while running for one instance, you can guesstimate how many instances that you will be able to run, that will be your theoretical maximum

No point in searching unless the Kde developers have limited it in the application settings or you have applied quotas against your users (also limiting access to system resources, storage space or RAM )

dequire
Level 4
Level 4
Posts: 473
Joined: Mon Aug 24, 2009 1:28 pm
Location: Ohio
Contact:

Re: Is there an upper limit on "activities"?

Postby dequire » Tue Oct 27, 2009 6:51 am

DrHu wrote:The way that KDE sets up activities is clumsy and weird.


It's only maybe non-intuitive when you first set it up. After that, it's easy to use key combinations to move between them. You can also just add the "activities switcher" widget and click though your different desktops.
They'll all look at me and say,
Hey look at him! I'll never live that way.
But that's okay -
They're just afraid to change.
- Shannon Hoon

The Blue Mint

SxFlare
Level 2
Level 2
Posts: 62
Joined: Sun Sep 13, 2009 4:48 am

Re: Is there an upper limit on "activities"?

Postby SxFlare » Tue Oct 27, 2009 9:05 pm

I think that "clumsy and weird" is referring to the way that KDE handles and stores those activities in memory, as opposed to it's look and feel, since DrHu starts talking about how the activities function
Image
Image


Return to “KDE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest