Suspend issues

Questions about other topics - please check if your question fits better in another category before posting here
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
vsr625
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Wed Aug 15, 2018 2:16 am

Suspend issues

Post by vsr625 » Wed Aug 15, 2018 2:26 am

Hi guys, this is my first time posting in here. I'm currently on Mint 19, and I'm facing this weird issue where when I suspend the system and resume it back, all the applications are closed and cinnamon starts as if it were restarted. I couldn't find this issue anywhere on the forums and I also have Windows 10 installed and the system is running under dual boot.

My systems info:

Code: Select all

subramani@subramani-H81M-S:~$ inxi -Fxi
System:    Host: subramani-H81M-S Kernel: 4.15.0-20-generic x86_64 bits: 64 gcc: 7.3.0
           Desktop: Cinnamon 3.8.8 (Gtk 3.22.30-1ubuntu1) Distro: Linux Mint 19 Tara
Machine:   Device: desktop Mobo: Gigabyte model: H81M-S v: x.x serial: N/A UEFI: American Megatrends v: F1 date: 06/11/2014
CPU:       Quad core Intel Core i5-4440 (-MCP-) arch: Haswell rev.3 cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 24744
           clock speeds: max: 3300 MHz 1: 1893 MHz 2: 1439 MHz 3: 1403 MHz 4: 1412 MHz
Graphics:  Card-1: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           Card-2: NVIDIA GF119 [GeForce GT 610] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 ) drivers: modesetting,nvidia (unloaded: fbdev,vesa,nouveau)
           Resolution: 1600x900@59.98hz
           OpenGL: renderer: GeForce GT 610/PCIe/SSE2 version: 4.6.0 NVIDIA 390.48 Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Intel 8 Series/C220 Series High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Card-2 Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
           Card-3 NVIDIA GF119 HDMI Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-20-generic
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d000 bus-ID: 03:00.0
           IF: enp3s0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: fc:aa:14:ae:14:bd
           WAN IP: 103.252.24.25
           IF: enp3s0 ip-v4: 192.168.1.9 ip-v6-link: fe80::cc5c:4c0d:ec4c:b2e3
Drives:    HDD Total Size: 1080.2GB (2.0% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST3808110AS size: 80.0GB
           ID-2: /dev/sdb model: ST1000DM003 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 73G used: 15G (22%) fs: ext4 dev: /dev/sdb3
           ID-2: swap-1 size: 4.30GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda3
           ID-3: swap-2 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sdb5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C gpu: 0.0:44C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 219 Uptime: 2 min Memory: 1197.4/3814.2MB Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 7.3.0
           Client: Shell (bash 4.4.191) inxi: 2.3.56 

Can anyone here help me out, this is my first time using Mint.

Post Reply

Return to “Other topics”