Help! No Desktop!

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
Powelly
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Fri Feb 25, 2011 4:54 am

Help! No Desktop!

Postby Powelly » Thu Mar 17, 2011 3:27 am

So I can boot my computer just fine, but when i login, theres no desktop showing, just the gray screen with the default LMDE background
I was trying to install some plugins for evolution, and i was using synaptic to download some developer stuff for things like gtk+, gconf, libdb and others.
I rebooted and this happened
I can get it to open up nautilus, but then i have no panel, just my desktop, with compiz turned off.
I turned compiz on, and i crashed again, so i uninstalled compiz.
Still not fixed.
Help?

vincent
Level 8
Level 8
Posts: 2218
Joined: Tue Feb 09, 2010 4:10 am

Re: Help! No Desktop!

Postby vincent » Thu Mar 17, 2011 5:09 am

Make sure you're logged out, then press CTRL + ALT + F1 to switch to a tty; login from there, and then type the following command:

Code: Select all

rm -r .gconf

Be aware that this will also delete any custom themes, icon sets, backgrounds, etc. you have, as well as all of Gnome's various configuration settings. Anyways, now press CTRL + ALT + F7 to login graphically, and everything should be fixed.
Debian Testing x64/LM9 Main x64/Windows 7 x64 - LG R580 laptop w/ Intel Core 2 Duo T6500 2.1 GHz, 4 GB DDR2 RAM, Nvidia Geforce G 105M, Ralink rt2860 802.11n, 300 GB WD HD 5400 rpm

Powelly
Level 1
Level 1
Posts: 26
Joined: Fri Feb 25, 2011 4:54 am

Re: Help! No Desktop!

Postby Powelly » Thu Mar 17, 2011 6:20 am

Well it seemed to remove it, but nothing has changed.
I have uninstalled compiz, anything to do with that?

vincent
Level 8
Level 8
Posts: 2218
Joined: Tue Feb 09, 2010 4:10 am

Re: Help! No Desktop!

Postby vincent » Thu Mar 17, 2011 6:44 pm

So, you've deleted your old .gconf folder and now have an entirely new gconf profile, right? Just making sure...

Try the following command:

Code: Select all

gnome-panel &
Debian Testing x64/LM9 Main x64/Windows 7 x64 - LG R580 laptop w/ Intel Core 2 Duo T6500 2.1 GHz, 4 GB DDR2 RAM, Nvidia Geforce G 105M, Ralink rt2860 802.11n, 300 GB WD HD 5400 rpm


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests