Using VPN shows I have open ports?

Connection sharing, Firewall, Samba..etc
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
jaclynspradling
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Wed May 08, 2019 12:22 am

Using VPN shows I have open ports?

Post by jaclynspradling » Wed May 08, 2019 12:30 am

How good is the ShieldsUp test at Gibson Research? I installed Private Internet Access VPN on my Mint computer. Now it fails the port scan tests at ShieldsUp. I disabled the VPN and tried again. Then it passed.

jchelpau
Level 3
Level 3
Posts: 100
Joined: Mon Mar 25, 2019 11:19 pm
Location: Australia
Contact:

Re: Using VPN shows I have open ports?

Post by jchelpau » Wed May 08, 2019 9:19 pm

Sounds like your home router has open ports. Which ones are they?

Pippin
Level 4
Level 4
Posts: 229
Joined: Wed Dec 13, 2017 11:14 am
Location: NL/DE/TH

Re: Using VPN shows I have open ports?

Post by Pippin » Thu May 09, 2019 4:57 am

Likely you redirect all traffic across the VPN.
The scan actually scans the PIA address, not yours ;)
"I'm not in this world to live up your expectations, neither are you here to live up to mine.”
F.P. & P.T.

Post Reply

Return to “Other networking topics”