No Compiz config under LMDE 64 [Solved]

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
rdonnelly
Level 4
Level 4
Posts: 492
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

No Compiz config under LMDE 64 [Solved]

Postby rdonnelly » Tue Feb 08, 2011 8:03 am

I have the ATI Mobility Radeon HD 5400 Series video card. The proprietary ATI Catylist drivers installed, and no matter what I try, and am not getting no 3D effects with CC? Alt+Tab just bring up an old boring flat box for switching apps. Also I am not able to get desktop cube, wobbly windows, etc. Seems LMDE needs more work in the CC area?
Last edited by rdonnelly on Thu Feb 10, 2011 2:04 pm, edited 3 times in total.
Using Mint since 2008
*Mint 17.3 KDE
*ASUS 970 PRO GAMING/AURA AM3+ AMD 970 + SB 950 SATA 6Gb/s USB 3.1
*AMD FX-8370 with AMD Wraith cooler Vishera 8-Core 4.0 GHz (4.3 GHz Turbo)
*G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 SDRAM
*nVIDIA GEFORCE GT 610 2GB

User avatar
abercrombieande
Level 3
Level 3
Posts: 103
Joined: Thu Sep 30, 2010 9:47 am

Re: No Compiz config under LMDE 64

Postby abercrombieande » Tue Feb 08, 2011 8:35 am

Does it look ok when you run

Code: Select all

glxgears


Can you post the output from

Code: Select all

glxinfo

timmer1240
Level 1
Level 1
Posts: 49
Joined: Fri Jan 28, 2011 11:45 pm

Re: No Compiz config under LMDE 64

Postby timmer1240 » Tue Feb 08, 2011 8:36 am

go into synaptic and search fusion-icon get that installed then under system tools select that and add it to your panel from there right click and go to select window manager, select compiz then reload window manager. try that!

rdonnelly
Level 4
Level 4
Posts: 492
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: No Compiz config under LMDE 64

Postby rdonnelly » Tue Feb 08, 2011 7:19 pm

Actually I got it working by typing

Code: Select all

compiz --replace
everything works up until you log out, so I put the command in the startup folder. Is there a cofing file I can just ad that code to?
Using Mint since 2008
*Mint 17.3 KDE
*ASUS 970 PRO GAMING/AURA AM3+ AMD 970 + SB 950 SATA 6Gb/s USB 3.1
*AMD FX-8370 with AMD Wraith cooler Vishera 8-Core 4.0 GHz (4.3 GHz Turbo)
*G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 SDRAM
*nVIDIA GEFORCE GT 610 2GB

GSXR750L
Level 3
Level 3
Posts: 167
Joined: Fri Nov 27, 2009 9:31 pm

Re: No Compiz config under LMDE 64

Postby GSXR750L » Tue Feb 08, 2011 7:42 pm

.......are we [SOLVED]

timmer1240
Level 1
Level 1
Posts: 49
Joined: Fri Jan 28, 2011 11:45 pm

Re: No Compiz config under LMDE 64

Postby timmer1240 » Tue Feb 08, 2011 8:33 pm

get fusion icon installed add it to the panel and set the window manager to compiz then it will be running on startup.

rdonnelly
Level 4
Level 4
Posts: 492
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: No Compiz config under LMDE 64

Postby rdonnelly » Wed Feb 09, 2011 8:03 am

GSXR750L wrote:.......are we [SOLVED]


That is up to me. I did not know I had a reputation to ask for answers and not follow up :?:
Last edited by rdonnelly on Wed Feb 09, 2011 8:46 am, edited 1 time in total.
Using Mint since 2008
*Mint 17.3 KDE
*ASUS 970 PRO GAMING/AURA AM3+ AMD 970 + SB 950 SATA 6Gb/s USB 3.1
*AMD FX-8370 with AMD Wraith cooler Vishera 8-Core 4.0 GHz (4.3 GHz Turbo)
*G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 SDRAM
*nVIDIA GEFORCE GT 610 2GB

rdonnelly
Level 4
Level 4
Posts: 492
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: No Compiz config under LMDE 64

Postby rdonnelly » Wed Feb 09, 2011 8:44 am

The Fusion-Icon did not work, I tried some of these http://wiki.debian.org/Compiz

Code: Select all

gconftool-2 --type string --set /desktop/gnome/session/required_components/windowmanager compiz
Caused me to lose the boarders and I was not able to hit enter to use the gnome

Code: Select all

gconftool-2 --type string --set /desktop/gnome/session/required_components/windowmanager gnome-wm
to get back where I was.

So I think I will just stick with my method of

Code: Select all

compiz --replace
in the startup folder.
Using Mint since 2008
*Mint 17.3 KDE
*ASUS 970 PRO GAMING/AURA AM3+ AMD 970 + SB 950 SATA 6Gb/s USB 3.1
*AMD FX-8370 with AMD Wraith cooler Vishera 8-Core 4.0 GHz (4.3 GHz Turbo)
*G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 SDRAM
*nVIDIA GEFORCE GT 610 2GB

rdonnelly
Level 4
Level 4
Posts: 492
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: No Compiz config under LMDE 64

Postby rdonnelly » Thu Feb 10, 2011 2:03 pm

I found a reasonable solution that is seamless, it works and is good enough for me. It also does not launch the CCSM on log in.


Gnome

Go in Desktop -> Preferences -> Sessions. Then choose the Startup Programs tab and add an entry for Compiz :

Code: Select all

compiz --replace --fast-filter


http://technowizah.com/2006/10/debian-h ... ompiz.html
Using Mint since 2008
*Mint 17.3 KDE
*ASUS 970 PRO GAMING/AURA AM3+ AMD 970 + SB 950 SATA 6Gb/s USB 3.1
*AMD FX-8370 with AMD Wraith cooler Vishera 8-Core 4.0 GHz (4.3 GHz Turbo)
*G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 SDRAM
*nVIDIA GEFORCE GT 610 2GB


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests