Can't get webcam to work

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
User avatar
llmb0611
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Fri Feb 10, 2012 3:55 pm

Can't get webcam to work

Postby llmb0611 » Fri Feb 17, 2012 2:15 pm

LMDE kernel 3.0.0-1-686-pae

Code: Select all

llmb061102@llmb061102-mint ~ $ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
[b]Bus 001 Device 002: ID eb1a:2711 eMPIA Technology, Inc. [/b]
Bus 001 Device 003: ID 1a40:0201 TERMINUS TECHNOLOGY INC.
Bus 001 Device 004: ID 04fc:05d8 Sunplus Technology Co., Ltd Wireless keyboard/mouse
Bus 001 Device 005: ID 1058:1010 Western Digital Technologies, Inc.


cheese says no device, v4l2ucp says unable to open file /dev/video0 no such file or directory

please help...
Ubuntu 11.10 64-bit
Linux Mint Debian Gnome 3.0.2

AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
2 GB RAM
NVIDIA XFX GeForce G210 HM, 512 MB

User avatar
llmb0611
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Fri Feb 10, 2012 3:55 pm

Re: Can't get webcam to work

Postby llmb0611 » Mon Feb 20, 2012 5:03 am

somebody??? nothing...no reply... :( :( :?: :?:
Ubuntu 11.10 64-bit
Linux Mint Debian Gnome 3.0.2

AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
2 GB RAM
NVIDIA XFX GeForce G210 HM, 512 MB

User avatar
llmb0611
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Fri Feb 10, 2012 3:55 pm

Re: Can't get webcam to work

Postby llmb0611 » Tue Feb 21, 2012 4:21 pm

must say i'm disappointed with the support on this forum...no reply from anybody
Ubuntu 11.10 64-bit
Linux Mint Debian Gnome 3.0.2

AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
2 GB RAM
NVIDIA XFX GeForce G210 HM, 512 MB

User avatar
DrHu
Level 17
Level 17
Posts: 7561
Joined: Wed Jun 17, 2009 8:20 pm

Re: Can't get webcam to work

Postby DrHu » Tue Feb 21, 2012 4:48 pm


yaye
Level 3
Level 3
Posts: 180
Joined: Sat Feb 26, 2011 6:38 pm
Location: Dallas, Texas

Re: Can't get webcam to work

Postby yaye » Tue Feb 21, 2012 6:32 pm

llmb0611 wrote:must say i'm disappointed with the support on this forum...no reply from anybody


It would help if you gave the make and model of the webcam. Try installing the guvcview package. That got my Logitech working with LMDE.
Unregistered Desktop Linux User since 1998 (Redhat 5.0 "Hurricane").


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests