Problems with booting after installing Update pack

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
Own
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:32 pm

Problems with booting after installing Update pack

Postby Own » Tue Oct 11, 2011 1:40 pm

Greetings!

Today I've forced with t problem.


I've installed Linux Debian Mint, installed some work programs and after this also i've updated my OS via update manager.

During updating I've obtained error messages that some libraries could not been installed.

After this I've reeboted my PC. Now Linux doesn't boot. Its only black screen.

But I have access to the terminal via Alt+Cntrl+F1 and I can boot via Live CD. So it seems that some vidio drivers or desctop might be broken :)

Could you tell me possible ways of solving this problems ? I would like to reinstalling my OS

thank you

User avatar
proxima_centauri
Level 11
Level 11
Posts: 3970
Joined: Tue Dec 25, 2007 3:24 pm
Location: NB, Canada

Re: Problems with booting after installing Update pack

Postby proxima_centauri » Tue Oct 11, 2011 1:44 pm

* Moved to LMDE Update / Upgrade Issues forum

What is your graphics card? If it is ATI or NVIDIA, try the following.

Log on to console.

Code: Select all

sudo nano /etc/X11/xorg.conf

For NVIDIA: Change Device "nvidia" to Device "nouveau".
For ATI: Change "fxglx" to "radeon".

Save and exit and reboot.

If this doesn't work - you can try logging in console again, and list any errors from

Code: Select all

apt update && apt dist-upgrade

Own
Level 1
Level 1
Posts: 13
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:32 pm

Re: Problems with booting after installing Update pack

Postby Own » Tue Oct 11, 2011 2:01 pm

Thank you for your help

I've tried this sollution tomorow because now I'm at home and the problem on my work desktop.


Could you also provide me with the command for repair the damaged upgrade packages? Is this possible way to restore old packages before updating ?

proxima_centauri wrote:* Moved to LMDE Update / Upgrade Issues forum

What is your graphics card? If it is ATI or NVIDIA, try the following.

Log on to console.

Code: Select all

sudo nano /etc/X11/xorg.conf

For NVIDIA: Change Device "nvidia" to Device "nouveau".
For ATI: Change "fxglx" to "radeon".

Save and exit and reboot.

If this doesn't work - you can try logging in console again, and list any errors from

Code: Select all

apt update && apt dist-upgrade

User avatar
proxima_centauri
Level 11
Level 11
Posts: 3970
Joined: Tue Dec 25, 2007 3:24 pm
Location: NB, Canada

Re: Problems with booting after installing Update pack

Postby proxima_centauri » Tue Oct 11, 2011 2:02 pm

Code: Select all

apt install --fix-broken


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests