no internet after restarts..HELP[solved]

Questions about cabled networking
Forum rules
Before you post please read how to get help
User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

no internet after restarts..HELP[solved]

Post by sahilshinesalways » Fri Dec 10, 2010 12:50 pm

i am using mint 10 julia with windows 7,i had no problem with internet in linux before but since yesterday.

i yesterday i updated my mint via command line and after restart there was no internetnet connnectivity,there was no network at all.i am using a wired internet connection with ip address 10.XX.XX.XX,i have set the respective ipa dderes,net mask,dns,gateway long back.

strange enuf i am still able to connect the net comfortabley under windows...i have no clue whats wrong....i installed several goodies ,scripts and tweaks.4mating i dont wana do as there is a half downloaded file in trnsmission

help plz
Last edited by sahilshinesalways on Tue Dec 14, 2010 10:46 pm, edited 3 times in total.
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
inktitan
Level 5
Level 5
Posts: 885
Joined: Wed Aug 18, 2010 10:51 pm
Location: Houston, Tx

Re: no internet after restarts..HELP

Post by inktitan » Fri Dec 10, 2010 10:09 pm

please post

Code: Select all

inxi -N
lsmod
Proud hugger of Penguins.
Pentium D 2.8Ghz, 3 GB RAM, 1 GB Nvidia GT 240, Linux Mint Debian
“...not the strongest...survives, nor the most intelligent... It is...the [one] most adaptable to change.”~C.D.
Please do not post new topics in [solved] topics

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Sat Dec 11, 2010 7:32 am

strange enough its working nicely again....i dont know what went wrong.
confused! :?:
anyway good for me :P
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
inktitan
Level 5
Level 5
Posts: 885
Joined: Wed Aug 18, 2010 10:51 pm
Location: Houston, Tx

Re: no internet after restarts..HELP[solved]

Post by inktitan » Sat Dec 11, 2010 11:39 am

I'm glad it working
Proud hugger of Penguins.
Pentium D 2.8Ghz, 3 GB RAM, 1 GB Nvidia GT 240, Linux Mint Debian
“...not the strongest...survives, nor the most intelligent... It is...the [one] most adaptable to change.”~C.D.
Please do not post new topics in [solved] topics

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Sun Dec 12, 2010 12:42 am

sadly but after having a download of 598 mb-a 10 min shut down-then again no connection....
m sending u the requested result of the commands within an hour...right now using windows internet
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Sun Dec 12, 2010 12:50 am

oh yes one thing may be its co related...even when i was able to download files @ ~60kps through transmission,yet i was not able to use xchat as if m disconnected.i paused/toggled temporary speed/turned off transmission yet i wasnt able to logg in,though downloads continued trough trasmission.i installed ubuntu1,emphaty,minefield and cromium these are the packages that may afect(i dont think so...yet) internet.sometimes after toggleng 'enable network' several times ,it shows m connected yet wen i try to log to internet it shows request time out or no host
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
inktitan
Level 5
Level 5
Posts: 885
Joined: Wed Aug 18, 2010 10:51 pm
Location: Houston, Tx

Re: no internet after restarts..HELP

Post by inktitan » Sun Dec 12, 2010 12:53 am

To clarify: You are connected to the internet but your speeds are far too slow? Or you are getting on and off connections? Or both?
Proud hugger of Penguins.
Pentium D 2.8Ghz, 3 GB RAM, 1 GB Nvidia GT 240, Linux Mint Debian
“...not the strongest...survives, nor the most intelligent... It is...the [one] most adaptable to change.”~C.D.
Please do not post new topics in [solved] topics

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Sun Dec 12, 2010 12:59 am

sahil@sahil-1337 ~/Desktop $ inxi -N
Network: Card Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller driver r8169
sahil@sahil-1337 ~/Desktop $ lsmod
Module Size Used by
binfmt_misc 6599 1
nls_iso8859_1 3261 1
nls_cp437 4931 1
vfat 9201 1
fat 48240 1 vfat
dm_crypt 11385 0
fglrx 2253025 34
snd_hda_codec_atihdmi 2411 1
snd_hda_codec_via 51755 1
agpgart 32011 1 fglrx
snd_hda_intel 22107 1
snd_hda_codec 87552 3 snd_hda_codec_atihdmi,snd_hda_codec_via,snd_hda_intel
snd_hwdep 5040 1 snd_hda_codec
snd_pcm 71475 2 snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_midi 4588 0
snd_rawmidi 17783 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 6047 1 snd_seq_midi
snd_seq 47174 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
ppdev 5556 0
snd_timer 19067 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 5744 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
parport_pc 26058 1
asus_atk0110 11423 0
snd 49006 11 snd_hda_codec_via,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
k10temp 2607 0
soundcore 880 1 snd
snd_page_alloc 7120 2 snd_hda_intel,snd_pcm
i2c_piix4 8635 0
shpchp 29886 0
lp 7342 0
parport 31492 3 ppdev,parport_pc,lp
dm_raid45 81721 0
xor 15136 1 dm_raid45
btrfs 489451 0
zlib_deflate 19266 1 btrfs
crc32c 2531 1
libcrc32c 887 1 btrfs
usbhid 36882 0
hid 67742 1 usbhid
r8169 36489 0
ahci 19013 0
firewire_ohci 21106 0
mii 4425 1 r8169
libahci 21667 4 ahci
firewire_core 46643 1 firewire_ohci
crc_itu_t 1383 1 firewire_core
pata_atiixp 3288 4
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Sun Dec 12, 2010 1:20 am

i guess it should be a hardware issue as i upgraded hardwares last month
proccy:amd phenom x2
os:mint 10 julia
mobo:asus m4a785td-v evo
ram-kingstone 2gb ddr3
right now i havnt ovr clocked,core unlocking disabled,just default bios settings
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Sun Dec 12, 2010 1:24 am

its a bit slow right now(under windows) geting ~35kbps,generally i get around 50-60,
when internet gets enabled,and i am able to log in(private internet service provider,so need user name,password to log in),there is no on of situation,i get perfect speed consistently.but for some reason if i restart,it shows i m disconnected
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Sun Dec 12, 2010 1:27 am

i logged in mint 10 min back,it still showed i am disconnected,toggled enable networking and show nnotification several times,then it showed i am connected,but wen i try to log in my internet client reports,no route to host,and wen i try to ping via network tool,no result comes
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
inktitan
Level 5
Level 5
Posts: 885
Joined: Wed Aug 18, 2010 10:51 pm
Location: Houston, Tx

Re: no internet after restarts..HELP

Post by inktitan » Sun Dec 12, 2010 1:29 am

OK wrong driver.

Code: Select all

modprobe -r r8169
^^^^^this will remove the invalid driver and you may loose connection so make sure you have installed the driver from the below link.

http://www.realtek.com/downloads/downlo ... wn=false#2
This link will have the right driver for your card. This particular card has a lot of problems because Linux has a habit of assigning the wrong driver. inxi -N shows you have 8168 but then gives the driver for 8169.Image
Proud hugger of Penguins.
Pentium D 2.8Ghz, 3 GB RAM, 1 GB Nvidia GT 240, Linux Mint Debian
“...not the strongest...survives, nor the most intelligent... It is...the [one] most adaptable to change.”~C.D.
Please do not post new topics in [solved] topics

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Sun Dec 12, 2010 1:31 am

thnx man i am trying...posting in 30 min
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
inktitan
Level 5
Level 5
Posts: 885
Joined: Wed Aug 18, 2010 10:51 pm
Location: Houston, Tx

Re: no internet after restarts..HELP

Post by inktitan » Sun Dec 12, 2010 3:59 am

sahilshinesalways wrote:thnx man i am trying...posting in 30 min
It has been longer than 30 minutes. I hope I did not ruin your internet connection. :(
Proud hugger of Penguins.
Pentium D 2.8Ghz, 3 GB RAM, 1 GB Nvidia GT 240, Linux Mint Debian
“...not the strongest...survives, nor the most intelligent... It is...the [one] most adaptable to change.”~C.D.
Please do not post new topics in [solved] topics

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Mon Dec 13, 2010 4:06 am

not at all man!! :D :D
just before i cou;ld post u a high truck snapded my poor low lying internet wire.sunday is holiday so no one came for repair.thnx man...didnt know linux too makes silly mistake :lol:
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
inktitan
Level 5
Level 5
Posts: 885
Joined: Wed Aug 18, 2010 10:51 pm
Location: Houston, Tx

Re: no internet after restarts..HELP

Post by inktitan » Mon Dec 13, 2010 11:04 am

So does the new driver work then?
Proud hugger of Penguins.
Pentium D 2.8Ghz, 3 GB RAM, 1 GB Nvidia GT 240, Linux Mint Debian
“...not the strongest...survives, nor the most intelligent... It is...the [one] most adaptable to change.”~C.D.
Please do not post new topics in [solved] topics

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP

Post by sahilshinesalways » Tue Dec 14, 2010 6:56 am

yeh....
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
inktitan
Level 5
Level 5
Posts: 885
Joined: Wed Aug 18, 2010 10:51 pm
Location: Houston, Tx

Re: no internet after restarts..HELP

Post by inktitan » Tue Dec 14, 2010 6:15 pm

sahilshinesalways wrote:yeh....
:) Is there still a problem though?
Proud hugger of Penguins.
Pentium D 2.8Ghz, 3 GB RAM, 1 GB Nvidia GT 240, Linux Mint Debian
“...not the strongest...survives, nor the most intelligent... It is...the [one] most adaptable to change.”~C.D.
Please do not post new topics in [solved] topics

User avatar
sahilshinesalways
Level 4
Level 4
Posts: 211
Joined: Wed May 05, 2010 1:57 pm
Contact:

Re: no internet after restarts..HELP[solved]

Post by sahilshinesalways » Tue Dec 14, 2010 10:47 pm

:mrgreen: works perfectly
Facebook set to deactivate 83 million fake accounts --->http://technoguru.org/?p=609
registered Linux user #510231 | Registered linux machine #421068

User avatar
inktitan
Level 5
Level 5
Posts: 885
Joined: Wed Aug 18, 2010 10:51 pm
Location: Houston, Tx

Re: no internet after restarts..HELP[solved]

Post by inktitan » Tue Dec 14, 2010 11:01 pm

sahilshinesalways wrote::mrgreen: works perfectly
:D
Proud hugger of Penguins.
Pentium D 2.8Ghz, 3 GB RAM, 1 GB Nvidia GT 240, Linux Mint Debian
“...not the strongest...survives, nor the most intelligent... It is...the [one] most adaptable to change.”~C.D.
Please do not post new topics in [solved] topics

Post Reply

Return to “Ethernet”