mdm segfault on login (nvidia)

Forum rules
Before you post please read how to get help
mutabah
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Wed Jan 25, 2017 5:54 am

mdm segfault on login (nvidia)

Postby mutabah » Wed Jan 25, 2017 6:50 am

Recently a computer I administer started failing to log in graphically (the screen goes black, flashes the nvidia logo, then goes back to the login screen).
Virtual terminal and ssh logins still work.

Dmesg contains the following each time a user attempts to log in.

Code: Select all

[168989.905803] mdm[1371]: segfault at 1 ip 000000000041f65e sp 00007ffcafe8e7a0 error 4 in mdm[400000+3e000]


The APT log doesn't show a lot of interest. There is an entry of somebody purging network-manager a two weeks before the error seemed to appear, and before that an upgrade on 4/October. I have run `apt-get upgrade` (and upgraded the graphics drivers from `nvidia-361` to `nvidia-375`).
This machine has a sibling that has nearly identical hardware which is still working (and did not get an upgrade around 4/Oct)

- Does anyone know what could be causing this
- And is there a way to run `mdm` in a debugger so I can get more useful information for a bug report.


System information

Code: Select all

tpg@caan> inxi -Fxz
System:    Host: caan Kernel: 3.19.0-32-generic x86_64 (64 bit gcc: 4.8.2) Console: tty 0
           Distro: Linux Mint 17.3 Rosa
Machine:   System: Gigabyte product: N/A
           Mobo: Gigabyte model: B150M-D3H-CF v: x.x Bios: American Megatrends v: F5 date: 11/02/2015
CPU:       Quad core Intel Core i5-6400 (-MCP-) cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 21686
           clock speeds: max: 2701 MHz 1: 800 MHz 2: 2701 MHz 3: 1900 MHz 4: 2701 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GM206 [GeForce GTX 960] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.org 1.17.1 drivers: nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
           tty size: 204x62 Advanced Data: N/A out of X
Audio:     Card-1 NVIDIA Device 0fba driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1 Sound: ALSA v: k3.19.0-32-generic
           Card-2 Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1f.3
Network:   Card: Intel Ethernet Connection (2) I219-V driver: e1000e v: 2.3.2-k bus-ID: 00:1f.6
           IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 2250.5GB (10.9% used) ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_850 size: 250.1GB
           ID-2: /dev/sdb model: ST2000DM001 size: 2000.4GB
Partition: ID-1: / size: 213G used: 29G (14%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
           ID-2: /home size: 5.2T used: 1.7T (33%) fs: nfs remote: away.ucc.gu.uwa.edu.au:/space/away/home
           ID-3: swap-1 size: 17.11GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda3
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C gpu: 0.0:
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 145 Uptime: 1 day Memory: 788.0/15985.4MB Init: Upstart runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4
           Client: Shell (zsh 5.0.2) inxi: 2.2.28

Return to “Others”