Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO [solved]

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
axelinux
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Fri Jan 07, 2011 3:59 pm

Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO [solved]

Postby axelinux » Thu Jan 13, 2011 3:18 pm

My Brasero seems to be okay but when I try to burn an image it burns it like a data project and not like and ISO. It copies the Audio_ts and Video_ts instead the ISO.

How can I solve the problem?
Last edited by axelinux on Tue Jan 25, 2011 3:19 pm, edited 1 time in total.

User avatar
seeley
Level 7
Level 7
Posts: 1886
Joined: Sun Mar 07, 2010 7:20 am

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby seeley » Thu Jan 13, 2011 3:24 pm

Hi axelinux!
My experience: K3B is a better burning program - it's available for Gnome although it was developed for KDE. I burned many CDs / DVDs and never will use brasero again, because I had troubles with it. But I don't know if it is available in Debian - you could search with a Software Manager.
seeley
seeley @ Linux multiboot

ssplayer
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Nov 03, 2008 1:59 am

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby ssplayer » Thu Jan 13, 2011 3:46 pm

I've had trouble burning dvd iso's with Brasero as well. However, after I installed DeVeDe and Avidemux I discovered that burning iso's worked. Not sure why or which one did the trick as I installed them both before attempting another burn. Alternatively you might try Gnomebaker. Some people claim it works better than Brasero.

User avatar
Roken
Level 5
Level 5
Posts: 740
Joined: Fri Nov 19, 2010 4:55 pm
Location: Oldham, UK
Contact:

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby Roken » Thu Jan 13, 2011 4:19 pm

I too would recommend k3b over brasero. One of the first things I do on a new install is to remove Brasero and install k3b. It's altogether a better program.

Steve
Kernel Linux Tex 3.2.2-1 (64 bit) xfce , burg
Arch
ATI Radeon HD 4670, 1GB
OSS4
AMD Phenom II X4 (965BE) @ 3.6 Ghz (Overclocked)
8Gb RAM
Image

User avatar
bobcollard
Level 5
Level 5
Posts: 714
Joined: Thu Oct 22, 2009 4:44 pm
Location: Springfield, IL

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby bobcollard » Thu Jan 13, 2011 4:33 pm

Perhaps it is the desktop difference? , Brasero works with my LMDE Xfce. There may be something that was installed with Xfce Goodies, but, it burns anything.
Robert Collard, Springfield, IL
Dell Inspiron 1545 Laptop, Intel Duo T3400 CPUs @2.16 Ghz. 4GB RAM
Linux Mint Debian Edition, Xfce 4.6.2 Desktop, 2.6.37-0.dmz.6-liquorix-amd64

ssplayer
Level 1
Level 1
Posts: 5
Joined: Mon Nov 03, 2008 1:59 am

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby ssplayer » Sat Jan 15, 2011 5:06 am

Just read in another thread that if you go to the package manager and install brasero-cdrkit then the iso's will burn correctly.

User avatar
jesica
Level 9
Level 9
Posts: 2620
Joined: Sat Jul 18, 2009 3:54 am
Location: South Africa
Contact:

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby jesica » Sat Jan 15, 2011 5:42 am

I use K3B i love it
Image

My Linux Counter number # 566377
Mate
IT Ninja
Happy apt-get-ing!
Linux Mint Donar # 2159


Security is the separation of an asset from a threat.

axelinux
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Fri Jan 07, 2011 3:59 pm

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby axelinux » Tue Jan 25, 2011 9:34 am

ssplayer wrote:Just read in another thread that if you go to the package manager and install brasero-cdrkit then the iso's will burn correctly.



Thanks a lot... it works perfectly.

User avatar
seeley
Level 7
Level 7
Posts: 1886
Joined: Sun Mar 07, 2010 7:20 am

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby seeley » Tue Jan 25, 2011 11:28 am

Hi axelinux!
Glad for you.
Please edit your first post and add [solved] to the subject line.
seeley
seeley @ Linux multiboot

axelinux
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Fri Jan 07, 2011 3:59 pm

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby axelinux » Tue Jan 25, 2011 3:20 pm

seeley wrote:Hi axelinux!
Glad for you.
Please edit your first post and add [solved] to the subject line.
seeley


Done... thanks again.

User avatar
cybermarmotte
Level 1
Level 1
Posts: 33
Joined: Mon Feb 10, 2014 4:36 am
Location: Cherbourg - Caen | France
Contact:

Re: Brasero in LMDE 64-bit can't burn an ISO

Postby cybermarmotte » Tue Oct 21, 2014 3:07 am

ssplayer wrote:Just read in another thread that if you go to the package manager and install brasero-cdrkit then the iso's will burn correctly.


Thank you soo much ssplayer!!! :D


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests