LMDE x64 and VMware 7?

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
mgutz
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Fri Oct 10, 2008 5:56 pm

LMDE x64 and VMware 7?

Postby mgutz » Sat Feb 12, 2011 3:28 am

I tried LMDE in VMware and loving it. I want to take the plunge and install LMDE 64-bit on my workstation. Before I do that, is anybody successfully running VMware 7 workstation on LMDE? I have too many VMware images for software development and testing, so VirtualBox is not an option.

dr.house
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Sat Feb 12, 2011 11:39 am

Re: LMDE x64 and VMware 7?

Postby dr.house » Sat Feb 12, 2011 11:52 am

Isn't VMware Workstation 7 meant to be installed on M$ Windoze 7 ...?

Be that as it may, the following commands issued to a super-user terminal forced my copy of WS 6.5.5 into cooperation with LMDE x64:

Code: Select all

# get the latest kernel and/or sources
apt-get update && apt-get dist-upgrade
# patch the code published by VMware
tar xvf /usr/lib/vmware/modules/source/vmnet.tar -C /tmp
tar xvf /usr/lib/vmware/modules/source/vmci.tar -C /tmp
cd /tmp
perl -pi -e 's,("vnetInt.h"),\1\n#include "compat_sched.h",' vmnet-only/vnetUserListener.c
perl -pi -e 's,("compat_page.h"),\1\n#include "compat_sched.h",' vmci-only/include/pgtbl.h
tar cvf /usr/lib/vmware/modules/source/vmnet.tar vmnet-only
tar cvf /usr/lib/vmware/modules/source/vmci.tar vmci-only


Reference: http://communities.vmware.com/thread/294019

User avatar
Roken
Level 5
Level 5
Posts: 740
Joined: Fri Nov 19, 2010 4:55 pm
Location: Oldham, UK
Contact:

Re: LMDE x64 and VMware 7?

Postby Roken » Sat Feb 12, 2011 12:40 pm

You can import vmware images into virtualbox quite easily.

http://ubuntu-tutorials.com/2009/03/22/ ... image-vdi/
Kernel Linux Tex 3.2.2-1 (64 bit) xfce , burg
Arch
ATI Radeon HD 4670, 1GB
OSS4
AMD Phenom II X4 (965BE) @ 3.6 Ghz (Overclocked)
8Gb RAM
Image

User avatar
hinto
Level 7
Level 7
Posts: 1655
Joined: Thu Jul 09, 2009 7:32 pm
Location: Cary NC, USA

Re: LMDE x64 and VMware 7?

Postby hinto » Sat Feb 12, 2011 1:04 pm

I use XP, Win7, Ubuntu, Mint (and other Linux distros) everyday in VMPlayer.
-Hinto
"In God we trust, all others bring data."- W. Edwards Deming

ccroom
Level 1
Level 1
Posts: 4
Joined: Sun Jan 02, 2011 9:01 am

Re: LMDE x64 and VMware 7?

Postby ccroom » Sat Feb 12, 2011 2:00 pm

I am using VMWare Workstation 7 on LMDE with absolutely no problems whatsoever. Go for it. I have a Windows VM to use Quicken and it is nice to experiment with other OS as well.


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests