Background colour issue on Julia... SOLVED!!!

Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
TangoVirtud
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Sun May 22, 2011 8:57 am

Background colour issue on Julia... SOLVED!!!

Post by TangoVirtud » Mon May 23, 2011 8:27 pm

Hi!!!

Here's the thing!
I don't know what I must have done, but I can't see some texts anymore for they are displayed in white letters and white backgrounds. This happens for example on Skype, VLC player, and some other applications. I've tried changing the themes, but this doesn't work.
Can somebody help me?
I've got Linux Mint 10 LXDE, on an AOA110 aw, 512Mb ram, 8Gb HD. Thankyou!!!

Sergio
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by TangoVirtud on Tue May 24, 2011 6:43 am, edited 1 time in total.

EvilGavel
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Tue May 24, 2011 4:35 am

Re: Background colour issue on Julia

Post by EvilGavel » Tue May 24, 2011 4:47 am

Same sh*t.
I am wondering on any distro plenty so many small problems.
I just like use few things: skype, firefox, blender, g++ and glut , Ati drivers. But problems with skype in ubuntu(sound) here letters. Also Ati drivers i am really scarry install it because it alltime some problems.
Here in Mint (LXDE) when install Ati-amd video drivers the login screen nearly all disapear.

2 core Amd 2.3, 2 gb Ram ,230 gb Hdd, Ati Mobility 5145 (512mb)

TangoVirtud
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Sun May 22, 2011 8:57 am

Re: Background colour issue on Julia

Post by TangoVirtud » Tue May 24, 2011 5:22 am

This is the way menus are shown, so as to make it more graphic for tourists entering this post:
Image

Anyways, it seems as if it wasn't a problem I caused. I found someone who has it after making a clean installation of Linux Mint 10 LXDE:

https://bugs.launchpad.net/linuxmint/+b ... mments=all

Please, developers with this very same version of Julia, tell us if your computers display the same mistakes on VLC, Unetbootin or Skype.
Thanks in advance!!!
:mrgreen: :mrgreen:

Sergio

TangoVirtud
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Sun May 22, 2011 8:57 am

Re: Background colour issue on Julia. SOLVED!

Post by TangoVirtud » Tue May 24, 2011 6:43 am

Ok, this is what must be done to resolve this annoyance:

Open Synaptic Package Manager
Scroll down to "qt4-qtconfig" and right click to install it.
After installation, go to Start>Preferences>Qt-4 Settings
From the GUI style list, choose GTK+
Restart computer. and that's it. Solved!!!
Isn't it wonderful to be able to see again?

Happy surfing!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sergio

TangoVirtud
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Sun May 22, 2011 8:57 am

Re: Background colour issue on Julia

Post by TangoVirtud » Wed May 25, 2011 11:59 pm

EvilGavel wrote:Same sh*t.
I am wondering on any distro plenty so many small problems.
I just like use few things: skype, firefox, blender, g++ and glut , Ati drivers. But problems with skype in ubuntu(sound) here letters. Also Ati drivers i am really scarry install it because it alltime some problems.
Here in Mint (LXDE) when install Ati-amd video drivers the login screen nearly all disapear.

2 core Amd 2.3, 2 gb Ram ,230 gb Hdd, Ati Mobility 5145 (512mb)
Hi, evil Gavel. Did you follow? Have you read the solution? If you didn't, please come and see the post again.

Post Reply

Return to “Others”