Category for bug report about suspend on LMDE?

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
quixote
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Fri May 06, 2011 12:38 am

Category for bug report about suspend on LMDE?

Postby quixote » Thu Sep 12, 2013 11:21 pm

I have a 32-bit LMDE testing (squeeze) with -pae kernel (3.2.0.4, I think) with Mate running on an old HP Ideapad S12. The Broadcom wireless and the Nvidia graphics were both pains, but expected pains. I followed the Debian wiki and they're both sorted out.

But I could not get suspend to work. (The only thing missing for a complete throwback to the Good Old Days would have been for cups not to work either!) The Debian wiki said to uninstall hal. So I tried that, but still no suspend.

On the ubuntu forums I found a workaround that actually gives me suspend functionality by unloading usb modules from the kernel. (There's a bit more detail about these fixes in a post I wrote, in case anyone has the same problems.)

Okay, so my question is this: it seems like a bug, so it seems like I should file or add to an existing report. But I don't know enough about it to know where to start. Could it actually be a kernel bug? Is that where I should start looking for earlier reports? Or is there some other way I can better bring this bit of info to the attention of someone who can use it?

User avatar
caf4926
Level 7
Level 7
Posts: 1849
Joined: Mon Mar 22, 2010 3:21 pm
Location: UK Lake District

Re: Category for bug report about suspend on LMDE?

Postby caf4926 » Fri Sep 13, 2013 12:10 am

It does concern the kernel
Though it begs the question of what other versions have you tried (perhaps with newer kernels)

And FYI - some hardware is just a blugger
Image
Mint 18

quixote
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Fri May 06, 2011 12:38 am

Re: Category for bug report about suspend on LMDE?

Postby quixote » Fri Sep 13, 2013 12:15 am

I had Ubuntu Lucid 10.04 on there, and the kernel was 2.6.something. A regression of some sort, I guess.

User avatar
caf4926
Level 7
Level 7
Posts: 1849
Joined: Mon Mar 22, 2010 3:21 pm
Location: UK Lake District

Re: Category for bug report about suspend on LMDE?

Postby caf4926 » Fri Sep 13, 2013 12:25 am

quixote wrote:I had Ubuntu Lucid 10.04 on there, and the kernel was 2.6.something. A regression of some sort, I guess.


Right, so it has worked before.
Then it should again. But I'm zero use here because I have little experience on this subject. But personally, I'd have experimented with different distros/flavours/kernels...

Mint 13 Mate might work differently than LMDE
Xubuntu 12.04_3 might .....etc...

Or you can work with your bug reporting
Image
Mint 18

quixote
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Fri May 06, 2011 12:38 am

Re: Category for bug report about suspend on LMDE?

Postby quixote » Fri Sep 13, 2013 3:42 pm

Sounds like the good people of Debian are aware of it: http://lists.debian.org/debian-kernel/2012/12/msg00237.html

They don't mention a workaround or patch, though. So for now it's Dias's / brocktice's script on the ubuntuforums linked above, or no suspend, at least on the old hardware.

I only found that bug thingy on the list once I knew exactly which terms to search for, and I only knew that after I had the workaround. Google is not your friend at all!


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests