Toshiba X505-Q860 black screen installation, failsafe mode

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
madmax
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Thu Nov 03, 2011 1:40 am

Toshiba X505-Q860 black screen installation, failsafe mode

Postby madmax » Tue Nov 08, 2011 1:23 am

my laptop http://us.toshiba.com/computers/laptops ... X505-Q860/
trying to install LMDE 32bit

I usually have to use an alternate installation CD to install various distributions on that laptop because the screen just shows a black screen or garbled pixels. Is there a way to use a failsafe graphics mode for the installation? I understand that no text based installer currently exists.

Edit: I also tried the compatible option on the cd, same result.

I have LMDE installed on another computer, which is working great.
Thanks

User avatar
Lendo
Level 2
Level 2
Posts: 95
Joined: Thu Mar 31, 2011 4:47 pm
Location: Snow Covered Canada

Re: Toshiba X505-Q860 black screen installation, failsafe mo

Postby Lendo » Fri Nov 18, 2011 10:18 am

Hrm... that's a tough one. What graphics card is in it? Are you trying to install gnome or Xfce? The only time that ever happened to my toshiba was with ArchBang. The install went fine, then I had to boot into failsafe and install the Nvidia drivers, reboot and it was fine.
Life is too short to waste it on Microsoft.

madmax
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Thu Nov 03, 2011 1:40 am

Re: Toshiba X505-Q860 black screen installation, failsafe mo

Postby madmax » Thu Dec 08, 2011 1:34 pm

Lendo wrote:Hrm... that's a tough one. What graphics card is in it? Are you trying to install gnome or Xfce? The only time that ever happened to my toshiba was with ArchBang. The install went fine, then I had to boot into failsafe and install the Nvidia drivers, reboot and it was fine.


Geforce 360M
XFCE
If LMDE has a failsafe graphics mode, please let me know how to use that for the installation disk.

Thanks

spandey
Level 4
Level 4
Posts: 438
Joined: Sat Feb 20, 2010 1:23 pm

Re: Toshiba X505-Q860 black screen installation, failsafe mo

Postby spandey » Mon Dec 12, 2011 1:18 am

You have 64 bit processor, have you checked LMDE 64 bit version? Just give a try on live DVD.
Linux Mint 17 - Mate 64 Bit


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests