how do you input proxy settings in chromium with fluxbox?

Forum rules
Before you post please read how to get help
bensoliman
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Thu Oct 21, 2010 9:27 am

how do you input proxy settings in chromium with fluxbox?

Postby bensoliman » Mon May 16, 2011 9:45 pm

Hello everyoe
To access my accounts online at work, I would need to input the proxy settings
I was able to do that with firefox 4 here in LM fluxbox
with chromium, I chose the wrench button and went to preferences then under the hood left side tab
In network when I choose change proxy settings I would get this message


"When running Chromium under a supported desktop environment, the system proxy settings will be used.
However, either your system is not supported or there was a problem launching your system configuration.

But you can still configure via the command line. Please see man chromium-browser for more information on flags and environment variables."


I'm pretty much stumped at this point, any suggestions is much appreciated.
Cheers!
Dual Boot LMDE 20110101 / openSUSE 11.4 Gnome
emachines em250 netbook 10.1" N270 1GB 160GB 6 cell

User avatar
bananas4370
Level 2
Level 2
Posts: 51
Joined: Wed May 19, 2010 6:38 pm
Location: Queensland Australia

Re: how do you input proxy settings in chromium with fluxbox

Postby bananas4370 » Mon May 16, 2011 11:31 pm

Take a look at Preferences -> Network Proxy.

That should do it.

Cheers
Patrick
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.

User avatar
bananas4370
Level 2
Level 2
Posts: 51
Joined: Wed May 19, 2010 6:38 pm
Location: Queensland Australia

Re: how do you input proxy settings in chromium with fluxbox

Postby bananas4370 » Tue May 17, 2011 2:05 am

My apologies. I should have read/seen fluxbox.

You can start chromium with --proxy-server=host:port

Code: Select all

chromium-browser --proxy-server=host:port


For more information man chromium-browser

Cheers
Patrick
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.

bensoliman
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Thu Oct 21, 2010 9:27 am

Re: how do you input proxy settings in chromium with fluxbox

Postby bensoliman » Tue May 17, 2011 3:10 am

hi bananas4370
that did it, thanks for the heads up :)
on a side not, I noticed that chromium started to crash more often when I use this
firefox will have to do for the mean time

cheers!
Dual Boot LMDE 20110101 / openSUSE 11.4 Gnome
emachines em250 netbook 10.1" N270 1GB 160GB 6 cell

User avatar
bananas4370
Level 2
Level 2
Posts: 51
Joined: Wed May 19, 2010 6:38 pm
Location: Queensland Australia

Re: how do you input proxy settings in chromium with fluxbox

Postby bananas4370 » Tue May 17, 2011 4:24 am

I've experienced crashing issues with chromium as well. I use Chrome from the google chrome site, and a lot more stable in my opinion.

Cheers
Patrick
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.


Return to “Others”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests