Avahi with two Raspberry Pi Zero fails

Questions about cabled networking
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
ieee488
Level 1
Level 1
Posts: 20
Joined: Wed Aug 10, 2016 4:02 pm

Avahi with two Raspberry Pi Zero fails

Post by ieee488 »

I have a Raspberry Pi Zero and a Raspberry Pi Zero W which have been programmed to behave as an Ethernet USB Gadget using
this tutorial : https://learn.adafruit.com/turning-your ... net-gadget.
I did not give either a fixed/static IP.

When I plug them into my Windows 10 with Bonjour driver installed, I am able to ping both of the boards
using ping pi0.local and ping pi0w.local. I changed their names to differentiate them.

But when I plug the boards into my PC running Linux Mint 19.3, only the board that is plugged in first can be accessed using its .local address.
It does not matter which board is plugged in first.

I asked the question over at Raspberry Pi forums https://www.raspberrypi.org/forums/view ... 1&t=305080 and they suggested that I ask here.
User avatar
Kadaitcha Man
Level 11
Level 11
Posts: 3883
Joined: Mon Aug 27, 2012 10:17 pm

Re: Avahi with two Raspberry Pi Zero fails

Post by Kadaitcha Man »

ieee488 wrote:
Tue Feb 23, 2021 6:53 pm
... they suggested that I ask here.
Please read how to get help.
It's pronounced kad-eye-cha, not kada-itcha.
ieee488
Level 1
Level 1
Posts: 20
Joined: Wed Aug 10, 2016 4:02 pm

Re: Avahi with two Raspberry Pi Zero fails

Post by ieee488 »

What exactly did I not write down that is mandatory????

.
Post Reply

Return to “Ethernet”