Need help with sound for Virtualbox

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
k4ever
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Tue Sep 14, 2010 10:55 pm

Need help with sound for Virtualbox

Postby k4ever » Sat Jan 22, 2011 2:51 pm

I'm running LMDE with the latest updates (as of this post) on my Gateway 7510gx laptop. I installed the non-free version of Virtualbox from the repository and set up Windows 7 as a guest OS. I cannot get sound to work under Windows 7. I even upgraded to the latest version of Virtualbox for Debian from the website and still can't get sound for my Windows 7 guest. I've tried every sound configuration for the guest machine. Is there a problem with Virtualbox on LMDE?

vincent
Level 8
Level 8
Posts: 2218
Joined: Tue Feb 09, 2010 4:10 am

Re: Need help with sound for Virtualbox

Postby vincent » Sun Jan 23, 2011 7:51 am

http://www.virtualbox.org/wiki/Guest_OSes

According to the link above, you'd have to manually install sound drivers within Windows 7.
Debian Testing x64/LM9 Main x64/Windows 7 x64 - LG R580 laptop w/ Intel Core 2 Duo T6500 2.1 GHz, 4 GB DDR2 RAM, Nvidia Geforce G 105M, Ralink rt2860 802.11n, 300 GB WD HD 5400 rpm

k4ever
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Tue Sep 14, 2010 10:55 pm

Re: Need help with sound for Virtualbox

Postby k4ever » Mon Jan 24, 2011 6:59 am

Vincent. I've done that. I downloaded drivers from the Realtek site, with no luck. I wish they would provide a link to audio drivers that work, since they (vbox) only allows you to use one of 3 (Intel HD, Intel AC97, or Creative Soundblaster).

k4ever
Level 1
Level 1
Posts: 9
Joined: Tue Sep 14, 2010 10:55 pm

Re: Need help with sound for Virtualbox

Postby k4ever » Mon Jan 24, 2011 7:46 am

Vincent et al, please disregard. The sound is working great now. I had to reinstall Windows 7. Apparently I had a bad install. The sound works automatically now in Windows 7 with Virtualbox 4.


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests