Stellarium

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
swizz69
Level 1
Level 1
Posts: 10
Joined: Thu Dec 17, 2009 10:53 am

Stellarium

Postby swizz69 » Mon Apr 04, 2011 6:23 pm

Hi,

has anyone tried Stellarium in LMDE?

I've used it in Ubuntu Maverick & unlike the rest of the OS, worked really well.

In LMDE it's the opposite - Youtube & iPlayer for example works very smoothly, whereas Stellarium is slow & jittery.

When installing Ubuntu, the OS offered up a couple of drivers for my videocard (an Nvidea G86), although installing LMDE didn't give an option.

Anyone any idea where I need to start?

Cheers,

Ian...

User avatar
richyrich
Level 17
Level 17
Posts: 7425
Joined: Mon May 04, 2009 8:31 pm

Re: Stellarium

Postby richyrich » Mon Apr 04, 2011 8:55 pm

Yes, Mint's Debian spins are quite different than the Ubuntu spins.

I have only one suggestion, many use them : http://smxi.org/

stz*j
Level 2
Level 2
Posts: 82
Joined: Fri Jun 25, 2010 3:08 am

Re: Stellarium

Postby stz*j » Tue Apr 05, 2011 4:31 am

Yes, I've got stellarium installed on LMDE, version 0.10.5. Doesn't seem slow to me, though I'm not sure what you mean by slow and jittery. Maybe you have a slower computer?

From stellarium FAQ site:
" I experience very slow rendering, very low framerates on my computer.
This happens when hardware rendering is disabled. If you have a 3D video card, make sure that your OpenGL drivers are installed and up to date."

So, my frame rates as shown on stellarium when I run it show around 18 ~ 20 FPS. Care to post yours? :)
LMDE (Release 1), tracking debian testing, Kernel 3.14.1-686-pae i686 (32 bit), MATE & Enlightenment;
Plays (and rescues system) with experimental and sid repos on another partition with Cinnamon & Gnome3, if grub boots nice that is.


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest