Set WORKGROUP name - where/how?

Questions about cabled networking
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
baba
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:08 pm

Set WORKGROUP name - where/how?

Post by baba » Wed Oct 03, 2007 12:18 am

Where do I set my Windows Workgroup name? (it is not MSHOME) I must have forgotten to do it when I installed Mint and from elsewhere in my network it thinks it is in MSHOME, the default.

User avatar
merlwiz79
Level 8
Level 8
Posts: 2421
Joined: Wed Apr 04, 2007 1:50 pm
Location: Here again :)

Post by merlwiz79 » Wed Oct 03, 2007 1:18 am

Though my network isn't MSHOME it still shows in the Network Folder.
I had to make sure my mint IP wasn't being blocked by my firewall.
Image

User avatar
900i
Level 6
Level 6
Posts: 1079
Joined: Sat Nov 18, 2006 9:30 am
Location: Wakefield, UK

Post by 900i » Wed Oct 03, 2007 3:15 am

This is from the Ubuntu Fiesty Howto

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feis ... FWorkgroup
Acer C720 Linux Mint 19.2, Core i7 Linux Mint 19.2/Windows 10

baba
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Tue Sep 04, 2007 5:08 pm

Post by baba » Wed Oct 03, 2007 12:37 pm

9001, Thanks. Got the Workgroup name set now, I can see it on the network from other computers. Still have a problem connecting to it though, I will make a new post here for this question.

Post Reply

Return to “Ethernet”