Shutdown not working

Forum rules
Before you post please read how to get help
TANUJMINTLINUX
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Sun Apr 20, 2014 9:23 am

Shutdown not working

Postby TANUJMINTLINUX » Sun Apr 20, 2014 9:38 am

Well, i am using mint 16 xfce version presently and noticed a that on shutting down by clicking on log out button the system does not shuts down and it requires hard press to shutdown manually.
has anybody else noticed it ?
and this is a serious bug i guess.

User avatar
austin.texas
Level 17
Level 17
Posts: 7784
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:57 pm
Location: at /home

Re: Shutdown not working

Postby austin.texas » Sun Apr 20, 2014 12:31 pm

TANUJMINTLINUX wrote:Well, i am using mint 16 xfce version presently and noticed a that on shutting down by clicking on log out button the system does not shuts down and it requires hard press to shutdown manually.
has anybody else noticed it ?
and this is a serious bug i guess.

Log Out does not shut down. Log Out is to switch users, usually.
Mint 17.3 Cinnamon (64 bit), Quad core AMD A8-3870 with Radeon HD Graphics 6550D, 8GB DDR3, Ralink RT2561/RT61 802.11g PCI
Microsoft-free environment since 1996

Linux Linx 2016

shengchieh
Level 4
Level 4
Posts: 358
Joined: Sat Mar 01, 2008 1:25 am
Contact:

Re: Shutdown not working

Postby shengchieh » Tue Apr 22, 2014 12:05 am

Add the action buttons and change its property to shutdown. I.e.,

right-click panel
-> Panel
-> Add New Items

and add the action buttons.

Then right-click the action buttons -> Properties and let shutdown be the only option (unless you want more) and toggle to Action Buttons (unless you want Session Menu).
I just click the shutdown icon, and then, press enter (Shut Down) to shutdown.

Sheng-Chieh

TANUJMINTLINUX
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Sun Apr 20, 2014 9:23 am

Re: Shutdown not working

Postby TANUJMINTLINUX » Wed Apr 23, 2014 12:39 pm

Thanks! but i already tried that and it does not works.
anything else of help is heartly invited

TANUJMINTLINUX
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Sun Apr 20, 2014 9:23 am

Re: Shutdown not working

Postby TANUJMINTLINUX » Wed Apr 23, 2014 12:42 pm

austin.texas wrote:
TANUJMINTLINUX wrote:Well, i am using mint 16 xfce version presently and noticed a that on shutting down by clicking on log out button the system does not shuts down and it requires hard press to shutdown manually.
has anybody else noticed it ?
and this is a serious bug i guess.

Log Out does not shut down. Log Out is to switch users, usually.




yes of course i meant i clicked shutdown, not logout

User avatar
austin.texas
Level 17
Level 17
Posts: 7784
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:57 pm
Location: at /home

Re: Shutdown not working

Postby austin.texas » Wed Apr 23, 2014 12:52 pm

With Cinnamon, I use Shelley's Shutdown Applet
http://cinnamon-spices.linuxmint.com/applets/view/49

Maybe there is a similar applet available to you in xfce.
Mint 17.3 Cinnamon (64 bit), Quad core AMD A8-3870 with Radeon HD Graphics 6550D, 8GB DDR3, Ralink RT2561/RT61 802.11g PCI
Microsoft-free environment since 1996

Linux Linx 2016

User avatar
gtsfer
Level 7
Level 7
Posts: 1756
Joined: Mon May 27, 2013 9:15 am
Location: Bucks County PA, USA

Re: Shutdown not working

Postby gtsfer » Wed Apr 23, 2014 2:41 pm

TANUJMINTLINUX wrote:Well, i am using mint 16 xfce version presently and noticed a that on shutting down by clicking on log out button the system does not shuts down and it requires hard press to shutdown manually.

Can you describe exactly what does it do on "shutdown"? By any chance did you install the "Tangerine" plugin for media sharing? I only ask because this package caused a similar behavior and I filed a bug report on it a long time ago.
Please add SOLVED to the Subject if it's resolved.
There is no gravity, the earth sucks.

TANUJMINTLINUX
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Sun Apr 20, 2014 9:23 am

Re: Shutdown not working

Postby TANUJMINTLINUX » Thu Apr 24, 2014 6:56 am

gtsfer wrote:
TANUJMINTLINUX wrote:Well, i am using mint 16 xfce version presently and noticed a that on shutting down by clicking on log out button the system does not shuts down and it requires hard press to shutdown manually.

Can you describe exactly what does it do on "shutdown"? By any chance did you install the "Tangerine" plugin for media sharing? I only ask because this package caused a similar behavior and I filed a bug report on it a long time ago.


well when i click shutdown the screen goes black but the backlight does not switch off and so does lights indicating battery and caps lock etc i.e . system keeps running . and to turn of that backlight i need to press hardly the switch off botton

plz do reply if u find a solution

User avatar
gtsfer
Level 7
Level 7
Posts: 1756
Joined: Mon May 27, 2013 9:15 am
Location: Bucks County PA, USA

Re: Shutdown not working

Postby gtsfer » Thu Apr 24, 2014 8:41 am

An Fyi.... these issues could be related. At least it's a possibility.

viewtopic.php?f=110&t=165763
Please add SOLVED to the Subject if it's resolved.
There is no gravity, the earth sucks.

TANUJMINTLINUX
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Sun Apr 20, 2014 9:23 am

Re: Shutdown not working

Postby TANUJMINTLINUX » Thu Apr 24, 2014 12:13 pm

gtsfer wrote:An Fyi.... these issues could be related. At least it's a possibility.

viewtopic.php?f=110&t=165763


so tell me what it is
:?
and i am encountering this problem before installing cinnamon desktop !

shengchieh
Level 4
Level 4
Posts: 358
Joined: Sat Mar 01, 2008 1:25 am
Contact:

Re: Shutdown not working

Postby shengchieh » Fri Apr 25, 2014 10:12 pm

TANUJMINTLINUX wrote:Thanks! but i already tried that and it does not works.
anything else of help is heartly invited


Hmmm. I do this every nght and I have LM XFCE 16. Can you take a screen shot of your panel and after you click the action button? I suspect your setup is wrong.

Sheng-Chieh

cyborge-linux
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Wed Nov 05, 2014 5:06 pm

Re: Shutdown not working

Postby cyborge-linux » Wed Nov 05, 2014 5:27 pm

For those who encountered this kind of problem...try this simple steps...
turn off your laptop ( force )...
unplug power supply...
remove the battery...
toggle the switch button 3 seconds hold 3-4 times ...
return the battery...
plug in the power supply...
turn it on...
try shutting down using the menu...
it works for me....


Return to “XFCE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests