Conky won't start at login.....but it's in my startup script

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
hogfan
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Fri Apr 20, 2012 10:08 pm

Conky won't start at login.....but it's in my startup script

Postby hogfan » Wed May 02, 2012 6:28 am

I am having problems getting conky to start at login. I have added it to my /etc/init.d/local.autostart file that I created, after the line that I added to set my laptops screen brightness. I have it set for a delay of 30 to allow the composite manager time to load. After updating I the script I did run:

Code: Select all

sudo update-rc.d local.autostart defaults


However, when I reboot and log back on, the screen brightness is adjusted properly, so I know the script runs, but conky never launches. Here is the content of my local.autostart file. Any help is extremely appreciated.

Code: Select all

#!/bin/sh
### BEGIN INIT INFO
# Provides:             Startup Scripts
# Required-Start:       $all
# Required-Stop:        $all
# Default-Start:        2 3 4 5
# Default-Stop:         0 1 6
# Short-Description:    Automatically starts processes at logon
# Description:          Startup Items
### END INIT INFO

pkexec /usr/lib/gnome-settings-daemon/gsd-backlight-helper --set-brightness  8
conky -p 30 -c '/home/jeremy/.conkyrc'


-hogfan

User avatar
Habitual
Level 12
Level 12
Posts: 4331
Joined: Sun Nov 21, 2010 8:31 pm
Location: Youngstown, Ohio
Contact:

Re: Conky won't start at login.....but it's in my startup sc

Postby Habitual » Wed May 02, 2012 7:46 am

Jeremy:

It would be helpful to know more about your environment.

How about terminal>

Code: Select all

lsb_release -dr

output please?

Thanks!
Image

hogfan
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Fri Apr 20, 2012 10:08 pm

Re: Conky won't start at login.....but it's in my startup sc

Postby hogfan » Thu May 03, 2012 12:58 am

Here is the requested output. Thanks.

Code: Select all


jeremy@mintbook ~ $ lsb_release -dr
Description:   Linux Mint Debian Edition
Release:   1

hogfan
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Fri Apr 20, 2012 10:08 pm

Re: Conky won't start at login.....but it's in my startup sc

Postby hogfan » Fri May 04, 2012 2:37 am

Ok, I am still fighting with this. I created a new script named .autostart_conky.sh in the folder: /home/jeremy

The contents of the script are:

Code: Select all

#!/bin/sh
sleep 45
conky -c '/home/jeremy/.conkyrc'


Then I made the script executable by doing: sudo chmod +x /home/jeremy/.autostart_conky.sh

I then ran: sudo gnome-session-properties

and Added a new entry pointing to the script .autostart_conky.sh, but when I reboot or logout and back in, conky doesn't start. So I have now tried this two ways and It won't autostart. However, I can open the terminal and paste in: sudo conky -c '/home/jeremy/.conkyrc' and it fires right off. Any ideas? I didn't think that autostarting an application at logon would be this hard.

-hogfan

hogfan
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Fri Apr 20, 2012 10:08 pm

Re: Conky won't start at login.....but it's in my startup sc

Postby hogfan » Fri May 04, 2012 11:29 am

Another update. It appears that my .autostart_conky.sh script is not even being executed at logon! However, I can open the terminal and type:

Code: Select all

sudo /home/jeremy/.autostart_conky.sh


And the script runs and launches Conky, so I have verified that the script is executable and works. Any ideas?

-hogfan

timgood
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Tue May 01, 2012 4:19 am

Re: Conky won't start at login.....but it's in my startup sc

Postby timgood » Tue May 08, 2012 5:30 am

I am having exactly the same problem. I can start conky from a direct command or terminal, but autostarting it does not work at all. Strange!

corn
Level 1
Level 1
Posts: 24
Joined: Sun Dec 25, 2011 7:59 pm

Re: Conky won't start at login.....but it's in my startup sc

Postby corn » Tue May 08, 2012 6:58 am

I had the same problem, but it solved itself quite "magically", and there are times (it's very rare though) where it won't start on its own. I'm not exactly sure how I got it to work, but I believe I withdrew Composition (xcompmgr) from Startup Applications... it didn't really make sense but it worked.

User avatar
dwainehead
Level 2
Level 2
Posts: 57
Joined: Tue Jan 10, 2012 2:03 pm

Re: Conky won't start at login.....but it's in my startup sc

Postby dwainehead » Tue May 08, 2012 10:59 am

I had that problem to fix it I added as startup applications
LMDE x64 20120409 UP5 AMD FX 4100 x4 3.6gHz Gigabyte GA-970A-UD3 16g Corsair Vengeance PC1600 Hitachi 750gig sata 3 EVGA Geforce 550Ti 1g kernel 3.2.0-3


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest