No sound through speakers, ONLY through headphones

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
steveplatz
Level 1
Level 1
Posts: 16
Joined: Sat Dec 31, 2011 2:45 pm
Location: New York

No sound through speakers, ONLY through headphones

Postby steveplatz » Wed Apr 25, 2012 1:35 pm

I'm trying to understand if this is a hardware or software issue, yesterday I had sound through my laptop (Lenovo Ideapad U260) speakers and today I only have sound through my headphones. I am using Mint 12 with Cinnamon, but the issue persists with other desktops. As far as I know, I haven't made any updates that would effect my sound, but I can't be sure. There are lots of recent posts here about sound issues with LMDE, but nothing about this. Does anyone have an idea about how to troubleshoot this?

*edit I was able to correct this by opening the Volume Control preferences and checking Auto-Mute Mode and then disabling it. Seems like a funny bug, but I'm not sure where I would report it.

swarage
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Sun Apr 22, 2012 6:48 pm

Re: No sound through speakers, ONLY through headphones

Postby swarage » Thu Aug 09, 2012 6:56 pm

I have tried that, but it still doesn't work. I have a hp pavilion dm4 and changing the automute button does not work.

(note: if you look at a pavilion dm4 up close, you notice that there is a button for volume on the f11 key. The light for that is currently orange when the norm is blue)


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests