WebDAV files read only ?//SOLVED//

Questions about other topics - please check if your question fits better in another category before posting here
Forum rules
Before you post please read how to get help
nwpsys
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Wed Jun 20, 2007 9:11 am

WebDAV files read only ?//SOLVED//

Postby nwpsys » Wed Jun 20, 2007 9:21 am

I am new to Linux Mint, but am coming from some experience with Ubuntu Feisty. I am considering moving to Mint so I am testing out each of my key areas of functionality before I make the full time switch.

Everything is working great, apart from my webdav-stored files showing up as read only in Mint when trying to edit them in OpenOffice.

I am using davfs2 1.1.2-3 in both OS, installed via Synaptic.

My line in fstab is the same in both, namely ...

http://www.onlinefilefolder.com/webdav/index.php/me/ /home/me/dav davfs rw,user,noauto,nolocks 0 0

The only difference in Mint is when I do the "mount /home/me/dav" command it displays "/sbin/mount.davfs: Program is not setuid root." and I have to sudo the command.

Credentials go in OK and the files are there, but open as read only in OpenOffice.

I remember I had this same problem initially in Ubuntu until I added the nolocks to the fstab line, but then it worked fine.

I would hate to fall at this last hurdle, so any help greatly appreciated :)

nwpsys

nwpsys
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Wed Jun 20, 2007 9:11 am

Postby nwpsys » Wed Jun 20, 2007 10:03 am

Doh - fixed it myself, when I remembered some steps I had forgotten last time.

There is an article on the Ubuntu forum re mounting Box.Net using WebDAV, and I performed these steps which fixed my access.

sudo chmod u+s /sbin/mount.davfs

In /etc/davfs2/davfs2.conf, make sure the line "dav_group users" exists.

sudo addgroup <your username> users

Doing these three steps restored my full read-write access to my webdav files.

Sweet :D

nwpsys

lawnmower
Level 1
Level 1
Posts: 38
Joined: Wed May 21, 2014 4:03 pm

Re: WebDAV files read only ?//SOLVED//

Postby lawnmower » Wed Oct 07, 2015 12:30 pm

I am having the same issue and followed the instructions shown?

I am trying to mount box.com and it works but is read only or at least errors "permission denied" when trying to move files into it. What am I missing? How do I troubleshoot?

Using LM 17.1 64 bit.


Return to “Other topics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests