Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
knireis
Level 1
Level 1
Posts: 49
Joined: Thu Sep 16, 2010 2:30 pm

Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby knireis » Fri Mar 18, 2011 4:05 am

As the title says, when i click a url link in thunderbird, chrome won't start by itself. When i start chrome myself and then click the link, the page will open in chrome. Chrome is set as default in the settings.

vincent
Level 8
Level 8
Posts: 2218
Joined: Tue Feb 09, 2010 4:10 am

Re: Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby vincent » Fri Mar 18, 2011 5:06 am

Code: Select all

sudo update-alternatives --config gnome-www-browser
sudo update-alternatives --config x-www-browser


Choose /usr/bin/chromium-browser for both of them. Then, run the following command to see if Chromium is indeed being used as the default browser:

Code: Select all

sensible-browser
Debian Testing x64/LM9 Main x64/Windows 7 x64 - LG R580 laptop w/ Intel Core 2 Duo T6500 2.1 GHz, 4 GB DDR2 RAM, Nvidia Geforce G 105M, Ralink rt2860 802.11n, 300 GB WD HD 5400 rpm

knireis
Level 1
Level 1
Posts: 49
Joined: Thu Sep 16, 2010 2:30 pm

Re: Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby knireis » Sat Mar 19, 2011 9:47 am

vincent wrote:

Code: Select all

sudo update-alternatives --config gnome-www-browser
sudo update-alternatives --config x-www-browser


Choose /usr/bin/chromium-browser for both of them. Then, run the following command to see if Chromium is indeed being used as the default browser:

Code: Select all

sensible-browser


Followed your instructions but no luck, The correct browser was selected already and sensible-browser does start chrome. But clicking a url in thunderbird has no effect.

User avatar
kruijf
Level 3
Level 3
Posts: 117
Joined: Sat May 29, 2010 2:43 pm
Location: Soest, Netherlands
Contact:

Re: Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby kruijf » Sun Mar 20, 2011 6:10 am

Iff you go in Thunderbird to your preferences and then the tab attachments, what is there whit the line Http and Https??
Iff its not Chrome you can change that in to Chrome.

And when you go to System/preferences/preferred applications on the internet tab there must be Chrome as whell, that should do it.
Acer Aspire 5749: Linux Mint 13 Cinnamon


dropbox

Linux steunpunt Soest

Twitter: @bdekruijf

Team Member of the Dutch support forum.

knireis
Level 1
Level 1
Posts: 49
Joined: Thu Sep 16, 2010 2:30 pm

Re: Chrome does not start when clicking link in Thunderbird

Postby knireis » Sun Mar 20, 2011 6:23 am

kruijf wrote:Iff you go in Thunderbird to your preferences and then the tab attachments, what is there whit the line Http and Https??
Iff its not Chrome you can change that in to Chrome.

And when you go to System/preferences/preferred applications on the internet tab there must be Chrome as whell, that should do it.


the html-doc line says chrome and the preferred applications is also set to chrome, so that's not the solution either. However i notice that at the prefrred applications i can not select the option to open in standard webbrowser, i can only select the option to open in new window, or to open in new tab.


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests