I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
yro
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:34 pm
Location: Brazil

I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby yro » Mon Dec 19, 2011 8:13 am

Hi all.

I want to upgrade my Gnome2 (in LMDE) to the new Gnome 3.2. Is that possible in LMDE?

If so, please, can somebody post a HOWTO do it?

Sorry about my english. Ive searched the entire forum but didnt find some way to do that.
sorry about my bad english... o.O

AlbertP
Level 16
Level 16
Posts: 6703
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby AlbertP » Mon Dec 19, 2011 8:15 am

There will soon come an update pack for LMDE containing Gnome 3.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.

yro
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:34 pm
Location: Brazil

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby yro » Mon Dec 19, 2011 8:37 am

soon when?

but is there a way to do it without waiting fot this updatepack?


edit.: where did you see that info, about updatepack containning gnome3?
sorry about my bad english... o.O

AlbertP
Level 16
Level 16
Posts: 6703
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby AlbertP » Mon Dec 19, 2011 8:44 am

I've heard it in the chat or read it on the forum - don't know it anymore.

The Mint team was busy with Mint 12, that's why there hasn't been an update pack for long.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.

wayne128
Level 10
Level 10
Posts: 3425
Joined: Tue Jul 13, 2010 12:15 am

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby wayne128 » Mon Dec 19, 2011 9:22 am

If you really want to try LMDE with gnome3.2, you need to use Debian experimental repos

See some threads from GeneC, he has it running with Sid + gnome3.2 on experimental
viewtopic.php?f=198&t=87728


LMDE Gnome 3 - adding MATE

Postby GeneC » Sun Dec 04, 2011 2:33 am
How to add MATE (Gnome 2.3 fork) to LMDE

EDITED: Dec 15th to show change to new Repo and ability to update to Mate 1.1*


MY system
LMDE 64 bit
Tracking SID with (Gnome 3.2 from Experimental).


yro
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:34 pm
Location: Brazil

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby yro » Mon Dec 19, 2011 10:22 am

Its about MATE. My question is about Gnome 3.2 in LMDE.
sorry about my bad english... o.O

cpatrick08
Level 3
Level 3
Posts: 164
Joined: Sat May 22, 2010 2:17 pm
Location: Huntsville, AL

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby cpatrick08 » Mon Dec 19, 2011 11:19 am

wayne128 wrote:If you really want to try LMDE with gnome3.2, you need to use Debian experimental repos

See some threads from GeneC, he has it running with Sid + gnome3.2 on experimental
viewtopic.php?f=198&t=87728


LMDE Gnome 3 - adding MATE

Postby GeneC » Sun Dec 04, 2011 2:33 am
How to add MATE (Gnome 2.3 fork) to LMDE

EDITED: Dec 15th to show change to new Repo and ability to update to Mate 1.1*


MY system
LMDE 64 bit
Tracking SID with (Gnome 3.2 from Experimental).


gonme 3.2 is available in testing now so switch your repos to the testing ones

User avatar
GeneC
Level 7
Level 7
Posts: 1603
Joined: Fri Sep 03, 2010 1:59 pm
Location: Maine, USA

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby GeneC » Mon Dec 19, 2011 12:25 pm

gonme 3.2 is available in testing now so switch your repos to the testing ones


Not quite ready in testing yet. (Getting there) :)
If you switch to testing a do a full DU. You will have Gnome 3.0 (with Shell and fallback mode).
Gnome 3.0 can not use Mint MSGE extensions (3.2only). But runs nicely with 3.0 extensions and themes.

Gnome 3.2 is not fully updated in SID as yet either.
http://www.0d.be/debian/debian-gnome-3.2-status.html
You may have to add some packages from experimental to have a full Gnome 3.2.
Probably be another few weeks to a month before 3.2 is in testing.

yro
Level 1
Level 1
Posts: 36
Joined: Sun Oct 23, 2011 1:34 pm
Location: Brazil

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby yro » Thu Dec 22, 2011 5:18 am

Ok but how can I do it?

Is there some tutorial for it? I want to upgrade my Gnome 2 in LMDE for the new Gnome3 (I dont want the Mint Shell).
sorry about my bad english... o.O

AlbertP
Level 16
Level 16
Posts: 6703
Joined: Sun Jan 30, 2011 12:38 pm
Location: Utrecht, The Netherlands

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby AlbertP » Thu Dec 22, 2011 5:26 am

In Mint's Gnome Shell, you can just disable Mint's MGSE extensions (menu, window list, bottom panel, etc.) in advanced settings to get rid of Mint's shell and use plain Gnome. Or you can uninstall the MGSE packages.

This way there's no need to avoid MGSE.
Registered Linux User #528502
Image
Feel free to correct me if I'm trying to write in Spanish, French or German.

secipolla
Level 4
Level 4
Posts: 356
Joined: Sun Sep 05, 2010 5:19 pm

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby secipolla » Thu Dec 22, 2011 7:34 am

yro wrote:Ok but how can I do it?

Is there some tutorial for it? I want to upgrade my Gnome 2 in LMDE for the new Gnome3 (I dont want the Mint Shell).

Simply replace the repositories in /ect/apt/sources.list from the mint repositories to the Debian 'testing' ones.

Code: Select all

## testing
deb http://sft.if.usp.br/debian/ testing main contrib non-free
deb-src http://sft.if.usp.br/debian/ testing main contrib non-free

User avatar
autocrosser
Level 4
Level 4
Posts: 435
Joined: Tue Dec 28, 2010 5:00 pm
Location: Eagle Point, Oregon

Re: I want to upgrade Gnome 2 to Gnome 3.2 in LMDE

Postby autocrosser » Thu Dec 22, 2011 11:11 am

I've been using a full experimental install for almost a year now with very few problems (most relating to Sid update problems)--3.2 is almost totally up to date & works very well. The only things I currently have pinned are the same as one would see in Sid--I use a Nvidia card, so Xorg is still a problem.
"Let's nobody be dead today----Looks very bad on my report" One of my favorite lines from AVATAR :)
Linux User# 395230


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests