PS command not showing user name

Questions about other topics - please check if your question fits better in another category before posting here
Forum rules
Before you post please read how to get help
Talegolas
Level 1
Level 1
Posts: 32
Joined: Tue Feb 12, 2013 6:31 pm

PS command not showing user name

Postby Talegolas » Tue Feb 19, 2013 7:31 pm

Hi,
I recently installed mint 14 on my wife's computer. Everything went smooth and no problems.. the only interesting thing is that when runing the ps command to check for processes, instead of the output showing her username, it displays 1000.

1000 is the first user (non system entries), anyone knows what might be the cause?

Her username is 9 char long if that matters..

thanks!

User avatar
catweazel
Level 7
Level 7
Posts: 1669
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm

Re: PS command not showing user name

Postby catweazel » Wed Feb 20, 2013 2:14 am

Talegolas wrote:instead of the output showing her username, it displays 1000.


1000 is the UID, which is normal. Why are you expecting to see the user name?
Mint Testing Team & Mint Donor #3606

User avatar
bjornmu
Level 3
Level 3
Posts: 159
Joined: Wed Dec 19, 2012 2:50 am
Location: Trondheim, Norway

Re: PS command not showing user name

Postby bjornmu » Wed Feb 20, 2013 3:03 am

Talegolas wrote:Her username is 9 char long if that matters..


I think that may be what matters, the standard width of the user name column is 8 chars and if it doesn't fit it will show the UID instead. There may be some option to change the width.

I suspect other programs may also not treat her user name properly, historically it was limited to 8 characters.

User avatar
catweazel
Level 7
Level 7
Posts: 1669
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm

Re: PS command not showing user name

Postby catweazel » Wed Feb 20, 2013 3:08 am

bjornmu wrote:There may be some option to change the width.

Code: Select all

man ps
Mint Testing Team & Mint Donor #3606


Return to “Other topics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest