Suspend and Hibernate working but button MISSING

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
interceptor
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Thu Sep 30, 2010 10:35 pm

Suspend and Hibernate working but button MISSING

Postby interceptor » Tue Jan 18, 2011 9:38 pm

Hi all:

I am delighted with my new Linux Mint DE powered laptop ( I am migrating from Gentoo after 8 years :-) ...) . The only issue that I have is there is no suspend or hibernate button after the "Quit" dialog. I have tested pm-suspend and pm-hibernate from console and It works just some. I am trying to find a way to put those buttons back in place without success. I hope we can help each other.

thanks!

panche
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Jan 18, 2011 10:57 pm

Re: Suspend and Hibernate working but button MISSING

Postby panche » Tue Jan 18, 2011 11:11 pm

Do you have swap-partition ? I had the same problem (i've forgot to make swap during install ) . After making swap partition the hibernate and suspend buttons appeared in the quit dialog .

P.S Making of swap partition :
Using Gparted make new partition (choose new- linux swap about --the size is up to you)

Once you create the partition, you can inform your system to use it this way. Say you created /dev/sda7 (7 is mine , yours will maybe be 4 or whatever--u can see in gparted after you make it) to use as swap. Try these commands:

sudo mkswap /dev/sda7
sudo swapon /dev/sda7

That makes the partition active as swap space on your running system.

To make it use the new partition as swap space on reboot, edit your /etc/fstab file. To use gedit in the graphical user space, get a command line with alt-F2. Then enter the command:

gksudo gedit /etc/fstab

Add to the file this line:
Code:

/dev/sda7 none swap sw 0 0

Save the file, close the editor and reboot. Once you have used some programs, check to see if swap is being used with the free command. ( Or u can see in the system monitor - resources tab )




i hope this will help you (it helped me)
Stay cool !

interceptor
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Thu Sep 30, 2010 10:35 pm

Re: Suspend and Hibernate working but button MISSING

Postby interceptor » Thu Jan 20, 2011 12:49 am

Hi panche:

Thanks for your post. In my case the swap partition is created and working fine:

Code: Select all

maelstrom ~ # free
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:       3940156    1922368    2017788          0     139836    1248212
-/+ buffers/cache:     534320    3405836
Swap:      8703992          0    8703992


Even when I do : pm-suspend or pm-hibernate directly from shell it works like a charm, but the buttons dissapeared! I haven found a way to activate them.

Thanks!

panche
Level 1
Level 1
Posts: 3
Joined: Tue Jan 18, 2011 10:57 pm

Re: Suspend and Hibernate working but button MISSING

Postby panche » Thu Jan 20, 2011 11:09 am

interceptor wrote:Hi panche:

Thanks for your post. In my case the swap partition is created and working fine:

Code: Select all

maelstrom ~ # free
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:       3940156    1922368    2017788          0     139836    1248212
-/+ buffers/cache:     534320    3405836
Swap:      8703992          0    8703992


Even when I do : pm-suspend or pm-hibernate directly from shell it works like a charm, but the buttons dissapeared! I haven found a way to activate them.

Thanks!


I'm sorry in my case that was the solution , i hope some of the LMDE experts will help you find the solution.

P.S. Why do you have 87 GB swap? :)
This is my situation:

Code: Select all

 ~ $ free
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:       1026228     552272     473956          0      46620     253700
-/+ buffers/cache:     251952     774276
Swap:       525304          0     525304

interceptor
Level 1
Level 1
Posts: 7
Joined: Thu Sep 30, 2010 10:35 pm

Re: Suspend and Hibernate working but button MISSING

Postby interceptor » Thu Jan 20, 2011 8:54 pm

panche wrote:
interceptor wrote:Hi panche:

Thanks for your post. In my case the swap partition is created and working fine:

Code: Select all

maelstrom ~ # free
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:       3940156    1922368    2017788          0     139836    1248212
-/+ buffers/cache:     534320    3405836
Swap:      8703992          0    8703992


Even when I do : pm-suspend or pm-hibernate directly from shell it works like a charm, but the buttons dissapeared! I haven found a way to activate them.

Thanks!


I'm sorry in my case that was the solution , i hope some of the LMDE experts will help you find the solution.

P.S. Why do you have 87 GB swap? :)
This is my situation:

Code: Select all

 ~ $ free
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:       1026228     552272     473956          0      46620     253700
-/+ buffers/cache:     251952     774276
Swap:       525304          0     525304


Hi friend
nevermind friend , thanks for your help indeed. Well , my swap is 8703992k around 8GB :D

Cheers


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests