no gui login

Archived topics about LMDE 1
Forum rules
houndhen
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Sat Dec 08, 2007 9:58 pm
Location: Alabama

no gui login

Postby houndhen » Thu Dec 11, 2008 11:05 pm

Installed Mint 6 Debian; rebooted and got dropped off at the command line before I got to the gui login. Is this normal?

I entered Id and password and then entered "startx" thinking I would get to the gui desktop. Instead I got something about "/usr/share/fonts/X11/misc refcount is 2: should be 1"

Then there was more that was something like this:

/var/log/Xorg.0.log
Xinit: no such file or directory error2
no program named xterm in path

Does any of this mean anything to anyone that could point me in the right direction. I use the command line sparingly so I am not familiar with a lot of the powerful commands to fix things.
Thanks,
Harold

Husse
Level 23
Level 23
Posts: 19590
Joined: Sun Feb 11, 2007 7:22 am
Location: Near Borås Sweden

Re: no gui login

Postby Husse » Tue Dec 16, 2008 6:42 am

The Debian CE is experimental and not supported officially* so you can expect problems. I hope someone involved in this CE can answer you.
*This does not mean that we dislike it, only that you are on your own
I'd like to see this work out
Image
Don't fix it if it ain't broken, don't break it if you can't fix it

houndhen
Level 2
Level 2
Posts: 77
Joined: Sat Dec 08, 2007 9:58 pm
Location: Alabama

Re: no gui login

Postby houndhen » Tue Dec 16, 2008 10:41 am

Thanks for the response. I will see what I can do and wait on the release candidate.
Thanks,
Harold


Return to “Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests