Doesn't see partition table on second drive

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
jinnicky
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Tue Aug 03, 2010 4:49 pm

Doesn't see partition table on second drive

Postby jinnicky » Mon Oct 31, 2011 8:21 am

I'm trying to install 201109 LMDE Gnome 64-bit on a system with two drives; sda is 500GB and sdb is 1TB. When I try to select partitions on the second drive, it cannot find the partition table.

When I click on the "Computer" icon all partitions on both drives are shown. Likewise "sudo fdisk -l" shows the partition tables on both drives with no error messages.

I'm currently running Debian 6 from partitions on both drives.

jinnicky
Level 1
Level 1
Posts: 2
Joined: Tue Aug 03, 2010 4:49 pm

Re: Doesn't see partition table on second drive <SOLVED>

Postby jinnicky » Wed Nov 02, 2011 3:15 pm

Somehow the extended partition had it's end sector set beyond the end of the disk. I had to save the logical partitions and delete the whole mess. Then everything worked.

I wish I knew what program caused it, probably an openSUSE installation on the second drive.

Mister.T
Level 2
Level 2
Posts: 87
Joined: Sat Mar 05, 2011 8:10 am

Re: Doesn't see partition table on second drive

Postby Mister.T » Wed Nov 02, 2011 5:42 pm

Try re installing grub-pc onto both drives.
LMDE2 and Mint 17.3
HP Pavilion 500-260ea
8Gb ram
AMD A10 6700 (3.7GHz) 4 core
Nvidia GTX 645


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests