LMDE does not see shared drives on XP box

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
sanderd
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Mon Nov 15, 2010 6:06 pm

LMDE does not see shared drives on XP box

Postby sanderd » Fri Nov 04, 2011 9:44 am

Hi all,

I recently re-installed LMDE on my netbook (asus U1). for some silly reason nautilus does not show shared disks on my XP PC.
however, i does show print$. Weird, because i had LDME installed before and had no problems with connecting to XP shares before...do i need to install extra software?

some background info:
-If i boot XP on my netbook (Asus U1) it shows shared disks on both XP PC and mediaplayer (Mede8er 500x2)
-If i run Mint LDME on my netbook i can see SMB share on my media player (in nautilus: Go, location, smb://Mede8er), if i do smb://T105 only print$ shows up, not my share "DATA".
-Mede8ter shows shares on XP PC.

-on my XP PC (T105) windows file and printsharing is on. DATA is shared. all systems are in WORKGROUP

Anyone any clues? I'm a bit lost here...

[edit]
maybe this helps: samba logfiles shows:

asusu1 samba # tail -f log.winbindd-idmap
[2011/11/04 23:56:10.101383, 0] winbindd/idmap.c:149(smb_register_idmap)
Idmap module passdb already registered!
[2011/11/04 23:56:10.101431, 0] winbindd/idmap.c:149(smb_register_idmap)
Idmap module nss already registered!
[2011/11/04 23:56:10.101483, 1] winbindd/idmap_tdb.c:214(idmap_tdb_load_ranges)
idmap uid missing
[2011/11/04 23:56:10.101628, 0] winbindd/idmap_tdb.c:287(idmap_tdb_open_db)
Upgrade of IDMAP_VERSION from -1 to 2 is not possible with incomplete configuration
[2011/11/04 23:56:10.101705, 1] winbindd/idmap.c:321(idmap_init_domain)
idmap initialization returned NT_STATUS_UNSUCCESSFUL
[edit]


Thanks!

User avatar
Oscar799
Level 19
Level 19
Posts: 9410
Joined: Tue Aug 11, 2009 9:21 am
Location: United Kingdom

Re: LMDE does not see shared drives on XP box

Postby Oscar799 » Wed Nov 09, 2011 4:10 am

Moved here from the main forum
Image
"Don't fix it if it ain't broken,don't break it if you can't fix it" Husse
Registered Linux User #511789

altair4
Level 17
Level 17
Posts: 7825
Joined: Tue Feb 03, 2009 10:27 am

Re: LMDE does not see shared drives on XP box

Postby altair4 » Wed Nov 09, 2011 8:51 am

From the mint machine post the output of each of the following commands please:

Code: Select all

testparm -s
smbtree
hostname
Please add a [SOLVED] at the end of your original subject header if your question has been answered and solved.


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests