*SOLVED* Issue: "futex_wait_me" in Firefox

Questions about other topics - please check if your question fits better in another category before posting here
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
Arch_Enemy
Level 6
Level 6
Posts: 1140
Joined: Tue Apr 26, 2016 3:28 pm

*SOLVED* Issue: "futex_wait_me" in Firefox

Post by Arch_Enemy » Sat Dec 09, 2017 3:26 pm

After having issues removing an external USB HDD I found the issue was the kernel I was using.
I update the kernel but now am getting the "futex_wait_me" hang with Firefox again. I haven't seen that for ~2 years now. It manifests itself when accessing videos on YouTube.
I upgraded the kernel from 4.2.2-low-latency to 4.4.0-103-low latency.
Any ideas? I don't want to keep bouncing kernels around, but it would be nice to have YouTube working again.
Also, I am running Firefox 45. It has been working great for well over a year.
I have travelled 35629424162.9 miles in my lifetime

One thing I would suggest, create a partition a ~28G partition as /. Partition the rest as /Home.
When the system fails, reinstall and use the exact same username and all your 'stuff' comes back to you.

User avatar
Arch_Enemy
Level 6
Level 6
Posts: 1140
Joined: Tue Apr 26, 2016 3:28 pm

Re: *SOLVED* Issue: "futex_wait_me" in Firefox

Post by Arch_Enemy » Sat Dec 16, 2017 1:58 pm

Again, bit by the kernel.

I had updated to the latest kernel for 17.3 in order to get my USB drives to remove completely, but the dreaed "futex_wait" issue I had way back when I first installed it reappeared. I dropped from 4.4 to 4.2 and can now remove drives and don't get the futex_wait.

ugh.
I have travelled 35629424162.9 miles in my lifetime

One thing I would suggest, create a partition a ~28G partition as /. Partition the rest as /Home.
When the system fails, reinstall and use the exact same username and all your 'stuff' comes back to you.

User avatar
Arch_Enemy
Level 6
Level 6
Posts: 1140
Joined: Tue Apr 26, 2016 3:28 pm

Re: *SOLVED* Issue: "futex_wait_me" in Firefox

Post by Arch_Enemy » Thu Jan 04, 2018 12:38 pm

Well, I THOUGHT it was solved!

Mostly happens trying to watch a YouTube video. Rarely happens other times. Annoying; locks up FIrefox completely. Usually you can wait it out on other processes, but not in FireFox.
I have travelled 35629424162.9 miles in my lifetime

One thing I would suggest, create a partition a ~28G partition as /. Partition the rest as /Home.
When the system fails, reinstall and use the exact same username and all your 'stuff' comes back to you.

Post Reply

Return to “Other topics”