Giver

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
User avatar
det4100
Level 4
Level 4
Posts: 227
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:51 am
Location: New York

Giver

Postby det4100 » Sun Sep 12, 2010 8:17 pm

I just installed LMDE on an ASUS M4A785-M with a Phenom Quad-Core. After Fudoodling around with the graphics and Compiz, I tried to send a few files over from my other computers using Giver. Giver starts up fine. Sees the other computers. The other computers see it. But when I send a file over, I get the notification balloon that someone wants to send a file, but I don't get the window with the options to accept or deny. After a few moments, it just defaults to deny. I uninstalled it and reinstalled it - no good. I started it in terminal to see if there was any errors - no errors. I'm at a loss. I know this application is not really supported anymore. I think it was made as part of some contest. But, it really is a cool application to send files quickly over the network. Any ideas??? BTW all computers have static IP addresses and are listed in the etc/hosts file. I double checked to make sure none are trying to use the same IP. Sending files from the LMDE machine to the others is not a problem.

det4100
det4100

Running Mint Debian

User avatar
Pierre
Level 12
Level 12
Posts: 4226
Joined: Fri Sep 05, 2008 5:33 am
Location: Perth, AU.

Re: Giver

Postby Pierre » Mon Sep 13, 2010 8:53 am

I've had the odd problem with this, when using Giver.

I found that starting Giver on the receiving PC & then starting Giver on the sending PC,

often fixed this error.
Image
Please edit your original post title to include [SOLVED] - when your problem is solved!

User avatar
det4100
Level 4
Level 4
Posts: 227
Joined: Mon Dec 10, 2007 9:51 am
Location: New York

Re: Giver

Postby det4100 » Mon Sep 13, 2010 8:46 pm

Thanks for the reply Pierre.
I've already tried that several times. That usually works when there is no indication at all of an attempt at a file transfer. I am getting the notification dialog that a file is being sent. I'm just not getting the window with the buttons to click to either Accept or Deny. Of course, after a few seconds, it defaults to deny. Frustrating. I had found this program very useful in sending files back and forth with my linux machines.

det4100
det4100

Running Mint Debian


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests