Linux Mint 8 RC1 Bug Thread

Releases and other announcements.
Please don't post support questions here
Forum rules
Section reserved for the team. You can reply to announcements here but not post new topics.Please do not add support questions to threads here,use the appropriate support forum instead
User avatar
andydch
Level 2
Level 2
Posts: 85
Joined: Fri Jul 17, 2009 6:47 pm
Location: Jakarta, Indonesia
Contact:

Re: Linux Mint 8 RC1 Bug Thread

Postby andydch » Sat Nov 28, 2009 3:11 am

Hi All,

I am connected to the internet using modem ZTE AC2726 and WVDial, so every I want to connect I have to type "sudo wvdial Smart" in terminal.

My problem is sometimes the modem can't make connection. So I have to type "lsusb" in terminal.
The output is

Code: Select all

Bus 006 Device 003: ID 19d2:fff5


and then type "sudo usb_modeswitch", then "lsusb" again.
The output is

Code: Select all

Bus 006 Device 003: ID 19d2:fff1


After that my modem can make connection to the internet. Is that a bug in Helena?
When using Karmic, I never face that problem before.

Sorry for my bad English.
Thanks.
Linux Mint 17.3

ColJep
Level 1
Level 1
Posts: 18
Joined: Tue Nov 10, 2009 7:11 am

Re: Linux Mint 8 RC1 Bug Thread

Postby ColJep » Sat Nov 28, 2009 3:55 am

I have just downloaded Helena RC1 (Main) and tried to install it on my computer running Gloria.

I have 2 SATA drives one 80GB that I boot from and one 110GB as /home.

Gparted in Gloria and the install of Gloria sees both drives correctly but when I try to install Helena from the live CD, only the /home drive is seen. I am told I have no operating system installed. The drop down list only shows the one drive.

The 80 GB drive has one boot 15GB partition for Gloria and I was hoping to use the remaining free space to partition and try other distros. I had no problems when installing Gloria.

Computer is Asus P5N73-AM Motherboard, Dual core Intel processor and 2GB RAM. Nvidia graphics.

Edit: I have just rechecked and gparted runs correctly from the live install.

User avatar
ibm450
Level 5
Level 5
Posts: 603
Joined: Sun Jan 11, 2009 6:56 am
Location: Kwinana, Western Australia
Contact:

Re: Linux Mint 8 RC1 Bug Thread

Postby ibm450 » Sat Nov 28, 2009 4:13 am

-o0o-
  • DL and install LM8, all went good. very happy that it picked up my ZTE 626 wireless modem without hacking the system - that was a pleasant surprise :mrgreen: .

-o0o-
  • All was going OK until i started to copy 320GB of data,movies,pics from spare partition to external HHD. the system started to get slower by the minute and gradually from crawl to system freeze while it was preparing my external HHD to copy the data across. i had no choice but to hard reboot -
  • Any idea's to why this happened :?:

-o0o-
  • Had to use win 7 to successfully copy all the data with out any issues :?
Image
Asus UL50VT laptop ~ LM10 - Unity 12.04 - Win 7
Image

User avatar
npap
Level 6
Level 6
Posts: 1246
Joined: Wed Nov 22, 2006 3:52 pm
Location: The Twilight Zone
Contact:

Re: Linux Mint 8 RC1 Bug Thread

Postby npap » Sat Nov 28, 2009 6:47 am

mzsade wrote:
I always find Gparted in my systems without installing it separately


Has got to be a bug then, related to the differences in hardware, because i too didn't have Partition editor by default in the install, it was in the live CD; i am talking about Ubuntu Intrepid and Jaunty, and Mint 7--and not been reported perhaps because it was no biggie apt-getting it.


Hello everyone,
I noticed that Gparted is removed during the installation process. So it is not a bug.
But why did they decide to remove it???
Image

Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle.
Plato

User avatar
red-e-made
Level 5
Level 5
Posts: 526
Joined: Sat Jul 14, 2007 11:31 am

Re: Linux Mint 8 RC1 Bug Thread

Postby red-e-made » Sat Nov 28, 2009 6:33 pm

Loving 8 so far, but I'm having issues with Cairo Dock. Once installed, the "do you want OpenGL or not?" message keeps coming up, over and over, no matter how many times I choose yes or no.

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19594
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: Linux Mint 8 RC1 Bug Thread

Postby Husse » Sat Nov 28, 2009 7:05 pm

The stable version is released - no need to post here any more
I'll lock the topic
If you have "buggy problems" :) now post a normal support question
I'll chew through your questions and read up on how X is changed, grub 2 and the "new" encryption option so I can answer your questions
And if I can get dual monitors to work properly I might migrate to Mint 8, but I like Gloria so much that it'll be hard to leave her
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it


Return to “Releases & Announcements”

Who is online

Users browsing this forum: RonC and 3 guests